Home / Pensioenvermogen Blog / Hoe bepaal je de juiste beleggingsmix voor je pensioen?

Hoe bepaal je de juiste beleggingsmix voor je pensioen?

Hoe bepaal je de juiste beleggingsmix voor je pensioen?

We willen toch allemaal een comfortabele oude dag doormaken. Dat wil zeggen gezond oud worden maar zeker ook nog met een redelijke levensstandaard. De tijd dat ons pensioen ons verzekerde van een oude dag zonder geldzorgen is echter helaas voorbij. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je een aanvulling hebt op dat pensioen indien het tekort schiet. Pensioenbeleggen is daarom belangrijk. Twijfelt u ook of uw toekomstig pensioen toereikend is en heeft u interesse in een aanvulling middels beleggen, lees hierna dan snel verder.

Waarop letten bij pensioenbeleggen?

Als je later wat meer financiële ruimte wil hebben is het belangrijk om tijdig te beginnen met iets opzij te zetten. Je kunt geld dat je maandelijks overhoudt bijvoorbeeld gebruiken om een spaarpot aan te leggen. Je kunt dit geld echter ook beleggen. Beleggen levert meer risico op maar meestal ook een hoger rendement op de lange termijn. Bekijk dit artikel eens om te kijken wat je zelf kan doen voor een beter pensioen.

Welke beleggingsvorm?

Wil je met belastingvoordeel sparen, dan kies je voor een geblokkeerde beleggingsrekening, een bankspaarrekening of een lijfrenteverzekering. Op deze manier kun je de inleg aftrekken en krijg je via de inkomstenbelasting een gedeelte van je inleg terug. Als je geen verstand hebt van beleggen, dan laat je dit het beste over aan een expert zoals een beleggingsfonds bijvoorbeeld. 

De beleggingsmix

Kies je voor een beleggingsprofessional of een beleggingsfonds dan zullen zij het geld beleggen in verschillende bedrijven, in verschillende landen, en mogelijk over onroerend goed, aandelen en obligaties. Spreiding is fundamenteel bij beleggen want zodoende wordt ook het risico gespreid. Houd wel rekening met de beleggingskosten. Verder is het belangrijk hoeveel risico je wil nemen. Meer risico is een grotere kans op verlies maar ook meer kans op grotere winsten.

Beleggingsmix laten variëren

Wil je de beleggingsrisico’s verkleinen naarmate je dichter bij je pensioen komt, dan kun je een mix nemen waarbij het risico in de loop van de tijd minder wordt. Om te sparen voor je pensioen kun je het beste maandelijks een bedrag opzij zetten. Kijk wat je elke maand kunt missen en spaar of beleg het geld wat je niet nodig hebt. Heb je een bepaald bedrag beschikbaar om te beleggen voor je pensioen, laat je dan van tevoren goed adviseren.

Een goed pensioen dat heb je verdiend

Je hebt altijd hard gewerkt en hebt kunnen sparen voor je oude dag. Laat je daarom goed adviseren over de juiste beleggingsmix voor je pensioen zodat je ook kunt genieten van je welverdiende rust en welvaart.





Hoe bepaal je de juiste beleggingsmix voor je pensioen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-02-2023 - De voordelen van vermogensbeheer bij Amdax
Heb je cryptocurrency aangeschaft? Dan zoek je naar manieren om het vermogensbeheer zo goed mogelijk uit te voeren. Dit is niet eenvoudig. Er komt namelijk veel bij kijken en je moet ervoor zorgen dat
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap