Home / Keukens Blog / Enkele tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken

Enkele tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken

Binnen een bedrijfspand mag een nette keuken niet ontbreken! Je wilt medewerkers de mogelijkheid geven om hun thee en koffie te zetten, om bij de lunch een boterham te smeren of een heerlijke salade voor te bereiden, enzovoorts. Reden genoeg om iedere bedrijfskantine van een passende keuken te voorzien. Bij het uitzoeken van een mooie keuken voor in de kantine, heb je tegenwoordig de keuze uit tal van verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een keuken met ingebouwde keukenapparatuur, een keuken met losse elementen, een keuken met of zonder oven, enzovoorts. In dit artikel beschrijven we een aantal belangrijke aspecten, om rekening mee te houden bij het kopen van een nieuwe keuken.

Naast de mogelijkheid om een nieuwe keuken in je kantine te laten plaatsen, kun je ook voor een renovatie van de bestaande keuken kiezen. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld erg populair om keukenkastjes te vernieuwen met zogenaamde keukenfrontjes. Dit zijn losse frontjes, die eenvoudig aan de voorzijde van de keukenkastjes geplakt kunnen worden. Zo lijkt de keuken weer als nieuw! Er zijn verschillende aanbieders van deze frontjes te vinden.

Maak een wensenlijstje met je medewerkers

Voordat je een nieuwe keuken aanschaft, kan het verstandig zijn om een wensenlijstje op te stellen met je medewerkers. Aan welke eisen moet de keuken voldoen? Welke gerechten moeten er bijvoorbeeld in de keuken bereid kunnen worden? Vaak zijn de koelkast, een magnetron en een vaatwasser onmisbare elementen in de keuken. Je kunt ervoor kiezen om deze allemaal te vervangen, of om deze uit je huidige keuken mee te nemen naar je nieuwe keuken. Op basis van de wensen van je medewerkers kun je vervolgens de perfecte keuken voor je kantine laten ontwerpen. Dit kun je zelf doen, maar ook laten doen door een keukenspecialist.

Keuken met losse apparaten of inbouwapparatuur

Een volgende keuze die je moet maken bij het bestellen van een nieuwe keuken, is de keuze tussen losse apparaten en inbouwapparatuur. Een keuken met inbouwapparatuur ziet er doorgaans mooier uit, maar hoeft niet per definitie de beste optie te zijn. Wanneer men nauwelijks in de keuken komt en deze enigszins verborgen zit, kan een keuken met losse apparaten aanzienlijk voordeliger zijn. In het bijzonder wanneer je de keukenapparatuur uit een vorige keuken meeneemt. Laat je adviseren door een keukenexpert, om te kijken welk type keuken het beste bij de ruimte in je bedrijfspand past. Inbouwkeukens zitten vaak vast aan bepaalde matenmarges.

Inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken

Vind je het nog steeds erg lastig om tot een geschikte keuken te komen voor je bedrijfspand? In dat geval kan het leuk zijn om inspiratie op te doen! Ga samen met een of twee van je medewerkers naar een fysieke keukenwinkel, of laat je online inspireren. Veel bedrijfspanden worden door interieurstylisten ingericht, die hier foto’s van delen op hun persoonlijke website. Bekijk deze foto’s eens om te zien welke mogelijkheden je hebt, als je een keuken voor een bedrijf in wilt richten. Wellicht kom je tot nieuwe inzichten, waar je zelf nooit eerder aan had gedacht!

Tip: maak bijvoorbeeld gebruik van een bar in de keuken! Ideaal voor de borrel op de vrijdagmiddag. Medewerkers kunnen de week doornemen aan de bar, of hun plannen voor het weekend bespreken. Het geeft een gevoel van saamhorigheid en maakt de keuken gezelliger.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-03-2023 - Keuken op kantoor? Dit zijn de keukentrends van deze zomer!
Of het nu gaat om de inrichting van de vergaderruimte of de keuken van het kantoor: eens in de tijd zijn we weer toe aan iets nieuws. Vaak is het zo’n moment waarvan je weet dat je iets anders w
Lees meer

18-10-2018 - Dit zijn de keuken musthaves van 2019
Dit zijn dé keuken musthaves van 2019! We koken allemaal wel eens. Of we er nou van houden of niet; het moet ooit gebeuren. Maar hoe zorg je ervoor dat je hier (meer) plezier in krijgt of d
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap