Home / Marketingmix Blog / Waarom vinden consumenten de concurrentie wel en jouw bedrijf niet?

Waarom vinden consumenten de concurrentie wel en jouw bedrijf niet?

Waarom vinden consumenten de concurrentie wel en jouw bedrijf niet?

Je bent ervan overtuigd dat je een prachtig product hebt. Ook weet je zeker dat er een markt voor is en je biedt het aan voor een prima prijs. Er is alleen een probleem. Je product wordt niet gevonden. In verreweg de meeste gevallen kun je de oorzaak niet vinden in het product of in de grote concurrentie, maar in je bedrijf. Als klanten niet of te weinig weten dat je bestaat, gaat je prachtige creatie geen verkopen halen. Tot zover niks nieuws, maar dat komt er aan. Hieronder vind je namelijk vijf manieren om ervoor te zorgen dat consumenten de weg naar jouw product weten te vinden.

Marketingbureau

Marketing is geen taak, maar een vak. Om een goede campagne te voeren, is een strategie nodig. Ieder zijn vak, en de marketing kun je het beste laten uitvoeren door een gespecialiseerd bureau. Kijk daarbij ook goed naar de omgeving waarin je actief bent. Als dit bijvoorbeeld het midden van het land is, kun je op zoek gaan naar een online marketing bureau in Nieuwegein.

Het voordeel van het lokale is dat ze de markt goed kennen en weten waar de kansen liggen. Dit vergroot voor jou de mogelijkheden op succes.

Maak van je website een magneet

Met alleen een vlag voor de deur van je bedrijf of winkel kom je er niet, zeker niet in een wereld waarin zowat alles online gebeurt. Klanten moeten je website kunnen vinden. Dit doe je door je website te optimaliseren door middel van het doen van zoekmachine optimalisatie. Dit wordt ook wel SEO genoemd en houdt in dat je website wordt geoptimaliseerd op basis van de richtlijnen van Google.

Ook SEO is een vak dat je het beste kunt uitbesteden aan experts. Online vindbaarheid is de belangrijkste schakel op weg naar zakelijk succes.

Leer je doelgroep kennen

Het is zaak om op te vallen. Dit kan op allerlei manieren. Alles valt of staat bij het kennen van je doelgroep. Door te weten wat je doelgroep interessant vindt, kun je daar op inspelen. Zijn ze bijvoorbeeld veel actief op Instagram of TikTok, dan kun je hiervoor content gaan maken. Natuurlijk kost het tijd, maar in feite is het gratis reclame.

Zet de deur letterlijk open

Dat klanten je moeten kunnen vinden, kun je ook letterlijk nemen. Een open dag is op koffie en gebak na een gratis manier van reclame maken. Bovendien zijn klanten er dol op. Ze vinden het ontzettend leuk om een kijkje in jouw keuken te nemen. Promoot de open dag goed en het gaat zeker weten voor een uitbreiding van je klantenkring zorgen.

Doe eens lekker ouderwets

Klanten trek je ook aan door iets aparts te doen. In een tijd waarin iedereen digitaal actief is, kan het daarom best werken om het zoals vroeger te doen. Maak een folder en ga die persoonlijk bij potentiële klanten bezorgen. Veel geld kost het niet, wel wat tijd, maar de kans is groot dat klanten deze ouderwetse aanpak weten te waarderen.

Waarom vinden consumenten de concurrentie wel en jouw bedrijf niet?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-03-2024 - TikTok als marketingtool: de voordelen van views bestellen
In het hedendaagse digitale tijdperk is TikTok uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor digitale marketing. Met miljoenen gebruikers wereldwijd biedt het unieke kansen voor merken en individuen om
Lees meer

10-05-2023 - B2B marketing is een vak apart
In de wereld van marketing zijn er verschillende disciplines waaruit je kunt kiezen, zoals B2C (business-to-consumer) en B2B (business-to-business) marketing. B2B marketing richt zich op het
Lees meer

10-05-2023 - 7 tips om als bedrijf tevreden klanten te krijgen
Een bedrijf dat tevreden klanten heeft, is een succesvol bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf de juiste strategieën en technieken gebruikt zodat je klanttevredenheid hoog blijft? G
Lees meer

20-03-2023 - De 5 beste manieren om nieuwe klanten te werven anno 2023
Als je een bedrijf hebt of wilt gaan starten met een bedrijf ben je ingeschreven bij het KVK. Dan is het belangrijk om klanten te gaan werven. Je start dan met een website op te zetten en maakt een so
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap