Home / Stoelen Blog / Zitten staan en bewegen onder werktijd

Zitten staan en bewegen onder werktijd

Zitten staan en bewegen onder werktijd

Het was aanvankelijk de geldende regel in kantorenland dat werknemer op hun post moeten blijven zitten en moeten werken. Het laatste heeft je werkgever nog altijd het liefst, maar acht uur lang stilzitten hoeft niet meer zo nodig. Sterker nog, sommige slimme werkgevers stimuleren beweging en dat is een goed idee. Voorwaarde is dan wel dat je je kantoormeubilair daarop aanpast.

De laatste zin zorgt wellicht voor wat gefronsde wenkbrauwen. Want je zit op werk toch achter een bureau op een stoel. Voor het overgrote deel van werkend Nederland klopt dat, maar de tijden veranderen en dus de werkhouding ook. Een paar voorbeelden van hoe ander kantoormeubilair je werkplek een heel ander aanzicht geeft en daarnaast werkt beweging motivatieverhogend, zorgt het voor minder ziektedagen en geeft het je werkplek een prettiger aanzicht.

Waarmee te beginnen? Absoluut de stoelen. 8 Uur zitten zonder afwisseling is volgens medici slopend voor je. Dus bureaustoelen, kantinestoelen en ander meubilair kunnen vervangen worden voor krukken of kantinestoelen die afwisseling bieden. Nog leuker is het af te wisselen met fietskrukken en stabureaus. Op die manier biedt je werknemers meer plezier in het werk en neemt de doorbloeding toe.

Is dat sporten in de tijd van de baas? Nee hoor, want je kunt op hetzelfde moment ook prima werk verzetten. Als je benen rondgaan, kun je bureaus gewoon blijven waar ze staan. Laptop kan erop blijven, net als de pc, net als alle papieren en andere spullen. Ongeacht of het een directiebureau of een gewoon bureau is.

Een andere mogelijkheid is nog simpeler. Gewoon staan. Elke medicus zal je aanbevelen om af te wisselen met zitten en staan, maar dan moet dat wel mogelijk zijn. Voor staan heb je alleen je schoenen nodig. Maar wil je ook nog wat werk verzetten, dan zijn stabureaus onmisbaar. Je hoeft bij de aanschaf overigens niet te kiezen tussen bureaus voor zitwerk of stabureaus. Het kan gewoon allebei met een bureau met een verstelbaar bovenblad. Zo kan desgewenst worden gevarieerd tussen zitten of staan en blijft de variatie erin.

Is er nog meer verandering mogelijk in de dagelijkse sleur van zitten achter het bureau? Jazeker, en het vindt plaats in de vergaderzaal. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat vergadering die staand worden gehouden productiever zijn, meer opleveren en ook nog eens korter duren dan zittende gelegenheden. Zo zorgt afwisseling van zitten en staan voor onvermoede extra voordelen. Geen tijd te verliezen dus: opstaan!  

Zitten staan en bewegen onder werktijd

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

16-10-2023 - Slaapbanken in co-working spaces bieden flexibiliteit en mul
Stel je dit voor: het is midden op de dag, je werkt hard aan een project in een bruisende co-working space, en je begint plotseling te merken dat vermoeidheid begint toe te slaan. Wat doe je dan? Het
Lees meer

14-12-2022 - 5 tips voor het kopen van luxe meubilair
1. Overweeg uw levensstijl Eén van de grootste overwegingen is hoe het luxe meubelstuk, zoals een Montel bank zal passen in uw levensstijl. Heeft u huisdieren en kinderen die het m
Lees meer

14-04-2017 - Montage service bij Meubelen-Online
Meubelen-Online heeft een goede montage service. Wanneer je moeite hebt met het monteren van je nieuwe meubelen maak dan gebruik van de montage service van Meubelen-Online.nl. Onze vakmensen komen je
Lees meer

26-02-2017 - Witte meubels
Zoekt u witte meubels voor in uw huis?Wij hebben een zeer mooie collectie met witte meubels die allemaal bij elkaar passen.Deze collectie heet Cala. Zo kunt u bijvoorbeeld een mooie witte eettafel in
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap