Home / Reclamebureau Blog / De commercial of bedrijfsvideo van vandaag de dag

De commercial of bedrijfsvideo van vandaag de dag

De commercial of bedrijfsvideo van vandaag de dag

De reclame of jingle waarin een deftige meneer een mooi afwasmiddel of ander product aanprees, ligt al even achter ons. Dat komt door de veranderde omgangsvormen, uiteraard. Wat er in de tussentijd ook is veranderd, ligt met name op het vlak van het medium, het middel dat de boodschap tot ons brengt.

Hét ultieme verschil heeft internet daarin gemaakt. Nu een goede tien jaar nadat online video echt van start is gegaan, is het verschil immens te noemen. Niet alleen zijn er onnoemelijk veel podia bijgekomen om geluid en beeld te tonen, ook het voorkomen is veranderd.

Door de jaren heeft dat sites als YouTube, Pinterest, Instagram en Soundcloud geen windeieren gelegd. Bakken vol advertentiegelden zijn er binnengekomen en het einde is nog lang niet in zicht. Andere partijen plukken er ook de vruchten van. Tenminste, als je de zaken goed aanpakt met een video of jingle, ontwikkelingen goed in de gaten houdt en consequent blijft doen wat je altijd deed. Deze adviezen zijn voorbehouden aan audiovisuele bedrijven die ook daadwerkelijk weten te scoren op deze platforms. 

Dat gebeurt alleen niet zonder de nodige inspanningen. Deze bureaus blinken uit in het compact weergeven van de belangrijkste boodschap van een bedrijf, het ultieme gevoel dat hoort bij een bepaald product en de juiste mensen in beeld brengt. Ga ervan uit dat voor een minuut van een videocommercial of radiocommercial soms een dag werk wordt uitgetrokken en je snapt dat dit arbeidsintensief werk is, dat alleen door echter professionals kan worden gedaan.

Een onderdeel is daarbij bij uitzondering van belang. Dit werk op hoog niveau is niet te doen zonder goede beeld en geluid, afkomstig van hele krachtige computers. Het moet gezegd worden dat zo goed als de gehele branche daardoor is uitgerust met Apple's, in plaats van 'gewone pc's. De resultaten ervan zien er steeds beter uit; ze leveren advertentie-inkomsten op en zetten de juiste tone-of-voice neer. Uiteindelijk resultaat: echter resultaten, dankzij professionele vervaardiging van een jingle of bedrijfsvideo. Want zonder inspanning, geen beloning.

Kan het ook anders? Ja, ook vloggers trekken een groot publiek, maar behoren tot een geheel andere klasse. Zij schieten hun beelden, gewapend met slechts een camera (soms zelfs alleen een mobieltje) met hulp van voorbijgangers, incidenten of willekeurige gesprekken. Daarvan is duidelijk te zien dat het van een ander niveau op het gebied van productie van video. Maar vergis je niet, er zijn vloggers die snel een video in elkaar hebben gezet, maar er bakken geld voor terug zien. 





De commercial of bedrijfsvideo van vandaag de dag

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-04-2024 - Vergroot je zichtbaarheid in Eindhoven met een vlaggenmast
Goede zichtbaarheid is essentieel voor elk merk of bedrijf. Het is het verschil tussen opgaan in de achtergrond of uitblinken in de menigte. Is jouw bedrijf gevestigd in de omgeving van Eindhoven en z
Lees meer

30-06-2023 - De blijvende kracht van flyeren (+ tips voor effectieve flye
Flyeren is al decennialang een vaak gebruikte manier van reclame. Maar is het nog steeds relevant in het digitale tijdperk waarin we nu leven? Jazeker! Flyeren blijft effectief en daarmee populair. Hi
Lees meer

05-06-2023 - De voordelen van lichtreclame op je gevel
Als bedrijf of winkel weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn. Ook wanneer je als bedrijf op een industrieterrein zit, is het wel zo fijn dat mensen die langs je heen ri
Lees meer

17-01-2023 - Reclame maken voor je onderneming: doe het zelf!
Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van de Nederlandse samenleving. Iedereen die begint met geld verdienen door het starten van een eigen onderneming zorgt voor de ontwikkeling van de maatschappij.
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap