Home / Tandarts Blog / Een nieuwe tand

Een nieuwe tand

Een nieuwe tand

Wanneer je een tand verliest om welke reden dan ook is dat nooit leuk. Natuurlijk wil je hier zo snel mogelijk weer een nieuwe voor in de plaats hebben die het gat kan opvullen. Dit gaat tegenwoordig erg gemakkelijk, de tandartsen van vandaag de dag hebben apparaten en producten van extreem hoge kwaliteit die ervoor kunnen zorgen dat een vervangende tand voor de tand die jij mist, zo weer terug in je gebit zit. Het kan zijn dat je bang bent voor de procedure die je zal moeten doorgaan voordat alles weer goed en lekker zit, echter voel je door de verdoving die je kan krijgen als je hierom vraagt helemaal niks van en heb je geen pijn of dergelijke tijdens de behandeling.

Welke apparaten

De tandarts heeft veel apparaten van topkwaliteit die jouw gebit in kaart kunnen brengen en kunnen verbeteren, maar ook apparaten die ervoor zorgen dat hij de perfecte tand voor je kan maken. De machines die ze gebruiken bij het maken van een vervangende tand zijn de DWX4 en DWX4 W, dit zijn een freesmachine en slijpmachine die de tandarts gebruikt om de tand te vormen. Het plaatsen van de tand of kroon is een gemakkelijk en snel proces dat de tandarts voldoet tijdens een behandeling, het kan zijn dat tijdens deze behandeling de tand eerst iets bijgeslepen moet worden of een stukje eraf voordat deze klaar is voor de kroon.

De gebruikte materialen

Een nieuwe tand of kroon wordt gemaakt van verschillende materialen zoals porselein, metaal of een combinatie van beide. Een tand volledig vervaardigd uit porselein wordt vooral toegepast omdat het een tandkleur bevat en er natuurlijk uitziet. Een metalen kroon wordt meestal achterin de mond geplaatst waar je dit minder snel ziet omdat het een metalen kleur heeft. Wanneer een metalen kroon voorin de mond geplaatst wordt krijgt deze meestal een laag porselein over zich heen zodat je het metaal niet ziet. Tegenwoordig wordt er ook veel gebruik gemaakt van verhardingsmaterialen zoals de Lava ultimate die het plaatsen van een kroon moeten voorkomen en het ‘gat’ zeg maar opvullen.

Een nieuwe tand

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

3 van 5 sterren
Wim mijn tanden en leven verneukt karma komt
Geplaatst op: 01-12-2021 02:09

3 van 5 sterren gebaseerd op 1 reviews

07-05-2019 - 5x mythes over het tandenpoetsen
Je doet het elke dag, zonder al te veel na te denken: je tanden poetsen. Wist je dat er veel mythes bestaan over het schoonmaken van je gebit? Wij zetten de 5 opmerkelijkste voor je op een rij.
Lees meer

23-06-2016 - Een reparatie aan uw kunstgebit uitvoeren (kunstgebit repara
Een kapot kunstgebit is erg vervelend, zeker als u het kunstgebit niet meer goed kunt gebruiken. Met een kapot kunstgebit neemt uw kauwvermogen af, door een veranderde pasvorm van het kunstgebit. Het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap