Home / Reclame Blog / Waarom is het drukken van brochures een goed idee?

Waarom is het drukken van brochures een goed idee?

Waarom is het drukken van brochures een goed idee?

Een brochure, wie kent het niet? Je hebt brochures - of ook wel magazines genoemd - vind je alle soorten en vormen. Ook allemaal met verschillende doeleinden. Of je nu wilt informeren, informeren of juist wilt inspireren: brochures zijn altijd een goed idee. Waarom? Dat zetten wij in dit blog voor jou op een rijtje. 

Een tastbaar product

De meeste mensen hebben graag iets in hun handen, zeker als het om een boekwerk gaat. En dat dat in dit digitale tijdperk nog altijd zo effectief en goed werkt, geeft de kracht van een fysieke brochure aan. Online raken mensen vaak sneller afgeleid, waardoor het het minder geconcentreerd gelezen wordt. En dat is al als mensen de moeite nemen om jouw brochure te openen.. Online is het namelijk veel makkelijker om een brochure, of een ander document of bijvoorbeeld advertentie, weg te klikken of om er toch voorbij te scrollen. Wanneer iemand iets fysieks in handen heeft, is de neiging om het weg te leggen een stuk kleiner. En dus wordt jouw brochure een stuk beter gelezen. 

Een product zonder wegklikken 

Daarnaast is het een fysiek product een blijvend iets. Online wegklikken betekent dat het ook direct uit het oog is. Een gedrukte brochure wegleggen zal gegarandeerd nog een keer gepakt en gelezen worden. Hierdoor is het geen vluchtig product, maar wordt het ook veel ingezet om ook op de langere termijn te gebruiken.

Alle ruimte voor informatie

Het grote voordeel van brochures? Je hebt alle ruimte om uitgebreid je verhaal kwijt te kunnen. Waar je in veel ander drukwerk een beperkte ruimte hebt, kun je met brochures helemaal losgaan. Denk bijvoorbeeld aan een productcatalogus. Je kunt per item uitgebreid ingaan op de specificaties, de eigenschappen en de verschillende toepassingen. Zo weet de lezer precies wat hij/zij van het product kan verwachten. De drempel om zo contact op te nemen voor extra informatie wordt zo een stuk kleiner. En een drempel minder is altijd goed!

Foto’s en afbeeldingen in brochures

Iedere pagina wordt doorgaans full colour bedrukt. Beperk je dan ook zeker niet tot alleen tekst. Het gezegde is niet voor niets ‘een foto of afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden’. Zorg dus voor goede en duidelijke foto’s. Ben je zelf niet de allerbeste fotograaf? In dat geval is het verstandig om te investeren in een goede fotograaf. Niet alleen handig voor in de brochure, maar de foto’s kun je gebruiken in al je uitingen. En ook voor bijvoorbeeld je website. Goede en professionele foto’s doen ontzettend veel in de uitstraling van jouw bedrijf.

Samenstellen naar eigen wens

Wanneer je een brochure wilt laten drukken, kun je deze in de meeste gevallen helemaal naar eigen wens samenstellen. Niet alleen de inhoud, maar ook bijvoorbeeld het aantal pagina’s en de afwerking. 

De opties qua afwerking die je het meest tegenkomt zijn:

  • Brochures met twee nietjes in de rug
  • Brochures met een gelijmde rug
  • Brochures afgewerkt een spiraalbinding (wire-O)

Aantal pagina’s

Het is niet alleen de uitstraling waarom je voor een bepaalde afwerking kiest. Ook het aantal pagina’s zorgt ervoor dat één optie beter past dan een ander. Bij dunnere brochures wordt vaak gekozen voor een afwerking met nietjes. Voor de dikkere brochures wordt stevigheid belangrijker en zie je meer afwerkingen 

Hoeveel pagina’s kun je eigenlijk gebruiken? Dat is het fijne van brochures: ook dat bepaal je zelf. In de meeste gevallen gaat dit wel per katern van vier pagina’s, beginnend vanaf acht pagina’s. Voor de rest kun je dat zelf bepalen. Kom je net wat ruimte te kort, dan kun je gemakkelijk extra pagina’s toevoegen. Zo is het zeer flexibel. 

Het aantal pagina’s is ook iets dat jij zelf kunt bepalen. Zo kun je exact kiezen wat je wel en niet mee wilt nemen. Bezuinigen op informatie is niet meer nodig, zoals dat bij bijvoorbeeld folders of flyers wel vaker moet. 

Verschillende papiersoorten

En ander belangrijk punt voor de look & feel van jouw brochure, is het gebruikte materiaal. Ook daarin is de keuze reuze. Van degelijke en zakelijk papiersoort tot bijzondere papiersoorten, zoals bijvoorbeeld recyclingpapier. Handig om de uitstraling op die manier aan te laten sluiten in lijn van andere uitingen en de missie en visie van het bedrijf. 

Concluderend kunnen we stellen dat een brochure effectief is, veelzijdig en gemakkelijk is aan te passen naar jouw wensen en eisen. Ideaal voor jouw marketingstrategie!

Waarom is het drukken van brochures een goed idee?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-04-2024 - Vergroot je zichtbaarheid in Eindhoven met een vlaggenmast
Goede zichtbaarheid is essentieel voor elk merk of bedrijf. Het is het verschil tussen opgaan in de achtergrond of uitblinken in de menigte. Is jouw bedrijf gevestigd in de omgeving van Eindhoven en z
Lees meer

30-06-2023 - De blijvende kracht van flyeren (+ tips voor effectieve flye
Flyeren is al decennialang een vaak gebruikte manier van reclame. Maar is het nog steeds relevant in het digitale tijdperk waarin we nu leven? Jazeker! Flyeren blijft effectief en daarmee populair. Hi
Lees meer

05-06-2023 - De voordelen van lichtreclame op je gevel
Als bedrijf of winkel weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn. Ook wanneer je als bedrijf op een industrieterrein zit, is het wel zo fijn dat mensen die langs je heen ri
Lees meer

17-01-2023 - Reclame maken voor je onderneming: doe het zelf!
Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse samenleving. Iedereen die begint met geld verdienen door het starten van een eigen onderneming zorgt voor de ontwikkeling van de maatschappij.
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap