Home / Tandtechniek Blog / Een reparatie aan uw kunstgebit uitvoeren (kunstgebit reparatie)

Een reparatie aan uw kunstgebit uitvoeren (kunstgebit reparatie)

Een reparatie aan uw kunstgebit uitvoeren (kunstgebit reparatie)

Een kapot kunstgebit is erg vervelend, zeker als u het kunstgebit niet meer goed kunt gebruiken. Met een kapot kunstgebit neemt uw kauwvermogen af, door een veranderde pasvorm van het kunstgebit. Het is dan ook sterk aan te raden om een kunstgebit reparatie uit te laten voeren bij een kapot kunstgebit. Er zijn verschillende tandtechniekerspraktijken in Nederland die u nog dezelfde dag kunnen helpen met het repareren van uw kunstgebit, zodat u al snel weer uw oorspronkelijke kauwvermogen terug heeft.

Nog beter is het vanzelfsprekend om uw kunstgebit te repareren voordat deze breekt, door direct naar een tandtechniekerspraktijk te gaan als uw kunstgebit los begint te raken.

Een gebroken kunstgebit herstellen

Het komt regelmatig voor dat een kunstgebit breekt, doordat deze niet meer vast in uw mond ligt. Doordat er sprake is van speling kan het kunstgebit breken tijdens het eten van harde etenswaren als een appel of de kapjes van een stokbrood. Wanneer het kunstgebit eenmaal gebroken is, zal uw kauwvermogen sterk verminderd zijn. U voorkomt dit door de hulp van een tandtechnieker in te schakelen op het moment dat het kunstgebit los begint te raken. U voelt dit duidelijk, wanneer u met uw tong over het kunstgebit beweegt.

De kosten voor een kunstgebit reparatie

Gelukkig brengt de reparatie van een kunstgebit geen hoge kosten met zich mee! In het merendeel van de gevallen wordt een reparatie van het kunstgebit namelijk volledig vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Om onverwachte kosten te voorkomen is het aan te raden om de dekkingsvoorwaarden van uw verzekering voorafgaand aan de behandeling nog een extra keer door te lezen.

In sommige gevallen bieden tandtechniekerspraktijken een spoedreparatie voor kapotte kunstgebitten aan, zodat u ook later op de avond of in het weekend geholpen kunt worden.

Een reparatie aan uw kunstgebit uitvoeren (kunstgebit reparatie)

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-05-2019 - 5x mythes over het tandenpoetsen
Je doet het elke dag, zonder al te veel na te denken: je tanden poetsen. Wist je dat er veel mythes bestaan over het schoonmaken van je gebit? Wij zetten de 5 opmerkelijkste voor je op een rij.
Lees meer

15-03-2017 - Een nieuwe tand
Wanneer je een tand verliest om welke reden dan ook is dat nooit leuk. Natuurlijk wil je hier zo snel mogelijk weer een nieuwe voor in de plaats hebben die het gat kan opvullen. Dit gaat tegenwoordig
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap