Home / Riool ontstoppen Blog / Wat te doen bij een verstopping

Wat te doen bij een verstopping

Wat te doen bij een verstopping

Het studentenleven in Nijmegen kent veel leuke kanten, maar niet alles gaat altijd zoals gepland. Als je, zoals veel van je stadsgenoten, met veel andere mensen in een huis samenwoont, dan zal het huishouden niet altijd even succesvol verlopen. Iedereen woont voor het eerst op zichzelf, en de hulp van je ouders inschakelen is lastig als zij zich aan de andere kant van het land bevinden. Stel dat er daadwerkelijk iets mis is met het huis, wat doe je dan precies? In dit artikel behandelen we een van de meest voorkomende problemen in een studentenhuis: een verstopping. Zo weet jij precies wat je kunt doen zodra het je overkomt.

Op zoek naar de oorzaak

Schiet je bij het horen van het woord ontstopping al gelijk in de paniek, en wil je meteen de dichtstbijzijnde loodgieter Nijmegen bellen? In principe is dat een goed idee, maar het hoeft niet je eerste stap te zijn! Probeer eerst zelf vast te stellen waar in huis de ontstopping zich bevindt. Veelvoorkomende plekken zijn het toilet, de douche, of een van de gootsteenputjes. Zodra je weet waar het probleem zich bevindt, kun je een passend plan van aanpak opstellen. 

Handmatig ontstoppen 

Nadat je de oorzaak hebt gevonden, is het tijd voor actie! Kijk of je een ontstopper in huis hebt, of ga er snel eentje halen bij de dichtstbijzijnde huishoudwinkel. Zodra je de ontstopper hebt gevonden, plaats je de zuignap over de afvoeropening van het probleemgebied. Duw en trek vervolgens, zodat je een vacuüm creëert, en hetgeen wat de verstopping veroorzaakt hopelijk los kunt wrikken. Als je het idee hebt dat het verstopte gedeelte dieper in de leiding zit, dan is een ontstopper vaak niet de beste oplossing. Probeer de verstopping niet zelf los te graven: je hebt zo alleen maar kans dat je de leidingen beschadigt. 

Chemisch ontstoppen

De ontstopper heeft niets uitgehaald, en je zit nog steeds met een verstopt putje. Wat nu? Je kunt overwegen om een chemisch ontstoppingsmiddel te gebruiken. Deze middelen werken door middel van krachtige chemicaliën, die de verstopping in zijn geheel kunnen oplossen. Er zijn veel verschillende middelen, en het is aan jou om te bepalen welke voor jouw leidingen geschikt zijn. Wees altijd voorzichtig bij het gebruik van chemicaliën, en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op. Zo voorkom je schade aan je woonomgeving, en nog belangrijker, schade aan jezelf.

De loodgieter bellen

Mocht je zelf niets meer kunnen doen, dan is het toch echt tijd om voor een professional en je riool ontstoppen Nijmegen. Bel even kort met de loodgieter, of stuur hem een mail alvorens een afspraak te maken. Zo kun je het probleem van tevoren even duidelijk uitleggen, en kan de loodgieter inschatten wat de kosten ongeveer zullen worden. Als je een afspraak hebt gemaakt, zorg dan dat de omgeving rondom het probleemgebied netjes en leeg is. Zo kan de loodgieter makkelijk zijn werk doen, en kun jij daarna genieten van een ontstopt putje!

Wat te doen bij een verstopping

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap