Home / Reisartikelen Blog / 5 tips om je smartphone mee te nemen op vakantie

5 tips om je smartphone mee te nemen op vakantie

5 tips om je smartphone mee te nemen op vakantie

Op vakantie gaan hoort een tijd te zijn om te ontspannen en de stekker uit de dagelijkse sleur te trekken. Maar voor de meesten van ons is dat gewoon niet mogelijk. Tegenwoordig vertrouwen we zo veel op onze smartphone dat we niet alleen privé maar er ook veel zakelijke dingen mee regelen. Dit is gemakkelijk en gevaarlijk tegelijkertijd, aangezien je hierdoor het werk ook gemakkelijk meeneemt op vakantie.

Dus wat moet jij als vakantievierende smartphonegebruiker doen om hier goed mee om te kunnen gaan? Hieronder zijn vijf tips te vinden om toch optimaal gebruik te maken van je smartphone en toch van de broodnodige rust en ontspanning te genieten.

1) Stel grenzen aan uw gebruik

Een van de beste manieren om van je vakantie te genieten is door grenzen te stellen aan je telefoon gebruik. Of het nu gaat om het opzij zetten van specifieke tijden van de dag om e-mails te checken of alleen je data te gebruiken wanneer je verbonden bent met Wi-Fi, het beperken van je schermtijd zal je helpen te ontspannen en meer van de omgeving te genieten.

2) Houd uw telefoon opgeladen

Niets verpest een vakantie als een lege batterij. Voorkom dat je zonder muziek komt te zitten naast het zwembad door een powerbank mee te nemen en deze altijd bij de hand te hebben. Zo kun je zoveel foto's maken als je wilt zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je batterij leeg is.

3) Offline versies van je favoriete apps downloaden

Als je ergens heen gaat waar het internet niet of nauwelijks beschikbaar is, zorg er dan voor dat je van tevoren offline versies download van apps die je nodig bent op vakantie. Zo is het mogelijk om met Google Maps kaarten voor specifieke gebieden te downloaden.

4) Maak gebruik van de vliegtuigmodus

Als je je echt van de wereld wilt afsluiten, gebruik dan de vliegtuigmodus. Hierdoor komen er geen oproepen of meldingen door waardoor je echt kunt ontspannen. Vergeet niet om hem uit te zetten als je geland bent!

5) Handige telefoon accessoires

Naast alle handige trucs op de telefoon zelf zijn er ook accessoires die voor meer rust kunnen zorgen. Een van de meest handige accessoires is een bookcase. Dit telefoonhoesje beschikt over een flap die over het scherm heen valt waardoor je meldingen niet gelijk ziet. Hierdoor word je niet gelijk getriggerd om je telefoon op te pakken en kun je hem gemakkelijker links laten liggen.

Conclusie 

Door deze vijf eenvoudige tips te volgen, kunt je ervoor zorgen dat jouw smartphone de volgende vakantie niet verpest en misschien zelfs meer plezier oplevert! Denk eraan je gebruik te beperken, je telefoon opgeladen te houden, offline versies van noodzakelijke apps te downloaden, gebruik te maken van de vliegtuigmodus indien nodig en vergeet de noodzakelijke telefoon accessoires niet mee te nemen.

5 tips om je smartphone mee te nemen op vakantie

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

10-07-2021 - Beste Backpacks 2021
Heb jij altijd al in gedachte gehad om voor langere tijd op reis te gaan en de wereld te gaan ontdekken? Er zijn ongelofelijk veel mooie plekken op aarde en het kost tijd om deze allemaal te bezoeken.
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap