Home / Meubels stofferen Blog / Hoe verleng je de levensduur van je meubilair?

Hoe verleng je de levensduur van je meubilair?

Hoe verleng je de levensduur van je meubilair?

Ons meubilair is niet alleen een noodzakelijke uitgave, maar ook een investering in ons comfort en welzijn. Om ervoor te zorgen dat meubels ons zo lang mogelijk van dienst zijn, is het belangrijk om er goed voor te zorgen en ze op de juiste manier te onderhouden. Hieronder vind je enkele tips om de levensduur van jouw meubilair te verlengen.

Wil jij meer weten over het lenen van meubels in plaats van bezitten? Lees dan het volgende artikel hierover!

Bescherm meubels tegen de zon en temperatuur

Als je meubels langdurig in de zon staan dan kan dit de textuur van de meubels aantasten. Het kan ervoor zorgen dat de kleur vervaagt. Zorg er dus voor dat de meubels niet in de volle zon staan. Als het niet anders kan, bescherm je meubels dan bijvoorbeeld met gordijnen. Meubels moeten ook worden beschermd tegen extreme temperaturen. Dus het mag niet te koud en niet te warm zijn. Je meubels tegen de kou beschermen zal niet heel moeilijk zijn, maar met warmte moet je wel rekening houden. Plaats je meubels niet te dicht bij een verwarming. Zorg voor een afstand van minimaal 30 centimeter. 

Krassen, scheuren en deuken repareren

In meubels kunnen nu eenmaal krassen en deuken komen. Hier kun je eigenlijk niet veel aan doen, behalve er voorzichtig mee omgaan. De beste manier om te zorgen dat je meubels lang meegaan is door beschadigingen meteen te repareren. Als je er niks aan doet wordt een klein scheurtje een grote scheur en met een beetje pech kan het zo erg worden dat je een nieuw meubel moet gaan kopen. Zorg dat je dit soort kleine mankementen meteen aanpakt, zodat het niet erger wordt. Daarnaast zien je meubels er ook meteen nieuw uit als je alle krassen en deuken eruit hebt gehaald.

Gebruik meubelbeschermers

Meubelbeschermers kunnen helpen bij het voorkomen van krassen, deuken en vlekken op uw meubels. Gebruik stoeldoppen onder de poten van uw stoelen en tafels, en gebruik placemats en onderzetters om de tafel te beschermen tegen vlekken en krassen. Daarnaast kun je jouw meubels ook inspuiten om ervoor te zorgen dat de materialen gezonder blijven en er mooier uit zien.

Een goede manier om je bank te beschermen is om een meubelbeschermer voor je bank te gebruiken.

Reinig meubels regelmatig

Stof, vuil en vlekken kunnen zich ophopen op jouw meubels en het oppervlak beschadigen. Het is daarom belangrijk om jouw meubels regelmatig te reinigen. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om jouw meubels schoon te maken. Vermijd agressieve chemicaliën of schurende materialen, aangezien deze de afwerking kunnen beschadigen. 

Meubels opnieuw bekleden en overspuiten

Een andere manier om jouw meubels een hele nieuwe look te geven is door het meubel opnieuw te bekleden of te verven. Bij houten meubels kan een nieuwe laag verf ervoor zorgen dat het lijkt alsof het meubel net gekocht is. Bij stoelen of banken is het een goede optie om deze opnieuw te bekleden. Door bijvoorbeeld een nieuwe bankhoes te kopen krijgt jouw bank een hele nieuwe uitstraling.

Tot slot

Door meubels op de juiste manier te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat ze er jarenlang mooi en functioneel blijven uitzien. Bovendien zal het regelmatig onderhouden van jouw meubels je helpen om de kosten van vervanging te vermijden, waardoor je geld bespaart en het milieu spaart. 

Wil jij weten wat de leukste inrichting is voor op het kantoor? Lees dan nu onze blog hierover!

Hoe verleng je de levensduur van je meubilair?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap