Home / Reclamebureau Blog / De commercial of bedrijfsvideo van vandaag de dag

De commercial of bedrijfsvideo van vandaag de dag

De commercial of bedrijfsvideo van vandaag de dag

De reclame of jingle waarin een deftige meneer een mooi afwasmiddel of ander product aanprees, ligt al even achter ons. Dat komt door de veranderde omgangsvormen, uiteraard. Wat er in de tussentijd ook is veranderd, ligt met name op het vlak van het medium, het middel dat de boodschap tot ons brengt.

Hét ultieme verschil heeft internet daarin gemaakt. Nu een goede tien jaar nadat online video echt van start is gegaan, is het verschil immens te noemen. Niet alleen zijn er onnoemelijk veel podia bijgekomen om geluid en beeld te tonen, ook het voorkomen is veranderd.

Door de jaren heeft dat sites als YouTube, Pinterest, Instagram en Soundcloud geen windeieren gelegd. Bakken vol advertentiegelden zijn er binnengekomen en het einde is nog lang niet in zicht. Andere partijen plukken er ook de vruchten van. Tenminste, als je de zaken goed aanpakt met een video of jingle, ontwikkelingen goed in de gaten houdt en consequent blijft doen wat je altijd deed. Deze adviezen zijn voorbehouden aan audiovisuele bedrijven die ook daadwerkelijk weten te scoren op deze platforms. 

Dat gebeurt alleen niet zonder de nodige inspanningen. Deze bureaus blinken uit in het compact weergeven van de belangrijkste boodschap van een bedrijf, het ultieme gevoel dat hoort bij een bepaald product en de juiste mensen in beeld brengt. Ga ervan uit dat voor een minuut van een videocommercial of radiocommercial soms een dag werk wordt uitgetrokken en je snapt dat dit arbeidsintensief werk is, dat alleen door echter professionals kan worden gedaan.

Een onderdeel is daarbij bij uitzondering van belang. Dit werk op hoog niveau is niet te doen zonder goede beeld en geluid, afkomstig van hele krachtige computers. Het moet gezegd worden dat zo goed als de gehele branche daardoor is uitgerust met Apple's, in plaats van 'gewone pc's. De resultaten ervan zien er steeds beter uit; ze leveren advertentie-inkomsten op en zetten de juiste tone-of-voice neer. Uiteindelijk resultaat: echter resultaten, dankzij professionele vervaardiging van een jingle of bedrijfsvideo. Want zonder inspanning, geen beloning.

Kan het ook anders? Ja, ook vloggers trekken een groot publiek, maar behoren tot een geheel andere klasse. Zij schieten hun beelden, gewapend met slechts een camera (soms zelfs alleen een mobieltje) met hulp van voorbijgangers, incidenten of willekeurige gesprekken. Daarvan is duidelijk te zien dat het van een ander niveau op het gebied van productie van video. Maar vergis je niet, er zijn vloggers die snel een video in elkaar hebben gezet, maar er bakken geld voor terug zien. 

De commercial of bedrijfsvideo van vandaag de dag

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

07-08-2018 - Goedkope manieren van promoten van je eigen bedrijf
Promotie is voor bedrijven een ideale manier om meer naamsbekendheid op te bouwen. Vooral voor beginnende ondernemers is promotie en naamsbekendheid enorm belangrijk. Als namelijk niemand jouw bedrijf
Lees meer

20-06-2018 - Manieren om naamsbekendheid te genereren voor je bedrijf
Voor een bedrijf is het voordelig als zoveel mogelijk mensen het bedrijf kennen. Er zijn allerlei manieren waarop je als bedrijf je naamsbekendheid kunt vergroten. Wij informeren je graag over enkele
Lees meer

14-09-2017 - All-inclusive site
All-inclusive website Via een tevreden:-) klant van ons, ontvingen we de opdracht om voor een bedrijf in het Noordhollandse Hoorn een nieuwe, volledig responsive website te ontwikkelen. Het werd omsc
Lees meer

31-03-2017 - Uitstekende resultaten voor je website met Google Adwords
In de omgeving van marketing zijn verschillende elementen van groot belang. Marketing is samen te vatten als het geheel van alle activiteiten die een bedrijf of ondernemer uitvoert om zijn of haar pro
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap