Home / Slotenmaker Blog / Beveilig uw huis tegen inbraken!

Beveilig uw huis tegen inbraken!

Beveilig uw huis tegen inbraken!

In de huidige tijd is het essentieel dat uw woning op de juiste wijze wordt beveiligd tegen ongewenste bezoekers. U moet er immers niet aan denken dat u waardevolle en dierbare erfstukken verliest! Buiten het feit dat er bij een inbraak waardevolle spullen kunnen worden ontnomen, ontstaan er steeds vaker gevaarlijke situaties bij een inbraak. Inbrekers gebruiken bijvoorbeeld steeds meer geweld om een woning binnen te kunnen dringen en proberen u er daarnaast van te weerhouden om hulp in te schakelen tijdens een inbraak.

Een goede beveiliging van uw woning begint bij de juiste sloten op uw ramen en deuren. Welk type sloten heeft u momenteel bijvoorbeeld op uw deur en hoeveel contactpunten heeft dit slot met de deurpost? Wij spraken voor dit artikel met een slotenmaker in Amsterdam, die ons meer kon vertellen over de mogelijkheden om een woning te beveiligen. Een woning beveiligen is namelijk meer dan enkel het laten plaatsen van de juiste sloten.

De juiste sloten voor ramen en deuren

Veel slotenmakers raden aan om cilindersloten op deuren te gebruiken. Cilindersloten worden aangeboden met twee en drie contactpunten in de deurpost. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te meer veiligheid het slot ook biedt. Zeker in oudere woningen wordt momenteel nog veel gebruik gemaakt van tweepuntsloten. Voor het vervangen van uw huidige sloten voor nieuwe sloten, kunt u de hulp van een slotenmaker bij u in de buurt inschakelen. Een slotenmaker voorziet u niet alleen van passend advies over sloten, maar kan deze direct voor u installeren.

Op ramen maakt men doorgaans gebruik van zogenaamde bijzetsloten. Bijzetsloten worden in twee modellen aangeboden, namelijk als insteek- en oplegsloten. Het is afhankelijk van de dikte van uw kozijn en de manier waarop een raam geopend wordt, welk type sloten het meest geschikt is. Bij een dun kozijn vallen insteeksloten bijvoorbeeld al vrij snel af, omdat deze sloten uw kozijn ernstig kunnen beschadigen.

Mocht u ervoor kiezen om de sloten voor uw ramen en deuren zelf te kopen en te installeren, dan is het belangrijk dat u let op het PKVW (politiekeurmerk veilig wonen). Dit keurmerk geeft aan dat uw sloten bestand zijn tegen het merendeel van de inbraakmethodes van inbrekers.

Optionele beveiligingscomponenten installeren

Naast de juiste sloten voor uw ramen en deuren in huis kan het sterk aan te raden zijn om losse beveiligingscomponenten te installeren. Voorbeelden van beveiligingscomponenten zijn bewegingssensoren, elektronische camera?s en bijvoorbeeld magneetcontacten. Sommige beveiligingscomponenten zijn duidelijk zichtbaar, terwijl andere varianten meer verborgen zitten. Neem bijvoorbeeld de magneetcontacten, die van een afstandje niet te zien zijn. Deze magneetcontacten bestaan uit twee magneetjes die op de deur en deurpost geplaatst worden. Op het moment dat het contact tussen de magneetjes wordt verbroken, zal het alarm in uw woning afgaan. Een afgaand alarm schrikt inbrekers af, waardoor ze uw woning zo snel mogelijk zullen verlaten!

Een bewegingssensor en elektronische camera zijn veel nadrukkelijker in een woning aanwezig. Zeker als u een bewegingssensor of camera op de overloop of in de hal hangt. Inbrekers zullen deze beveiligingscomponenten vanaf buiten al zien hangen, waardoor het veel minder aantrekkelijk wordt om uw woning binnen te dringen. De kans dat zij worden opgemerkt neemt hierbij immers toe. Ook deze elementen kunnen op een alarminstallatie worden aangesloten.

Advies van een slotenmaker

Het kan behoorlijk lastig zijn om uw woning op de juiste wijze te beveiligen tegen ongewenste bezoekers. Schakel waar nodig de hulp van een erkende slotenmaker bij u in de buurt in, die u meer kan vertellen over de zwakke plekken van uw woning. Daarbij kan een slotenmaker u helpen bij de aanschaf en installatie van beveiligingscomponenten.

Beveilig uw huis tegen inbraken!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

03-12-2018 - Inbraak
Er is bij uw ingebroken, wat nu? Zorg bij inbraak dat er altijd eerst aangifte bij de politie wordt gedaan om eventuele sporen veilig te laten stellen. Als u een woonverzekering, inboedelverzekering
Lees meer

31-03-2017 - Een betrouwbare slotenmaker in Rotterdam en omgeving
Sta je buiten maar ben je vergeten een huissleutel mee te nemen? Of kom je je huis niet meer in, omdat je slot kapot is? Dan is het prettig om een slotenmaker bij je in de buurt te helpen die je snel
Lees meer

29-03-2017 - De werkzaamheden van een slotenmaker
Iedere eigenaar van een huis of bedrijf heeft vroeg of laat eens de diensten van een slotenmaker nodig. Betrek je een bestaand huis of bedrijfspand dan is de beveiliging vaak al op orde. Je hoeft dan
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap