Home / Loodgieter Blog / Hoe lekkages te bestrijden?

Hoe lekkages te bestrijden?

Hoe lekkages te bestrijden?

Lekkages vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen! Dit is niet voor niets, want lekkages zijn vaak lastig op te sporen en kunnen een blijvende waterschade met zich meebrengen. U moet er toch niet aan denken, dat er lelijke schimmelplekken op uw muren en plafonds ontstaan? Het kost zeker enkele maanden om het vocht weer uit uw woning te laten trekken, waarna het herstel van de schimmelplekken kan beginnen. Dit is niet alleen een tijdrovende klus, het kost ook nog eens hartstikke veel geld! Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kans op lekkages in huis te verkleinen.

'Het verkleinen van de kans op een lekkage begint al bij de bouw van een woning', zo vertelt een loodgieter uit Amsterdam ons. Volgens deze loodgieter proberen consumenten regelmatig zelf loodgieterswerkzaamheden uit te voeren bij een nieuw-, aan- of verbouw. U kunt hierbij denken aan het leggen of verleggen van leidingen, het aansluiten van sanitair op de afvoer in huis, enzovoorts. Bij dergelijke werkzaamheden kunnen vervelende lekkages ontstaan.

Hulp van een loodgieter bij nieuw-, aan- of verbouw

Een loodgieter heeft doorgaans een ruime expertise in verschillende loodgieterswerkzaamheden die bij een nieuw-, aan- of verbouw komen kijken. Het leggen van leidingen, het aansluiten van het sanitair op de afvoer en het aansluiten van de radiatoren voor de cv-ketel zijn hier voorbeelden van. Het is van erg groot belang dat deze werkzaamheden op de juiste wijze worden uitgevoerd, om complicaties te voorkomen. Zo kan er speling ontstaan tussen twee leidingstukken, waardoor er langzaamaan water uit de leidingen kan sijpelen. Wanneer het vocht eenmaal uit de leiding gesijpeld is zal het in uw muren, vloeren en houtwerk trekken.

Doordat de meeste leidingen en de afvoer zich tussen muren of onder uw vloer bevinden, is het erg lastig om een lekkage aan dergelijke elementen op te merken. Dit merkt u vaak pas op het moment dat de schimmelplekken op muren en plafonds of rottende plekken in het houtwerk al zijn ontstaan. Om dergelijke waterschade op te lossen dient u over veel geduld te beschikken!

Onderhoud in huis uit laten voeren

Naast het feit dat u de hulp van een loodgieter in kunt schakelen bij de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning, is het belangrijk om elementen goed te onderhouden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw afvoer en leidingen eens per jaar of eens per twee jaar op lekkages gecontroleerd worden. Controleer ook uw dakbedekking, zeker wanneer de dakbedekking al wat ouder is. Door de jaren heen kunnen er kleine scheurtjes in de dakbedekking ontstaan, waardoor het regenwater en andere vormen van neerslag bij uw woning naar binnen kunnen sijpelen.

Tijdens het uitvoeren van onderhoud loopt een loodgieter uw leidingen en afvoer met een speciale lamp na om kleine scheurtjes en speling te achterhalen. Waar nodig zal een loodgieter de leidingstukken of de aansluiting tussen twee leidingstukken voor u vervangen, waarmee de waterschade beperkt kan worden.

Hulp bij een lekkage in huis

Mocht u toch te maken krijgen met lekkages in uw woning, dan kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. Er zijn verschillende loodgieters die een 24/7 lekkagedienst aanbieden, waardoor ze u ook buiten de vaste werktijden om van dienst kunnen zijn. Dit is erg handig als u bijvoorbeeld laat op de avond nog te maken krijgt met een lekkage in uw woning.

U kunt ook zelf zorgen voor het beperken van de waterschade in huis. Zorg er allereerst voor dat het vocht zoveel mogelijk wordt opgevangen met emmers of teiltjes. Daarbij is het belangrijk dat u de natte plekken probeert te drogen met doeken. Op die manier voorkomt u dat het vocht in het houtwerk, in muren of in plafonds kan trekken.

Hoe lekkages te bestrijden?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

13-09-2017 - Wat wij doen als Ontstoppingsbedrijf
Ontstoppingsbedrijf Hebt u last van een verstopping of een lekkage in uw pijpleidingen? Of kan uw rioolstelsel wel een schoonmaakbeurt gebruiken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wi
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap