Home / Koffiemachines Blog / Wat is een pistonmachine?

Wat is een pistonmachine?

Tegenwoordig zijn er 1001 verschillende koffiemachines verkrijgbaar. Maar welke koffiemachine geeft u nou dat echte gevoel van een barista uit Italië? Dat is de pistonmachine. Dit soort koffiemachines zijn vooral bedoeld voor liefhebbers van een zeer hoge kwaliteit espresso. Om u een duidelijk beeld te geven van een pistonmachine gaan we eerst eens kort uitleggen wat het is en hoe deze koffiemachine werkt.  

Wat is een pistonmachine?

Een pistonmachine is een halfautomatische espressomachine waarmee u in een paar handelingen zelf een espresso kunt bereiden. Dit is anders dan bij een volautomatische espressomachine, deze is gemaakt voor het gebruiksgemak. Hierbij drukt u op een knop en uw koffie wordt bereid. Wilt u graag meer weten over volautomatische espressomachines? Lees dan ons artikel! Een pistonmachine heeft vaak een authentieke Italiaanse uitstraling, zodat u zichzelf kunt weiden in de wereld van een echte Italiaanse barista. Voor diegene die wat meer moeite willen doen voor zijn of haar espresso is een pistonmachine de beste keus.  

Hoe werkt een pistonmachine?

Bij het zetten van espresso met een pistonmachine is het belangrijk dat u van tevoren over gemalen koffiebonen beschikt. Of u nu voor een grove of fijne maling kiest maakt niets uit voor een pistonmachine. U heeft zelf de regie over uw espresso en kunt dit geheel naar uw eigen smaak inrichten. Vervolgens drukt u de koffie aan in de koffiehouder (eventueel plaatje koffiehouder toevoegen).

Heeft u nog nooit gewerkt met een pistonmachine? Dan zult u in het begin even moeten oefen, maar oefening baart kunst blijkt uit eigen ervaring! U plaatst vervolgens de koffiehouder terug in uw pistonmachine en bepaalt daarna de hoeveelheid koffie die u wilt gebruiken voor één kopje. Tot slot wacht u totdat de pistonmachine klaar is met de bereiding van uw espresso en u kunt genieten van uw zelf gezette espresso!

Misschien heeft u nu wel meer interesse gekregen in een pistonmachine of had u dit al? In het vervolg van dit artikel hebben we de 5 beste pistonmachines voor u onder elkaar gezet. Zodat u snel en gemakkelijk kunt vergelijken.


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap