Home / Papier Blog / Inpakpapier en vloeipapier: meer dan alleen maar opvulling

Inpakpapier en vloeipapier: meer dan alleen maar opvulling

Inpakpapier en vloeipapier: meer dan alleen maar opvulling

Hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt bij het verzenden van producten, is vloeipapier en inpakpapier van onschatbare waarde in de logistiek. Naast het opvullen van de lege ruimtes in dozen en het beschermen van de inhoud tijdens het transport, kan inpakpapier ook helpen bij het creëren van een unieke en onderscheidende uitstraling voor jouw merk.

Of je nu als bedrijf tulpen of droogbloemen in een brievenbusdoos wilt opsturen of bijvoorbeeld kleding of schoenen; vloeipapier is onontbeerlijk als bescherming en als opvulling in dozen. Een veelzijdig en lichtgewicht materiaal dat makkelijk te plaatsen en vormen is en een goede bescherming biedt aan de inhoud van een doos. Vloeipapier is een dun en zacht papier dat gemaakt wordt van cellulosevezels. Het papier wordt bewerkt met een speciale techniek die ervoor zorgt dat het papier zacht en absorberend wordt. Het resultaat is een lichtgewicht en flexibel materiaal dat vaak gebruikt wordt voor verpakkingen, cadeauverpakkingen, en als opvulling in dozen. 

De vele voordelen van vloeipapier

Het gebruik van vloeipapier als opvulling in dozen biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het materiaal zeer lichtgewicht en neemt het dus weinig ruimte in beslag. Hierdoor kan het worden gebruikt om lege ruimtes op te vullen in een doos zonder dat het gewicht of de omvang van het pakket significant zal toenemen. Dit is vooral handig voor bedrijven die producten verzenden en de verzendkosten laag willen houden. Maar behalve lege ruimtes opvullen, biedt vloeipapier ook goede bescherming aan de inhoud van een doos. Het zachte materiaal absorbeert vocht en schokken en voorkomt dat producten tijdens het transport beschadigd raken. Bovendien kan het worden gebruikt als buffer om breekbare voorwerpen te isoleren van elkaar om te voorkomen dat ze tegen elkaar botsen en breken. En het beschermen van de producten tegen onnodige schade of krassen, bespaart je geld en tijd op het retourneren of vervangen van producten.

Spetterende kleuren en een persoonlijke touch

Een ander voordeel van vloeipapier is dat het kan worden gebruikt om een aantrekkelijke presentatie te creëren. Het papier is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kan worden gebruikt om een pakket er mooi en professioneel uit te laten zien. Het kan ook worden gebruikt om cadeaus op een elegante manier te verpakken. Vloeipapier komt in verschillende kleuren en maten en er zijn zelfs varianten die glanzen in bijvoorbeeld koperkleur. Je kan ook gebruikmaken van aangepaste bedrukte vloeipapier met jouw eigen merk logo. Zo maak je een  blijvende indruk op je klanten. Dit veelzijdige stukje papier biedt dus vele voordelen.

Unieke en persoonlijke verpakking voor elke sector of gelegenheid

Wil je echter het product of cadeau op zich mooi presenteren, dan gaat dat natuurlijk het beste met mooi inpakpapier. Tegenwoordig is inpakpapier niet zomaar een traditioneel effen gekleurd velletje papier. De motieven en prints zijn vandaag de dag eindeloos; inpakpapier met bijvoorbeeld een luipaardprint tot landschappen en abstracte vormen, de keuze is groot. Ook seizoensgebonden prints zoals kerstballen, paaseieren en Halloween-thema's zijn populair. Sommige inpakpapieren zijn zelfs voorzien van glitters, holografische afwerkingen of folieaccenten voor extra glans en glamour. Door te spelen met verschillende prints en motieven, kunnen bedrijfscadeaus nog meer persoonlijkheid en stijl krijgen. 

Inpakpapier is ook een marktstrategie

Bovendien kan het gebruik van inpakpapier ook bijdragen aan een professionelere uitstraling van jouw onderneming. Klanten zullen eerder geneigd zijn om jouw bedrijf als betrouwbaar en professioneel te zien wanneer zij producten ontvangen die zorgvuldig zijn verpakt en eventueel voorzien zijn van een merklogo. Door extra aandacht te besteden aan het verpakken van uw producten en het toevoegen van een persoonlijk tintje, voelt een klant zich gewaardeerd en is dan meer geneigd zijn om opnieuw een bestelling te plaatsen. En dat leidt uiteraard weer tot meer positieve beoordelingen en feedback van klanten, dat kan helpen bij naamsbekendheid en het opbouwen van een goede bedrijfsreputatie.

Een kleine ecologische voetafdruk met een groot effect

Bovendien kan de keuze van vloeipapier en inpakpapier ook bijdragen aan je  duurzaamheidsdoelstellingen. Door te kiezen voor gerecycled of biologisch afbreekbaar inpakpapier, kun je je ecologische voetafdruk verkleinen en een positieve impact hebben op het milieu. Dus, de volgende keer dat je producten verzendt, denk dan eens na over de vele voordelen die vloeipapier en inpakpapier kunnen bieden in de logistiek. Het is meer dan alleen maar opvulling, het kan jouw merkidentiteit versterken, producten beschermen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Inpakpapier en vloeipapier: meer dan alleen maar opvulling

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap