Home / Rietwaren Blog / De meerwaarde van een rieten dak

De meerwaarde van een rieten dak

De meerwaarde van een rieten dak

Je moet er bij het aanleggen van een rieten dak altijd op de hoogte zijn van een aantal aspecten die je zowel tijd als geld kunnen besparen. Dit met het voordeel dat de kwaliteit van je rieten dak er net zo goed uit zal zien als bij elk ander soort dak. Een rieten dak kan je huis er chique en sfeervol uit laten zien. Maar wat kost een rieten dak nou eigenlijk? Dit is volledig afhankelijk van de grootte van je dak. Een vaste prijs kan er dus niet aan worden gehangen. Wel kan je een rietdekkersbedrijf langs laten komen. Zij kunnen dan een offerte maken en aan de hand daarvan wordt de prijs zo nauwkeurig mogelijk bepaald.

Wie er echter denkt dat het aanschaffen van een rieten dak een grotere aankoop zal zijn dan de aanschaf van een doodnormaal pannendak, zal aangenaam verrast zijn bij het maken van een prijsvergelijking. Dit komt vooral door de kleinere details. Je hebt bijvoorbeeld geen goten nodig bij een rieten dak. De bijbehorende dure afwerking verdwijnt dan als sneeuw voor de zon. Ook heeft een rieten dak minder onderhoud nodig; iets wat enorm scheelt, en dat maakt je portomonnee zeer blij.

Vroeger werd riet met name gebruikt omdat het goedkoper was dan een pannendak. Dakpannen werden dus gezien als een echte luxe. Vandaag de dag is het echter omgedraaid; men krijgt genoeg van de dakpannen en de rieten daken worden nu gezien als een teken van welvaart. Het wordt vooral gebruikt als dakbelegging voor luxieuze villa’s. Dit laat de grote huizen namelijk gezellig en uitnodigend laten ogen, en dat is natuurlijk precies waar je voor gaat. Kille, koude huizen worden namelijk veel ontweken door potentiële kopers. Wacht dus niet langer, en kijk of een chique, romantisch rieten dak er voor jou in zal zitten.





De meerwaarde van een rieten dak

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap