Home / Reclame Blog / Reclame maken voor je onderneming: doe het zelf!

Reclame maken voor je onderneming: doe het zelf!

Reclame maken voor je onderneming: doe het zelf!

Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse samenleving. Iedereen die begint met geld verdienen door het starten van een eigen onderneming zorgt voor de ontwikkeling van de maatschappij. Nieuwe innovatie, prachtige producten en waardevolle diensten, het gebeurt vaak vooral bij de kleine ondernemers.

Als ondernemers goed zijn in het leveren van kwaliteit, het maken van goede producten en het verlenen van onmisbare diensten, dan zijn ze op z’n zachtst gezegd minder blij met het feit dat daar reclame voor nodig is. Reclame, promotie en adverteren kunnen wel onder de grootste ergernissen worden gerekend als het gaat over ondernemen. Het hoeft echter niet moeilijk te zijn: reclame kun je makkelijk zelf doen. Hier zijn een paar goede tips om je op weg te helpen.

Tip 1: Leg je creativiteit er in

Creativiteit wordt bij veel klanten gewaardeerd. Hoe leuker en vernieuwender jouw ideeën zijn om je bedrijf te promoten, hoe leuker mensen het vinden. Zorg voor een leuk uithangbord, een stoere quote voor op je bedrijfsauto of een interessante flyer. Ook het organiseren van kortingsacties, weggeefacties of winacties kunnen de klanten wat meer enthousiasme geven om naar jou toe te komen.

Tip 2: Kom onder de mensen

Als je een eigen bedrijf bent gestart, dan doe je dat meestal vanuit een woning of een bedrijfspand. Dat adres is ergens gevestigd in een dorp of in een stadswijk waar vaak al een bepaalde sfeer is. Met verschillende ondernemers kun je een vereniging beginnen of je aanmelden bij een ondernemersvereniging. Samen kun je namelijk veel meer dan alleen. Op lokale en regionale markten kun je jouw producten en diensten promoten. Kortom, zorg dat mensen jouw gezicht kennen.

Tip 3: Koop materiaal om te promoten

Eén van de belangrijkste dingen als het gaat om het promoten van jouw bedrijf is promotiemateriaal. Als je met mensen aan de praat bent geraakt, is het goed om iets mee te geven; een aandenken aan jouw gesprek. Anders zijn ze het gesprek de volgende dag alweer vergeten. Je kunt denken aan een pet, pennen, een rol pepermunt of een rugtasje met jouw logo erop.   

Tip 4: Promoot via internet

In plaats van veel geld te besteden aan een websitebouwer, kun je tegenwoordig een website heel makkelijk zelf maken. Op internet zijn er genoeg sites waar je dat makkelijk mee kan doen. Als je website eenmaal staat is het zaak om op internet te gaan promoten. Via Facebook en LinkedIn klinkt leuk, maar dat is niet helemaal meer van deze tijd. Door het inschakelen van experts bij een Online Marketing bureau kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf altijd als eerste bovenaan komt als mensen op jouw producten of diensten zoeken in Google.

Tip 5: Kapitalisme vereist kwaliteit

Kapitalisme is niets anders dan de principes van de vrije markt. En die principes betekenen voor jou dat je goed moet presteren. Klanten zullen jouw producten alleen kopen als je het beter en goedkoper doet dan de concurrent. Als je dat doet, komt de mond-op-mond reclame zelf op gang. Kortom, wees de beste qua kwaliteit en qua prijs. 

Reclame maken voor je onderneming: doe het zelf!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-06-2023 - De blijvende kracht van flyeren (+ tips voor effectieve flye
Flyeren is al decennialang een vaak gebruikte manier van reclame. Maar is het nog steeds relevant in het digitale tijdperk waarin we nu leven? Jazeker! Flyeren blijft effectief en daarmee populair. Hi
Lees meer

05-06-2023 - De voordelen van lichtreclame op je gevel
Als bedrijf of winkel weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn. Ook wanneer je als bedrijf op een industrieterrein zit, is het wel zo fijn dat mensen die langs je heen ri
Lees meer

19-08-2022 - Waarom is het drukken van brochures een goed idee?
Een brochure, wie kent het niet? Je hebt brochures - of ook wel magazines genoemd - vind je alle soorten en vormen. Ook allemaal met verschillende doeleinden. Of je nu wilt informeren, informeren of j
Lees meer

10-08-2022 - Online reclame maken, wel of niet?
Tegenwoordig is de consument ieder moment van de dag online en is de mobiele telefoon niet  meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Dit betekent dus ook dat op  elk moment van de dag
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap