Home / Lunchroom Blog / Tips om een eigen lunchroom te beginnen

Tips om een eigen lunchroom te beginnen

Tips om een eigen lunchroom te beginnen

Je eigen lunchroom beginnen is een spannende stap. Ben jij van plan om jouw langgekoesterde droom te verwezenlijken? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Ga aan de slag met deze tips om een goede start te maken.

Tips om een eigen lunchroom te beginnen

Begin met een ondernemingsplan

Je hebt vast en zeker een droomplaatje in jouw hoofd met hoe jouw lunchroom er uit gaat komen te zien. Voordat het zo ver is en jij de eerste gasten bedient, moet je heel veel regelen. Het is daarom belangrijk om jouw plan goed uit te werken in een ondernemingsplan. Hierin leg je jouw concept uit, vertel je wie de doelgroep is, zoek je uit welke vergunningen nodig zijn en leg je vast hoe je jouw onderneming gaat financieren. Dit plan biedt houvast en zorgt ervoor dat je een vliegende start kan maken. Inventariseer wat je allemaal nodig hebt, zoals een pand, personeel, een keuken, terrasmeubilair, meubels voor binnen en leveranciers voor koffie, dranken en verse voedingswaren. Een goed begin is het halve werk!

Wees uniek

Om op te vallen in de massa heb je een uniek concept nodig. Doe onderzoek naar de wensen van jouw doelgroep en kijk wat nog mist in de regio of op de locatie waar je jouw lunchroom gaat vestigen. Heeft jouw doelgroep specifieke dieetwensen? Zijn er nog maar weinig horecazaken in de buurt waar je terecht kunt voor ontbijt of brunch? Wellicht kan jij een marktpositie invullen die uniek en onderscheidend is. Dat geeft mensen een reden om jouw zaak (vaker) te bezoeken.

Start niet te groot

Groter is niet altijd beter. De horeca is een vak apart. Een vak dat je onder de knie moet krijgen en waar je in moet groeien. Zeker als je nog geen horeca ervaring hebt is het slim om klein te beginnen. Slaat jouw concept aan? Dan kun je altijd nog uitbreiden. Op deze manier loop je het minste risico en heb je gelijk een goede test om te zien of jouw concept verder bijgeschaafd moet worden.

Zorg voor een financiële buffer

Ondernemen kost geld. Veel geld. Starters onderschatten dat nog wel eens. In de eerste periode ben je veel geld kwijt aan investeringen en verdien je nog weinig. Dan is het handig dat je kunt terugvallen op een buffer als de omzet lager uitvalt dan verwacht. Geef je lunchroom de tijd om bekend te worden en klanten aan te trekken.

Starten in coronatijd

Een eigen onderneming starten is altijd spannend maar in coronatijd nóg meer. Het coronavirus heeft de horecabranche flink op zijn kop gezet en dat vraagt om de nodige aanpassingen. Realiseer je dat de deuren niet direct wagenwijd open kunnen en dat jouw bedrijfsvoering er tijdelijk anders uit gaat zien. Het helpt om meerdere inkomstenbronnen te realiseren. Speel bijvoorbeeld in op ontbijt, lunch en koffie to go, bied online bak- of kookworkshops aan of start een eigen webshop waar je huisgemaakte lekkernijen en unieke smaakmakers verkoopt. Dit helpt je niet alleen om omzet te maken, jouw doelgroep maakt alvast kennis met jouw concept. Maak ook duidelijke afspraken over de huur. Moet je doorbetalen als jouw zaak niet open mag of kun je een passende regeling treffen?





Tips om een eigen lunchroom te beginnen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap