Home / Rollator Blog / 5 tips om mobiel te blijven bij het ouder worden

5 tips om mobiel te blijven bij het ouder worden

5 tips om mobiel te blijven bij het ouder worden

De ouderdom brengt veel geneugten maar ook nadelen met zich mee. Vooral de fysieke beperkingen kunnen zorgen voor een beperkte mobiliteit. Hoe zorg je er als oudere voor dat je mobiel blijft en niet thuis achter de geraniums hoeft te verpieteren? Hieronder geef ik vijf tips.

  1. Neem een rollator

Als je ouder bent en slecht ter been dan kan een rollator uitkomst bieden. Een rollator kun je tweedehands kopen bij bijvoorbeeld een kringloopwinkel of origineel bij een rollatorshop. Een rollator biedt extra steun en veiligheid als je over straat loopt. Dankzij de handvaten en het ontwerp van een rollator sta je rechtop en kun je jouw evenwicht bewaren.

  1. Koop een wandelstok

Ook een wandelstok is, naast een rollator, een goed hulpmiddel als je moeite hebt om het evenwicht te bewaren en beter ter been wilt zijn. Wandelstokken zijn er in verschillende kleuren, materialen en lengtes. Omdat het aanbod wandelstokken groot is, zul je zeker een wandelstok kunnen vinden die bij jouw smaak en budget past.

  1. Schaf een scootmobiel aan

Een andere oplossing voor jouw mobiliteitsprobleem is het kopen voor een scootmobiel. De besturing van een scootmobiel zul je eerst onder de knie moeten krijgen. Hiervoor kun je eventueel via de huisarts een cursus voor aanvragen. Zodra je weet hoe je de scootmobiel moet besturen, zul je merken dat je hiermee wendbaar en relaxt afstanden af kunt leggen. Laat de scootmobiel ook verzekeren tegen diefstal.

  1. Zorg voor extra op te nemen kilometers voor de taxi

Vele ouderen en bejaarden doen het: ze bellen een taxiauto of -busje om hen te laten vervoeren naar een plaats van bestemming. Als oudere krijg je korting op bepaalde aanbiedingen wat betreft de taxi. Als je familie ver weg hebt wonen dan kun je overwegen om een taxikaart te nemen waarmee je extra veel kilometers af kunt leggen. Ideaal van de taxi is dat je thuis en op de plaats van bestemming opgehaald en afgezet wordt. En wellicht is de chauffeur onderweg wel in voor een babbeltje.

  1. Ga met het openbaar vervoer

Een andere mogelijkheid om je te laten vervoeren is door het nemen van het openbaar vervoer. Eventueel kun je ook een dagkaart kopen bij een plaatselijke winkel als het Kruidvat of de Blokker. Of je nu met de bus of met de trein afreist naar bijvoorbeeld een van de grote Nederlandse steden; reizen met het OV is over het algemeen een aangename manier van reizen. Desnoods kun je plaats nemen in een stilte coupé/zone in de trein als je niet gestoord wilt worden. Kijk online op 9292ov.nl voor de haltes en actuele reistijden.

 

5 tips om mobiel te blijven bij het ouder worden

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap