Home / Reclame Blog / Uitstekende resultaten voor je website met Google Adwords

Uitstekende resultaten voor je website met Google Adwords

Uitstekende resultaten voor je website met Google Adwords

In de omgeving van marketing zijn verschillende elementen van groot belang. Marketing is samen te vatten als het geheel van alle activiteiten die een bedrijf of ondernemer uitvoert om zijn of haar producten en diensten te verkopen/verlenen. De marketing omgeving is constant onderhevig aan ontwikkelingen en verbeteringen. Eén hiervan is Google Adwords, een advertentieprogramma in en van Google.

Jouw advertentie in Google laten verschijnen op gerelateerde zoekopdrachten, dat is wat je wilt. Je kan verkeer (bezoekers) om verschillende redenen naar je website laten komen. Denk daarbij aan ‘gewoon’ traffic, conversies (verkopen) of branding (bekendheid). Het systeem van Google Adwords werkt met zogenaamde zoekwoorden, die jouw product of dienst kernachtig omschrijven. Dit kunnen ook combinaties zijn, zoals het product en de plaatsnaam. Zo kun je met kernachtige zoekwoorden steeds meer inzoomen op de door jou gezochte doelgroep.

Zoekwoorden in combinatie met prijs
De zoekwoorden die jij belangrijk vindt, kunnen andere bedrijven ook belangrijk vinden. Hoe hoger de intensiteit op het zoekwoorden, hoe hoger ook de prijs, samen te vatten in Cost per Click (CPC). Relevantie blijft het belangrijkste, oftewel is degene die op mijn advertentie vindt bij de zoekterm echt op zoek naar mijn product? Anders ga je betalen voor onnodige kliks die niks opleveren. Dit is samen te vatten in een kwaliteitsscore.

Zelf ondernemen op internet
Ondernemer op internet is vaak risico nemen, zo ook met Google Adwords. Je investeert een bedrag en wilt daar iets voor terug zien. Je kunt het risico met een sterke Adwords campagne echter wel zo klein mogelijk maken. Het systeem van Google Adwords is niet voor elk bedrijf of elke ondernemer even makkelijk. Je kunt daarom de Adwords campagnes ook uitbesteden aan een extern bedrijf, zoals GMU Online. Je advertenties staan boven in Google, de kliks zijn relevant en het doel wordt effectiever bereikt.





Uitstekende resultaten voor je website met Google Adwords

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-04-2024 - Vergroot je zichtbaarheid in Eindhoven met een vlaggenmast
Goede zichtbaarheid is essentieel voor elk merk of bedrijf. Het is het verschil tussen opgaan in de achtergrond of uitblinken in de menigte. Is jouw bedrijf gevestigd in de omgeving van Eindhoven en z
Lees meer

30-06-2023 - De blijvende kracht van flyeren (+ tips voor effectieve flye
Flyeren is al decennialang een vaak gebruikte manier van reclame. Maar is het nog steeds relevant in het digitale tijdperk waarin we nu leven? Jazeker! Flyeren blijft effectief en daarmee populair. Hi
Lees meer

05-06-2023 - De voordelen van lichtreclame op je gevel
Als bedrijf of winkel weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn. Ook wanneer je als bedrijf op een industrieterrein zit, is het wel zo fijn dat mensen die langs je heen ri
Lees meer

17-01-2023 - Reclame maken voor je onderneming: doe het zelf!
Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse samenleving. Iedereen die begint met geld verdienen door het starten van een eigen onderneming zorgt voor de ontwikkeling van de maatschappij.
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap