Home / Reclame Blog / Promotieartikelen ontwerpen voor je eigen bedrijf

Promotieartikelen ontwerpen voor je eigen bedrijf

Promotieartikelen ontwerpen voor je eigen bedrijf

Ben je onlangs gestart met een eigen onderneming, maar weet je nog niet hoe je jouw naamsbekendheid kunt vergroten en ervoor zorgt dat je goed zichtbaar bent? Wij kunnen helpen! In deze blog vertellen we wat het nut is van promotieartikelen en geven we een aantal handige tips waarmee je aan de slag kunt gaan!

Creƫer je eigen stijl

Voordat je aan de slag kunt gaan met het ontwerpen van promotieartikelen is het belangrijk dat je een eigen stijl hebt ontwikkeld. Deze stijl wordt doorvertaald in een huisstijl. Heb je nog geen huisstijl? Dan is het van belang om eerst naar de tekentafel te gaan. Een sterke en krachtige huisstijl is namelijk de basis van de promotie van je bedrijf. Deze huisstijl kun je vervolgens uitrollen met verschillende promotieartikelen. Je kunt bijvoorbeeld posters of folders drukken met jouw logo erop.

Ben ik zichtbaar?

Het belangrijkste doel van promotieartikelen is het zichtbaar maken van je bedrijf. Dit kan met talloze verschillende materialen gerealiseerd worden. We zetten een paar belangrijke promotieartikelen onder elkaar:

  • Posters. Het ontwerpen van posters is ideaal wanneer je een groot publiek wilt bereiken. De grootte van een poster kun je zelf bepalen en het kan op veel plekken verspreid worden.
  • Folders. De folder is een goed promotiemiddel wanneer je bijvoorbeeld huis-aan-huis reclame wilt gaan rondbrengen. Het is een middel dat je makkelijk neer kunt leggen in een plaatselijke supermarkt of andere winkel.
  • Visitekaartjes. Het uitdelen van visitekaartjes werkt goed wanneer je nieuwe mensen aan je bedrijf wilt verbinden. Wanneer je een visitekaartje met persoonsgegevens meegeeft, probeer je een band op te bouwen.

Design skills

Ben je zelf niet zo thuis in het ontwerpen van promotieartikelen? Geen probleem! Er zijn genoeg grafische vormgevers die je vooruit kunnen helpen met jouw klusjes. Wil je het toch zelf proberen? Dan zijn online programma's misschien een goede optie voor jou. Met deze programma's maak je gebruik van templates om jouw promotieartikelen vorm te geven. Ben je tevreden? Dan sla je het bestand op als een pdf-document. Dit document heb je nodig wanneer je bijvoorbeeld jouw visitekaartjes gaat bestellen.

Visitekaartjes maken was nog nooit zo makkelijk met deze tips! Het is wel belangrijk om te vermelden dat er geen goed of fout is voor de promotie van je bedrijf. Wanneer je ervoor zorgt dat de huisstijl goed te herkennen is, heb je de belangrijkste stap al gezet!

Promotieartikelen ontwerpen voor je eigen bedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

17-01-2023 - Reclame maken voor je onderneming: doe het zelf!
Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse samenleving. Iedereen die begint met geld verdienen door het starten van een eigen onderneming zorgt voor de ontwikkeling van de maatschappij.
Lees meer

19-08-2022 - Waarom is het drukken van brochures een goed idee?
Een brochure, wie kent het niet? Je hebt brochures - of ook wel magazines genoemd - vind je alle soorten en vormen. Ook allemaal met verschillende doeleinden. Of je nu wilt informeren, informeren of j
Lees meer

10-08-2022 - Online reclame maken, wel of niet?
Tegenwoordig is de consument ieder moment van de dag online en is de mobiele telefoon niet  meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Dit betekent dus ook dat op  elk moment van de dag
Lees meer

10-08-2022 - Advertentiemarkt trekt aan, maar niet voor elke sector
De advertentiemarkt in Nederland trekt behoorlijk aan. Het afgelopen halfjaar is er nog nooit zoveel geld uitgegeven aan reclame op de radio. Met name digitale audioreclame is erg populair. Het gaat d
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap