Home / Recreatie Blog / Hoe verwerk je liefdesverdriet?

Hoe verwerk je liefdesverdriet?

Iedereen die liefdesverdriet al eens heeft doorgemaakt weet hoe pijnlijk dit is.

Deze pijn is niet alleen psychologisch maar ook fysiologisch. De borstspieren spanen zich aan bij liefdesverdriet waardoor pijn op de borst wordt gevoeld. Vaak gaat dit gepaard met hoofdpijn, slapeloosheid en vermoeidheid.

Hier lees je wat je kunt doen als je hart gebroken is en je weer zo snel mogelijk over je liefdesverdriet heen wilt zijn.

Wil je je ex terug?

Liefdesverdriet is het meestal het gevolg van de partner die besluit de relatie te verbreken. Het kan ook zijn dat jullie samen tot de conclusie zijn gekomen dat jullie niet helemaal bij elkaar passen. De liefdesverdriet zal dan minder heftig zijn als in het geval de partner besluit de relatie te verbreken, zeker als dit onverwacht is.

Hoe verwerk je liefdesverdriet?

Het kan ook zijn dat je zelf hebt besloten de relatie te verbreken vanwege wangedrag van je partner, als deze ontrouw geweest is bijvoorbeeld. Ook in dat geval kan je last van liefdesverdriet hebben, je voelt je bedrogen.

Na een relatiebreuk kan je je afvragen of je je ex nog terug zou willen. En of dat haalbaar is. Wil je je ex niet meer terug dan is het makkelijker om de draad weer op te pakken.

Indien je je ex terug wilt dan is de aanpak heel erg belangrijk. Het vereist de juiste strategie waarbij van alles mis kan gaan. Het belangrijkste is dat je eerst je tijd neemt. Als je nog hoog in je emoties zit dan is de kans groot dat jullie elkaar van alles gaan verwijten. De kans is dan groot dat het ruzie wordt en het echt definitief opgelopen is tussen jullie.

Je tijd nemen doe je door je ex eerst een poosje te vermijden. Het beste is als je je ex helemaal even niet meer tegen het lijf op loopt. Ook niet via social media of andere via andere digitale vormen van communicatie.

Dit geeft je de kans om je liefdesverdriet eerst goed te verwerken zodat je weer sterker in je schoenen staat. Het geeft je de gelegenheid om te ontdekken of je echt je ex mist of gewoon de dingen die jullie altijd samen deden. Misschien zijn deze dingen net zo leuk om te doen met andere vrienden. Hoe je het terug veroveren van je ex verder aanpakt kan je hier lezen.

Loop niet weg voor de pijn

Het beste verwerk je het verdriet direct en loop je er niet voor weg. Loop je weg voor je verdriet dan zal het alleen maar langer duren om over je ex heen te komen. Manieren om weg te lopen voor je verdriet zijn je storten op het werk, overdreven veel gaan sporten of je volledig op het uitgaansleven te storten.

Liefdesverdriet is alles behalve een prettig gevoel maar toch is het echt beter om te dealen met de emoties als deze het heftigst zijn. De eerste dagen zijn het ergst waarna het langzaam maar zeker gaat afzwakken. De huilbuien komen steeds minder frequent en zullen minder intens worden.

Stop herinneringen weg

Dingen die je aan je ex herinneren kunnen het verdriet weer aanwakkeren. Het is daarom beter om de foto's waar je ex (ook) op staat even weg te stoppen op een plekje waar je er niet dagelijks mee geconfronteerd wordt. Verder is het goed om je ex niet meer te volgen via social media zoals Facebook en Instagram. Wil je je ex niet ontvrienden dan kan je deze verbergen in je tijdlijn.

Je kunt ook spullen van je ex weg stoppen in de kast, bijvoorbeeld cadeaus welke je hebt gehad van je ex. Blijf ook weg van plekken waar jij en je ex graag samen kwamen.

Ga erop uit

Het is belangrijk dat je niet te lang blijft hangen in je verdriet. Als je verdrietig bent dan daalt je dopaminespiegel. Dopamine is een neurotransmitter die zorgt voor een goed gevoel. Door erop uit te gaan maak je weer dopamine aan en ga je je beter voelen.

Suiker eten zorgt ook voor de aanmaak van dopamine. Mensen met liefdesverdriet eten daarom dan ook graag chocolade of ijs. Het eten van veel suikers is echter, om gezondheidsredenen, af te raden. Het effect van suikers is ook weer snel verdwenen waardoor je constant suiker moet blijven eten om je wat beter te voelen.

Het is daarom beter om nieuwe ervaringen op te doen en er met vrienden op uit te gaan.

Ga hardlopen

Liefdesverdriet heeft veel symptomen die je ook ziet bij mensen die depressief zijn. Dit zijn symptomen zoals:

  • Hoofdpijn
  • Lamlendig
  • Misselijk
  • Machteloosheid
  • Slapeloosheid
  • Verlies van eetlust
  • Nergens zin in hebben
  • Futloos
  • Vermoeid
  • Een nietswaardig gevoel

Running therapie wordt steeds vaker ingezet bij mensen die depressief zijn. Het is een therapeutisch redmiddel bij neerslachtigheid. Net zoals andere duursporten zoals wielrennen en zwemmen overigens. Door te sporten wordt endorfine aangemaakt. Hierdoor nemen de sombere gevoelens af. Het zet ook een rem op de aanmaak van adrenaline. Adrenaline zorgt voor een onrustig gevoel en door dit af te remmen neemt de onrustigheid af.

Bij mensen met liefdesverdriet heeft het beoefenen van een duursport ook een positief effect. Dit ook dankzij de aanmaken van endorfine en het afremmen van de adrenaline productie.

Blijf goed voor je lichaam zorgen

Het is belangrijk dat je jezelf niet gaat verwaarlozen. Streef naar 8 uur slaap per nacht. Je lichaam heeft nu veel rust nodig omdat in de slaap emoties worden verwerkt. Blijf ook gezond eten. Als je je fysiek slecht gaat voelen door ongezonde voeding dan zal dat ook effect hebben op je mentale weerbaarheid en frisheid.

Hoe verwerk je liefdesverdriet?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

16-08-2021 - Wat kun je doen in het weekend?
Het weekend: wekelijks terugkerende dagen die dikwijls gebruikt worden voor het doen van leuke dingen. Of, en dat is misschien nog wel belangrijker, om uit te rusten. De vrije dagen kunnen ingezet wor
Lees meer

19-05-2021 - Een recreatiewoning kopen?
Dit is natuurlijk niet zonder reden. Ten eerste hoef je niet ver te reizen om op plaats van bestemming aan te komen. Ten tweede is het ook prettig want je hoeft geen moeite te doen om een andere taal
Lees meer

07-07-2016 - De leukste uitjes in Nederland met kinderen
Lekker een dagje uit met je kinderen. Een leuke dag voor zowel vaders als moeders. In Nederland zijn er veel verschillende dingen te doen met kinderen. Natuurlijk is iedereen een keer in De Efteling,
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap