Home / Kozijnen Blog / Geen fan van kunststof kozijnen? Neem kunststof kozijnen!

Geen fan van kunststof kozijnen? Neem kunststof kozijnen!

Geen fan van kunststof kozijnen? Neem kunststof kozijnen!

Gekke titel misschien, maar vooral bedoeld om de aandacht te richten op de nadelen van kunststof kozijnen. En dan vooral de nadelen, waarvan je dacht dat ze zouden verhinderen dat je kunststof kozijnen plaatst. De meeste nadelen van dit soort kozijnen behoren namelijk al enige tijd tot het verleden. We noemen ze hieronder puntsgewijs op, met het voorgevoel dat aan het einde van het stuk je veel positiever kijkt naar het bouwmiddel.

Kunststof kozijnen zijn onmisbaar in een duurzame woning

In de roep om steeds meer en vaker duurzame bouwmaterialen toe te passen, staat het kunststof kozijn bovenaan in het rijtje. Niet alleen is het materiaal niet vochtdoorlatend, het is ook nog eens warmte- en kouwerend. Met andere woorden: vergeleken met houten kozijnen is de isolatiewaarde van kunststof kozijnen onweerlegbaar beter. De bewijzen zijn elke maand weer te zien bij de vele duizenden klanten met kozijnen van kunststof. Met andere woorden: ze zien het op de energierekening

Het uiterlijk is geen reden meer om het niet te doen

Vroeger was alles beter, gaat niet op voor kunststof kozijnen. De eerste generatie was namelijk niet zo degelijk uitgevoerd. Het materiaal was dunner, er zaten iets te veel kiertje in en de kozijnen waren nogal eens niet helemaal uv-bestendig. Daarbovenop kwamen ze vaak alleen in de uitvoering wit en verder niets. Anno 2017 heeft iedere klant de beschikking over een scala van mogelijkheden op het gebied van kleuren en uitvoeringen. En met een houtnerfstructuur en een bruine kleur geniet je wel van alle voordelen die kunststof biedt, maar heb je daarnaast ook gewoon de uitstraling van mooie houten kozijnen.

Duur? Voor niets stoken is duur

De aanschafprijs van kunststof is hoger dan dat van hout. Maar wie verder kijkt, kijkt vooral naar stookkosten. Vanaf het moment dat je duurdere kozijnen van kunststof heb laten zetten in het huis, bespaar je op kosten voor verwarming (of koeling!) van je woning. Vanaf dat moment kun je er ook bijna zeker van zijn dat je een sprongetje hebt gemaakt op het energielabel van je woning. Dat heeft niet alleen voor jou voordelen, ook het milieu is er bij gebaat. Niet alleen tegen energieverspilling, maar ook bij het behoud van grondstoffen. Kunststof kozijnen kunnen namelijk prima worden gerecycled! En daarnaast: zuinige woningen met kunststof kozijnen van hoge kwaliteit leveren meer op bij verkoop.

Om deze en nog meer redenen is een kunststof kozijn de moeite waard van het overwegen. Voor jou, je portomonnee en het milieu. Tel uit je winst, voor algeheel wooncomfort.

 

Geen fan van kunststof kozijnen? Neem kunststof kozijnen!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

05-12-2019 - Kunststofkozijnen plaatsen
Kunststof kozijnen Plaatsen Kunststof kozijnen plaatsen kun je zelf doen of laten doen. Wat verdien je ermee om zelf te doen en hoe plaats je ze? Kunststof kozijnen plaatsen lijkt misschien een eenv
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap