Home / Reclame Blog / Manieren om naamsbekendheid te genereren voor je bedrijf

Manieren om naamsbekendheid te genereren voor je bedrijf

Voor een bedrijf is het voordelig als zoveel mogelijk mensen het bedrijf kennen. Er zijn allerlei manieren waarop je als bedrijf je naamsbekendheid kunt vergroten. Wij informeren je graag over enkele effectieve mogelijkheden.

  • Ga voor bedrijfskleding  Bedrukte bedrijfskleding zorgt ervoor dat je als bedrijf zichtbaar en herkenbaar bent voor de buitenwereld. Als je werknemers hun werkzaamheden uitvoeren in mooie bedrijfskleding met de naam en het logo van het bedrijf, dan zorgt dit ervoor dat iedereen weet dat het gaat om werknemers van jouw bedrijf.
  • Neem deel aan netwerkevenementen Door samen met je bedrijf deel te nemen aan netwerkevenementen, zorg jij ervoor dat zoveel mogelijk mensen je bedrijf leren kennen. Daarnaast is het erg fijn om andere bedrijven te leren kennen omdat je nooit weet wanneer je elkaar een keer nodig hebt.
  • Actief op sociale media Zorg ervoor dat je via sociale media kanalen iets interessants te vertellen hebt. Door regelmatig berichten en/of foto’s te plaatsen, zorg jij ervoor dat je bedrijf onder de aandacht komt. Als mensen je berichten interessant of leuk vinden, is de kans groot dat ze je gaan volgen. Geef je volgers een kijkje in de keuken of betrek ze bij de opdrachten die jullie uitvoeren. Geschikte sociale media zijn bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.
  • Gastblog schrijven Door het schrijven van gastblogs op andere websites, zorg je ervoor dat een ander publiek jouw bedrijf leert kennen. Als ze je blog interessant vinden, dan zal dit ervoor zorgen dat ze je website ook gaan bezoeken omdat ze benieuwd zijn naar je bedrijf.
  • Evenement organiseren Door het organiseren van een evenement zorg je ervoor dat je bedrijf onder de aandacht komt. Er zijn allerlei soorten evenement die je als bedrijf kunt organiseren. Denk hierbij aan een interessante training of een workshop. Het zorgt er in ieder geval voor dat mensen het hebben over je bedrijf.
  • Organiseer een open dag Als bedrijf is het ontzettend leuk om een open dag te houden. Op deze dag zorg je ervoor dat iedereen een kijkje mag nemen binnen je bedrijf. Natuurlijk zorg je ervoor dat je werknemers klaar staan om alle vragen van bezoekers te beantwoorden. Zorg er daarnaast ook voor dat er een hapje en drankje is voor alle aanwezigen. Zet een gezellig muziekje op en zorg voor vermaak voor de kinderen.
  • Een nieuwsbrief uitgeven Door een nieuwsbrief uit te geven, zorg je ervoor dat jij je kennis deelt met mensen die hier behoefte aan hebben. Een voordeel van een nieuwsbrief is dat het gemakkelijk gedeeld kan worden op sociale media. Dit kan er soms voor zorgen dat je nieuwsberichten al snel onder ogen komen van honderden mensen.
  • Kom met een leuke actie of promotie Als je een webshop hebt met producten of diensten levert aan anderen, is het misschien tijd om eens te komen met een leuke actie of promotie. Dit interessante bericht zorgt ervoor dat mensen benieuwd zijn naar wat je te bieden hebt. Het is een goede manier om je bestaande klanten te belonen met een mooie actie en je potentiele klanten te informeren over je diensten en/of producten. Dit kan je in de toekomst veel opleveren.

Deze manieren zijn effectief om meer naamsbekendheid te genereren voor je bedrijf. Bekijk welke methoden jij met je bedrijf op korte termijn al kunt toepassen zodat je kunt werken aan de naamsbekendheid van je bedrijf.






Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-06-2023 - De blijvende kracht van flyeren (+ tips voor effectieve flye
Flyeren is al decennialang een vaak gebruikte manier van reclame. Maar is het nog steeds relevant in het digitale tijdperk waarin we nu leven? Jazeker! Flyeren blijft effectief en daarmee populair. Hi
Lees meer

05-06-2023 - De voordelen van lichtreclame op je gevel
Als bedrijf of winkel weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn. Ook wanneer je als bedrijf op een industrieterrein zit, is het wel zo fijn dat mensen die langs je heen ri
Lees meer

17-01-2023 - Reclame maken voor je onderneming: doe het zelf!
Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse samenleving. Iedereen die begint met geld verdienen door het starten van een eigen onderneming zorgt voor de ontwikkeling van de maatschappij.
Lees meer

19-08-2022 - Waarom is het drukken van brochures een goed idee?
Een brochure, wie kent het niet? Je hebt brochures - of ook wel magazines genoemd - vind je alle soorten en vormen. Ook allemaal met verschillende doeleinden. Of je nu wilt informeren, informeren of j
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap