Home / Transport Blog / 5 voordelen van het uitbesteden van fulfilment

5 voordelen van het uitbesteden van fulfilment

5 voordelen van het uitbesteden van fulfilment

Iedereen met een eigen webshop dient rekening te houden met verschillende zaken. Zo is het handig de webshop werkende te hebben op een goed draaiende website, dien je jouw producten te promoten en heb je te maken met het bedenken van nieuwe toevoegingen aan de webshop. 

Een onderschat onderdeel waar je ook rekening mee dient te houden is de logistiek. De orderverwerking en de levering van orders dragen bij aan het succes van een webshop. Een manier om dit vlekkeloos te laten verlopen is om dit gehele proces uit te besteden. Dit soort zaken gebeuren in een zogenoemd fulfilment center. In dit artikel vertellen we je hier meer over en laten we je zien waarom dit ook voor jouw webshop zou kunnen werken.

Wat is fulfilment precies?

Nadat er een bestelling in de webshop wordt geplaatst dient er natuurlijk het een en ander in gang te worden gezet. Denk hierbij aan het verwerken, inpakken en natuurlijk het verzenden van pakketjes. Het komt daarbij ook regelmatig voor dat pakketjes worden teruggestuurd, omdat de maat bijvoorbeeld toch te groot is. Dit complete logistieke verwerkingsproces heet ook wel fulfilment. Als dit goed werkt, dan weet je zeker dat jouw webshop succesvol kan worden. Hieronder volgen een 5 redenen waarom het uitbesteden hiervan zo goed is. 

1. Tijdsbesparing

Het is hierboven al benoemd, maar het uitbesteden van fulfilment scheelt veel tijd. Tijd die jij ongetwijfeld ergens anders voor kunt gebruiken. Een fulfilment center verzorgt de gehele logistiek van de website, van het inpakken van de orders tot aan de levering. Zoals je ongetwijfeld weet gaat hier de nodige tijd in zitten. Deze tijd kun jij nu gebruiken voor andere dingen, zoals het beheren van de website.

2. Duidelijkheid

Medewerkers van een fulfilment center weten exact hoe zij alles kunnen inplannen, zonder dat er chaos ontstaat. De kans is aanwezig dat jij namelijk wel eens de bomen door het bos niet meer zag door de grote hoeveelheid aan bestellingen. Dit is verleden tijd met de uitbesteding van het fulfilment. 

3. Geen stress

Het is natuurlijk hartstikke fijn als jij even geen tijd kwijt bent aan het inpakken, verzenden en ontvangen van pakketjes. Buiten extra tijd kan dit ook een heleboel stress voorkomen. Zeker in dagen dat het doorgaans wat drukker is. Zo kan jij ook tijdens de kerstdagen of Black Friday jouw werk gewoon ontspannen blijven uitvoeren.

4. Professionele afhandeling

Producten die door een fulfilment center heen gaan worden met zorg behandeld en voorzien van een professionele afhandeling. Dit verkleint het risico op negatieve berichten van klanten die het niet eens zijn met de levertijd, verpakking of andere zaken. Sterker nog, de kans is groter dat deze bedrijven dit beter doen dan wanneer jij dit zelf regelt. 

5. Bestellingen sneller bij de klant

Over service gesproken… Hoe fijn is het als jouw pakketjes net wat sneller bij de klant zijn dan normaal? Het komt voor dat je het net even druk hebt, waardoor je een bestelling pas een dag later op de post kan doen. Dit gebeurt niet in fulfilment centra. Hierdoor weet je zeker dat pakketjes altijd snel bij de klant terecht komen. En dit staat uiteraard goed voor de uitstraling van jouw bedrijf.

5 voordelen van het uitbesteden van fulfilment

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-11-2023 - 7 Interessante trends die momenteel in de transportbranche p
De transportsector is altijd in beweging en blijft zich ontwikkelen met nieuwe technologieën en trends. Dit jaar is daarop geen uitzondering en we zien een aantal interessante ontwikkelingen die
Lees meer

02-11-2023 - Duurzaamheid en circulaire economie in de logistieke sector
Ontdek hoe duurzaamheid en de circulaire economie de logistieke sector transformeren en waarom gebruikte trucks een cruciale rol spelen in deze evolutie. De logistieke sector ondergaat een opme
Lees meer

31-10-2023 - Duurzaam bezorgen? Zo doe je dat!
Bij online winkelen draait het meestal om gemak en prijs, maar steeds meer mensen beseffen dat dit gemak een impact heeft op het milieu. Consumenten beginnen zich meer bewust te worden van milieuvrien
Lees meer

16-10-2023 - Een zeecontainer transport regelen naar Italie
Als internationaal transportbedrijf kan het nodig zijn om goederen per schip te vervoeren. Hiervoor kan een zeecontainer transport worden geregeld bij een gespecialiseerd internationaal transport en l
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap