Home / Spelletjes Blog / Multiplayer spelen? Live Gold nodig!

Multiplayer spelen? Live Gold nodig!

Multiplayer spelen? Live Gold nodig!

Heb je een Xbox One of Xbox 360? Dan heb je Microsoft's Xbox Live Gold service nodig om online multiplayer games te kunnen spelen. Of je nu een online co-op game speelt met een vriend, of een competitieve multiplayer game wilt spelen met onbekenden, zonder Live Gold gaat het niet lukken.

Gratis games met Xbox Live Gold
Je betaald per maand of per jaar, waarbij je in het laatste geval een flinke korting krijgt. Voor een schappelijk bedrag heb je, naast toegang tot online multiplayer, toegang tot enkele andere voordelen. Zo kan je maandelijks nieuwe gratis games downloaden en profiteer je regelmatig van aantrekkelijke kortingen op digitale game downloads.

Offline multiplayer en niet-gaming online functies
Netflix, YouTube of andere online streamingdiensten op je Xbox gebruik je ook zonder Xbox Live Gold abonnement. Ditzelfde geldt voor het offline spelen van multiplayer games of lokale multiplayer, zoals bijvoorbeeld met een split-screen op dezelfde console.

Hoe werkt "Games With Gold"?
Maandelijks krijg je via Microsoft's "Games With Gold" dienst toegang tot meerdere gratis games. Vaak zijn de games de hele maand beschikbaar, hoewel er soms halverwege de maand games bijkomen die maar twee weken downloadbaar zijn. Je claimt de gratis games via de "Games With Gold" website of via je console. Daarna mag je de games downloaden én houden.

Claim je de gratis games niet tijdens de periode van beschikbaarheid, verlies je het recht deze op een later moment alsnog te downloaden. Je kan dus ook niet met terugwerkende kracht voorgaande gratis games claimen op het moment dat je lid wordt van Xbox Live Gold. Hou je de gratis games tijdens je lidmaatschap niet goed in de gaten? Dan kan je er dus ook weleens enkele mislopen. Houd je het aanbod in de gaten en claim je altijd op tijd? Dan kan je in de loop der tijd tientallen of zelfs honderden gratis games verzamelen.

Is Xbox Live Gold het geld waard?
Ben je een multiplayer gamer? Dan heb je op de Xbox One of Xbox 360 weinig keuze: Zonder Live Gold kan je het niet online tegen anderen opnemen. Microsoft is hier allang niet meer alleen in: Ook voor de PS4 zal je bijvoorbeeld een Playstation Plus service aan moeten schaffen. Zie de "Games With Gold" dienst daar dan ook simpelweg als een bonus op: De games die je gratis krijgt zullen niet altijd de spellen zijn die je zoekt, maar je bouwt wel een leuke bibliotheek aan titels op die je op een regenachtige dag kunnen vermaken. Speel je enkel singleplayer games en koop je liever fysieke games, dan digitale downloads? Dan kan je Live Gold misschien beter overslaan.

Proberen? Klik hier voor de Xbox Live Gold 12 maanden Card

Multiplayer spelen? Live Gold nodig!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

15-05-2022 - Deze soorten spellen kan jij spelen op een vrije zaterdagavo
In het weekend is het natuurlijk altijd fijn als je iets leuks kan gaan doen. Je kan ervoor kiezen om met vrienden een spelletje te gaan spelen, maar ook kan je uiteraard met de familie een spelletje
Lees meer

12-05-2022 - 10 Online spelletjes die je helpen te chillen
Het kan goed zijn dat je soms na een dag werk of school even zin hebt om te chillen maar je niet precies weet wat je precies wilt gaan doen. Dit gevoel kennen wij maar al te goed en om deze reden hebb
Lees meer

01-02-2022 - Houten of plastieken speelgoed
Houten speelgoed ten opzichte van plastic Waarom is houten speelgoed beter voor ons dan speelgoed gemaakt van plastic? Allereerst is het goed om te beschrijven dat houten speelgoed bij ons niet all
Lees meer

19-08-2021 - Waar komt het dobbelen vandaan?
Iedereen heeft wel eens van het dobbelen gehoord. Dit komt omdat dobbelen een leuke manier van gokken is. Ook kun je het spelen omdat je het gewoon leuk vindt om te doen. Wil je dobbelen, dan kun je b
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap