Home / Transportmiddelen Blog / Goede verlichting tijdens het laden en lossen

Goede verlichting tijdens het laden en lossen

Goede verlichting tijdens het laden en lossen

Het is een feit dat er best veel ongelukken gebeuren met vrachtwagens door slecht zicht. Op een vrachtwagen zit standaard verlichting. Hierdoor heb je niet altijd goed zicht als je aan het laden en lossen bent. De standaard verlichting is vaak niet voldoende om ook in het donker een goed zicht te hebben tijdens het laden lossen. Om goed zicht te krijgen zou je extra verlichting kunnen plaatsen op de vrachtwagen. Aan wat voor verlichting zou je dan moeten denken? 

Led verlichting op een vrachtwagen

Wanneer je betere verlichting wil hebben op de vrachtwagen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om ledverlichting op de vrachtwagen te laten plaatsen. Led verlichting geeft namelijk een helder wit licht af. Hier heb je niet alleen zelf profijt van bij het laden en lossen. 

Ook andere weggebruikers zullen je veel sneller opmerken wanneer er gebruik wordt gemaakt van de led verlichting. Tijdens het laden en lossen heb je veel meer zicht op de omgeving van de vrachtwagen. Hiermee kun je dus op meerdere vlakken voorkomen dat er ongelukken kunnen gebeuren. 

Wat zijn de voordelen van ledverlichting op de vrachtwagen? 

Wanneer je gebruik maakt van ledverlichting op de vrachtwagen dan zul je hier op verschillende manieren voordelen van ervaren. Zo heb je een lichtspreiding van 20m2 en tot 30m2. En is eenvoudig te installeren. De led verlichting kun je gewoon gebruiken als extra verlichting op de vrachtwagen. 

Extra verlichting op je vrachtwagen

De ledverlichting die je op je vrachtwagen kan plaatsen kun je verdelen in ver- en breedstralers. Deze ver- en breedstralers zorgen ervoor dat je extra verlichting op je vrachtwagen hebt zitten. Goede verlichting op je vrachtwagen kan van cruciaal belang zijn. 

Helemaal als je veel in de avond of in de nacht weg bent is het super belangrijk om goede verlichting op je vrachtwagen te hebben zitten. Doordat je goede verlichting met ver- en breedstralers hebt zitten kun je het verschil maken in gevaarlijke situaties op de weg. Of voor ongelukken bij het laden en lossen. 

Het is dan ook heel belangrijk dat je investeert in de extra verlichting voor op je vrachtwagen. Zoals er wel vaker gezegd wordt, is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Dit geldt net zo als bij de risico’s bij het laden en lossen van een vrachtwagen. Goed licht helpt ongelukken voorkomen. Zeker als je ook wat verder kunt kijken dan alleen rondom de vrachtwagen. 

Verlichting verder van je vrachtwagen af

Als je wat meer zicht wilt hebben op een gebied ook wat verder van je vrachtwagen af, dan zou je gebruik kunnen maken van Led verstralers of breedstralers. Het verschil is heel makkelijk uit te leggen. 

De naam zegt eigenlijk al waar het verschil tussen deze twee soorten verlichting. Een verstraler zorgt ervoor dat je licht hebt waarmee je ver naar voren kunt kijken. Hier kun je dan ook heel gericht mee aan het werk. In een hoek van 30 graden wordt het licht verspreid. 

Bij een breedstraler is dat anders. Een breedstraler zorgt er meer voor dat het licht om de vrachtwagen heen wordt verspreid. Het licht zal dan niet zo ver schijnen als bij een verstraler. Maar het zorgt er wel voor dat je meer om je heen kunt kijken. 

Als je beide soorten licht zou willen hebben dan zou je ook een combi straler kunnen gebruiken. Een combi straler kun je voor beide soorten verlichting inzetten. Hierdoor hoef je dan niet twee verschillende lampen op je vrachtwagen te hoeven plaatsen.





Goede verlichting tijdens het laden en lossen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap