Home / Reclame Blog / Goedkope manieren van promoten van je eigen bedrijf

Goedkope manieren van promoten van je eigen bedrijf

Promotie is voor bedrijven een ideale manier om meer naamsbekendheid op te bouwen. Vooral voor beginnende ondernemers is promotie en naamsbekendheid enorm belangrijk. Als namelijk niemand jouw bedrijf kent, zal je ook niet snel producten of diensten kunnen verkopen. Veel mensen met een eigen onderneming vinden het wel moeilijk om hun eigen bedrijf goed te promoten en onder de aandacht te brengen. Ze denken vaak dat het heel veel geld kost, geld dat ze niet hebben, omdat ze nog niet genoeg omzet hebben gehaald. Toch hoeft het promoten van je eigen bedrijf helemaal niet extreem veel geld te kosten. In dit artikel zullen deze goedkope manieren worden besproken. Denk bijvoorbeeld eens aan het laten bedrukken van werkkleding, ,het effectief gebruik maken van social media en gaan staan op beurzen.

Het bedrukken van werkkleding Het bedrukken van werkkleding is een makkelijke manier om je eigen bedrijf te promoten. Jij of je werknemers lopen dan in kleding met het logo van het bedrijf er op en hierdoor komt het onder de aandacht van mensen die je tegenkomt op straat. Daarnaast ziet het er ook nog eens goed verzorgd uit als je in werkkleding loopt.  Zorg er wel voor dat de kleding en het bedrukken van goede kwaliteit is. Het ziet er namelijk niet mooi uit als de kleding snel lelijk wordt of het logo er na een paar wasbeurten niet meer mooi uitziet.  Klik op deze link om te gaan naar een bedrijf dat kwalitatief goede kleding verkoopt en ook veel ervaring heeft in het bedrukken. Je kan T-shirts, polo’s en broeken laten bedrukken, maar ook schilderkleding, overalls of bodywarmers. Kortom, Jobo promotions bedrukt eigen alle kleding. Het ligt er maar net aan wat jij het beste vindt passen bij je eigen bedrijf en in welke branche je bedrijf zit.

Effectief gebruik maken van social media Naast het bedrukken van werkkleding is social media ook een goed middel om naamsbekendheid om te bouwen. Social media is de afgelopen jaren enorm gegroeid en bijna iedereen in Nederland maakt wel gebruik van social media. Hierdoor is social media het ideale platform om naamsbekendheid voor je bedrijf op te bouwen en de mensen in je doelgroep aan te spreken.  Je kan er voor kiezen om dit zelf te doen zonder advertenties. Hierdoor geef je geen geld uit, maar weet je ook niet zeker dat je de naamsbekendheid gaat vergroten. Daarnaast is een gerichte advertentie op social media helemaal niet zo duur en kan je bovendien erg gericht adverteren zodat je sowieso de juiste mensen bereikt. Je hebt zo’n gerichte advertentie al voor een bedrag van 5 euro per dag en hiermee bereik je honderden mensen uit de doelgroep. Het is wel handig om van te voren erachter te komen op welke social media platform jouw doelgroep het meest actief is.

 

Ga staan op beurzen Naast het bedrukken van werkkleding en het effectief gebruik maken van social media is het staan op relevante beurzen ook een goede manier om de naamsbekendheid te vergroten van je eigen onderneming.  Er zijn erg vaak beurzen in Nederland, maar het is wel handig om erachter te komen of je doelgroep ook aanwezig is op de beurs. Anders kan het zomaar eens zonde zijn van je tijd.






Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

30-06-2023 - De blijvende kracht van flyeren (+ tips voor effectieve flye
Flyeren is al decennialang een vaak gebruikte manier van reclame. Maar is het nog steeds relevant in het digitale tijdperk waarin we nu leven? Jazeker! Flyeren blijft effectief en daarmee populair. Hi
Lees meer

05-06-2023 - De voordelen van lichtreclame op je gevel
Als bedrijf of winkel weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn. Ook wanneer je als bedrijf op een industrieterrein zit, is het wel zo fijn dat mensen die langs je heen ri
Lees meer

17-01-2023 - Reclame maken voor je onderneming: doe het zelf!
Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse samenleving. Iedereen die begint met geld verdienen door het starten van een eigen onderneming zorgt voor de ontwikkeling van de maatschappij.
Lees meer

19-08-2022 - Waarom is het drukken van brochures een goed idee?
Een brochure, wie kent het niet? Je hebt brochures - of ook wel magazines genoemd - vind je alle soorten en vormen. Ook allemaal met verschillende doeleinden. Of je nu wilt informeren, informeren of j
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap