Home / Onderwijs Blog / Waar let een beoordelaar op bij het beoordelen van je scriptie?

Waar let een beoordelaar op bij het beoordelen van je scriptie?

Scriptie corrigeren, na laten kijken, redigeren, controleren

Het schrijven van een scriptie is altijd een onzeker proces. Je weet namelijk nooit bij voorbaat of je scriptie zal worden goedgekeurd of afgewezen, ook al ben je heel goed in onderzoek of in taal. Het oordeel ligt in handen van een ander.

Het is goed om stil te staan bij waar een beoordelaar van een scriptie op zou kunnen letten wanneer hij je thesis of scriptie onder ogen heeft. Hieronder worden puntsgewijs enkele criteria opgenoemd. Een beoordelaar let op:

  • De leesbaarheid van je scriptie. Is het taalkundig goed geschreven? Staan er niet teveel taal- en spelfouten in? Gebruik je niet al te lange zinnen, is de formulering helder?
  • De layout. Welk lettertype is gebruikt? Zijn de plaatjes zichtbaar? Is het uitgelijnd? Zijn de titels duidelijk? 
  • De opbouw. In hoeverre heeft de scriptie of het verslag de juiste structuur? Worden qua opbouw wetenschappelijke regels en de leidraad van de onderwijsinstelling gevolgd, of is de opbouw onduidelijk en onlogisch?
  • De inhoud: staan er inhoudelijke tegenstrijdigheden in? Is de onderzoeksvraag in orde? Steekt je theorie goed in elkaar? Heb je de juiste onderzoeksmethoden gebruikt? Sluiten je conclusies aan bij de onderzoeksresultaten? Wat voegt het onderzoek toe (relevantie)

De praktijk is helaas vaak weerbarstiger, schimmiger en subjectiever dan hierboven vermeld. De ene beoordelaar is strenger dan de andere, de ene school houdt er andere eisen op na dan de andere school, en heel soms spelen persoonlijke factoren een rol bij de beoordeling.

Als student dien je echter je doel voor ogen te houden en kun je enkel proberen de richtlijnen en de feedback op je scriptie zo goed mogelijk te volgen. In geval van nood kun je een beroep doen op een scriptienakijkbureau voor scriptiehulp, of je kunt tijdens het schrijven scriptiebegeleiding van professionele diensten krijgen. Een goed en professioneel bedrijf dat jou daarin kan bijstaan is Scriptium. Scriptium helpt studenten op alle bovenstaande punten.





Waar let een beoordelaar op bij het beoordelen van je scriptie?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

08-11-2023 - Wat zijn schrootprijzen?
Schrootprijzen zijn de prijzen die worden betaald voor het recyclen van metaal- en ijzerafval. Deze prijzen worden bepaald door verschillende factoren, zoals de vraag en het aanbod op de markt, de kwa
Lees meer

27-09-2022 - Naast je baan een leuke studie volgen hoeft niet zwaar te zi
Veel mensen denken dat ze niet meer kunnen studeren wanneer ze eenmaal zijn begonnen met werken. Dat is niet waar. Flexibel studeren zorgt ervoor dat je gemakkelijk de combinatie kunt maken tussen je
Lees meer

26-02-2022 - Welke studie past het beste bij jou?
Ben je op zoek naar een passende studie voor jou? Een studie kiezen is niet een van de meest eenvoudige dingen om te doen. Je hebt immers zoveel keuze, waardoor de kans groot is dat je verstrikt raakt
Lees meer

12-08-2020 - Kleurige speelkleden voor scholen en zorginstellingen
In het nieuws : Kinderen moeten meer bewegen op school. Voor kinderen is het goed om op de grond te kunnen spelen. Het stimuleert de motoriek en creativiteit. Met slecht weer kunnen kinderen min
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap