Home / Metaalwaren Blog / De Kleur van Roest Vast Staal

De Kleur van Roest Vast Staal

De kleur van RVS

De kleur van RVS

Geregeld krijgen we de vraag of de kleur van de verschillende RVS artikelen wel het zelfde is. Dit is natuurlijk ook belangrijk bij het samenstellen van hekwerken en balustrades maar ook bij hang en sluitwerk op uw voordeur. De RVS deurgreep moet natuurlijk wel bij de RVS briefplaat, beldrukker en huisnummers passen.Omdat de oppervlaktestructuur hier van bijzonder groot belang is zal ik eerst de meest voorkomende oppervlaktebehandelingen van RVS beschrijven.

Onbewerkt roestvast staal (brut)

RVS zo uit de fabriek heeft een matte, grove en doffe industriële uitstraling. De RVS artikelen zoals buizen, kokers en staven worden zonder bescherming gebundeld en vervoerd. Hierdoor kunnen er verontreinigingen op het RVS terecht komen en lichte oppervlaktebeschadigingen ontstaan. Bij gebruik in de chemische industrie of de meeste constructiedoeleinden is het uiterlijk niet belangrijk.

Mat geborstelde oppervlakte van roestvast staal

RVS geborstelde trapleuning Roestvast staal gebruikt voor zichtwerk of interieur zijn meestal mat geslepen. In de volksmond beter bekend als "geborsteld". Bij dit proces wordt het oppervlakte al dan niet machinaal, geslepen of geborsteld. Meestal korrel 240 of korrel 320. Hoe lager dit getal hoe groter de korrel hoe grover het oppervlak.Door het slijpen wordt het oppervlak mooi glad en worden verontreinigingen en krasjes door de bewerking verwijderd.Hierdoor krijgt het RVS een mooie egale matte uitstraling. Denk hierbij aan RVS trapleuningen, RVS deurbeslag of RVS gordijnroedes.

Hoogglans gepolijste RVS artikelen

RVS bootonderdelen bijvoorbeeld worden in hoogglans geleverd. Deze artikelen worden nog intensiever bewerkt, met een nog kleinere korrel geslepen (vanaf korrel 400) of  zelfs elektrolytisch bewerkt zodat het oppervlakte blinkt als een spiegel. Dit is het zogenaamde hoogglans gepolijste oppervlakte. Buiten het feit dat dit er bijzonder mooi en hoogwaardig uitziet op boten en jachten is het oppervlakte zo glad afgewerkt dat er zo ook bijzonder weinig verontreinigingen op het extreem gladde oppervlakte kunnen vasthechten. Corrosie of  "theevlekken" door zoute zeelucht wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Ook niet helemaal onbelangrijk voor zeewaardige boten en jachten.

Kleurverschillen op foto's

Als je op onze website naar de verschillende RVS artikelen kijkt dan zie je zelfs bij een en hetzelfde artikel van een andere leverancier een tint of kleurverschil. Dit heeft te maken met lichtinval. Een geslepen of geborsteld oppervlak bestaat uit allemaal kleine groefjes in dezelfde richting. Als hier licht op valt zal het licht worden gebroken. Door het artikel in het licht te draaien zal de tint al enigszins veranderen. Lichtinval van links of van rechts geeft al een andere visuele uitstraling. Ook is de slijprichting hier van groot belang. Op langs geslepen producten zoals plaat en kokers ontstaat er al een andere lichtinval dan hol of bol geslepen oppervlaktes. Het is zelfs zo, dat wanneer we hetzelfde product 's morgens of in de namiddag fotograferen, dit al een andere kleur geeft op de foto.

Roestvast staal heeft over het algemeen altijd dezelfde kleur!

Roestvast staal is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. De kleur van deze legering is over het algemeen altijd hetzelfde. Om de verschillende artikelen een bepaalde uitstraling te geven wordt het oppervlak bewerkt. Door lichtinval kan het zijn dat de kleur op foto's iets anders uitkomt, maar over het algemeen kun je stellen dat alle geborstelde artikelen dezelfde kleur hebben en gewoon samen bij elkaar gebruikt kunnen worden.

En nu het bewijs!

Het bewijs hiervoor vindt u in onze showroom. Neem gerust een virtueel kijkje in onze showroom of kom zelf eens langs. Hier liggen vele verschillende RVS artikelen van verschillende merken en leveranciers bij elkaar en zoals u ziet passen deze qua kleur allemaal mooi bij elkaar.Neem een digitaal bezoekje. Klik op de streetview en volg de pijlen om door onze showroom te lopen. Met de scrolknop kunt u inzoomen.

Copyright RVS Land. http://www.rvsland.nl


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap