Home / Sieraden Blog / Wat is armbanden

Wat is armbanden

M Cift

Wat is een armband?

Het is een type accessoire dat aan de armen of polsen wordt bevestigd. Armbanden zijn meestal gemaakt van metaal, leer, gebreide draden en stoffen. Afgezien van deze, zijn er ook gemaakt van edelstenen, kralen of schelpen.

Er zijn ook polsbandjes gemaakt van houten materiaal. Daarnaast zijn er ook soorten armbanden gemaakt van edele metalen zoals goud en zilver. De armband verschijnt als een ornament dat vrouwen vaak gebruiken met zijn vele modellen en stijlen.

Natuurlijk is er, zoals bij alle sieraden en accessoires, veel variatie in armbanden. De armband wordt ook gebruikt in de geneeskunde voor identificatie en medisch onderzoek.

 

Geschiedenis van de Armband

Als we naar het verleden kijken; We zien dat het behoort tot de Hellenistische periode tussen 330 v.Chr. Bij de opgravingen in Anatolië zijn veel soorten armbanden uit de Perzische periode aangetroffen.

Als we de geschiedenis van het polsbandje bekijken, ongeacht de periode, kan worden gerealiseerd dat elke periode is gemaakt van verschillende materialen en mijnen.

Als we kijken naar de geschiedenis van de polsbandjes van Anatolische beschavingen, bleek dat veel modellen van polsbandjes die door opgravingsonderzoeken werden bereikt, van brons of van goud op brons waren gemaakt. Er zijn ook veel armbandmodellen van steen en glas gevonden.

De sieraden uit de Hellenistische periode werden over het algemeen gemaakt aan de uiteinden van de metalen cirkel met behulp van menselijke of dierlijke figuren. Ook werden kettingen en slangvormige armbanden gevonden.

Toen de geschiedenis van het polsbandje werd onderzocht, 45 duizend jaar geleden, maakten en gebruikten mensen polsbandjes zoals verschillende accessoires.

Veel accessoires gemaakt van niet erg duurzame materialen en materialen zijn echter tot op de dag van vandaag niet bewaard gebleven als gevolg van natuurlijke gebeurtenissen en milieueffecten.

Ook als we naar de geschiedenis van China kijken, gebruikten ze boeddhistische symbolen op deze armbanden die ze van gekleurde stenen maakten en gebruikten ze voor religieuze doeleinden.

Ze maakten verschillende accessoires, zoals polsbandjes, en de methode om goud en edele metalen te verwerken, ongeveer 4.000 voor Christus.

mashop.nl

Wat is armbanden

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-08-2018 - Hoe sieraden bijdragen aan een autoritaire uitstraling
Sieraden worden veel gedragen in het bedrijfsleven. Denk aan een grote stoere horloge of aan kleine zakelijke oorknopjes. Dergelijke sieraden kunnen de outfit die je draagt op werk helemaal afmaken. H
Lees meer

19-04-2017 - Over schoenen en sieraden
Over schoenen en sieraden Jaren geleden waren we in Duitsland op vakantie en kwamen we regelmatig door een klein dorpje waar ook een schoenenwinkel was. Deze kleine overvolle schoenwinkel had op het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap