Home / Laminaat Blog / 7 tips voor het leggen van laminaat

7 tips voor het leggen van laminaat

Met laminaat kun je een kamer een geheel nieuwe look geven.

Bovendien is laminaat leggen helemaal niet moeilijk. Met deze tips leg je in een handomdraai een mooie laminaatvloer.

1. Bedenk welke patroon je wilt

Voordat je laminaat gaat leggen, zorg je er het beste voor dat je weet welk patroon je wilt. Wil je de naden gelijk laten lopen of laten verspringen? Of kies je voor uit wildverband, waarbij je elke rij begint met een afgezaagd stuk van de vorige rij. Meet hiervoor je kamer op en schets een patroon op een stukje papier. Zet hierop ook de verschillende lengtes die je van plan bent te gaan gebruiken. Als je op deze manier vooruit plant, verspil je minder laminaat.

2. Bereid de ondervloer voor

Zorg ervoor dat de vloer schoon is en controleer deze op spijkers of groeven. Je wil namelijk niet te veel hoogteverschil in de vloer wanneer je laminaat gaat leggen. Als het nodig is, kun je eventueel wat egaliseerpasta gebruiken. Als er al een onderlaag ligt die je wilt verwijderen, kun je eventueel een vloerschuurmachine gebruiken.

3. Richt je werkruimte in

Richt je werkruimte in met al het gereedschap dat je nodig hebt. Leg het grootste deel van het laminaat echter niet in de kamer om voldoende werkruimte over te houden.

4. Kies een goede onderlaag

Een goede onderlaag kan echt een verschil maken voor de algehele afwerking van je laminaatvloer. Een goede onderlaag helpt de vloer bovendien warm te houden en geluid door de vloer te verminderen. Het zorgt ook voor een goede vochtbarrière - het laatste wat je wil is dat er vocht op je pas neergelegde vloer komt.

5. Leg niet de hele ondervloer in één keer

Leg steeds slechts een paar rijen ondervloer. Als je de hele ondervloer in één keer legt, moet je hem schoon houden zodat er geen vuil tussen je laminaat en je ondervloer komt.

6. Gebruik afstandshouders

Of je nu kliklaminaat of dubbelkliklaminaat laminaat hebt, je begint altijd in een hoek. Gebruik afstandshouders tussen de muur en het laminaat bij het leggen van de eerste rij. Daarna is het een kwestie van het patroon aanhouden.

7. Een laminaatsnijder geeft het mooiste resultaat

Je kunt laminaat met een decoupeerzaag op maat zagen, maar een laminaatsnijder geeft het mooiste resultaat. Een decoupeerzaag is wel handig om stukjes uit het laminaat te zagen, zodat je het rond waterleidingen, deuren en inbouwkasten kan leggen.

7 tips voor het leggen van laminaat

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

3 van 5 sterren
body{display:none !important;}
Geplaatst op: 19-01-2019 22:35

3 van 5 sterren
body{display:none !important;}
Geplaatst op: 19-01-2019 22:33

3 van 5 sterren
body{display:none !important;}
Geplaatst op: 19-01-2019 22:33

3 van 5 sterren
body{display:none !important;}
Geplaatst op: 19-01-2019 22:32

3 van 5 sterren gebaseerd op 4 reviews
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap