Home / Uitzendbureau Blog / Voordelen van een uitzendbureau en wat is het verdienmodel van een uitzendbureau?

Voordelen van een uitzendbureau en wat is het verdienmodel van een uitzendbureau?

Wat is een uitzendbureau?

Uitzendbureaus, ook wel recruitment agencies genoemd, sluiten contracten met bedrijven die voortdurend wisselende arbeidsbehoeften hebben. Uitzendbureaus verminderen de werkdruk van hun klanten door beschikbare functies voor hen in te vullen. Zij stellen vacatures op, beoordelen sollicitanten en stellen gekwalificeerde personen voor aan een werkgever, die vervolgens beslist of hij hen in dienst neemt. Voor korte termijn regelingen kan een klant aangeven hoeveel personeel hij nodig heeft en erop vertrouwen dat het bureau bekwame werknemers levert. Dit komt vaak voor bij catering of evenementen, waar er geen duurzame relatie is tussen het uitzendpersoneel en de klant. Het is een lange weg om een uitzendbureau te beginnen. Een stappenplan uitzendbureau beginnen kan handig zijn als je ooit een een uitzendbureau wilt starten.

Voordelen van uitzendbureaus

Opdrachtgevers betalen misschien meer voor uitzendkrachten, maar de extra kosten hebben voordelen, zoals

  • Minder administratie: Het aannemen van personeel vereist doorgaans de inspanningen van personeelsmedewerkers of managers en kost tijd en geld. Uitzendbureaus verlossen hun klanten van de moeite die gepaard gaat met het zoeken en opleiden van kandidaten, het invullen van documentatie en het beheren van de loonlijst.
  • Flexibiliteit: Veel organisaties ondergaan gedurende het jaar veranderingen in de werkgelegenheid behoeften waardoor het moeilijk wordt om de juiste personeelsbezetting te handhaven. Uitzendbureaus bieden klanten de flexibiliteit om een exact aantal werknemers voor een bepaalde periode aan te trekken. Backoffice uitzendbureau uitbesteden kan ook een methode zijn en geeft je meer flexibiliteit.
  • Expertise: Gevestigde uitzendbureaus ontwikkelen expertise en bouwen netwerken op die hen helpen uit te blinken in het werven van kwaliteits kandidaten. Ze kunnen efficiënter zijn in het vinden van de juiste werknemer dan de klant zou zijn als ze zelf kandidaten zouden onderzoeken en aannemen.

Hoe verdien je geld als uitzendbureau?

Er zijn tal van manieren om winst te maken met uitzendwerk. De meest populaire praktijk is om uw klant een vergoeding in rekening te brengen op basis van het salaris van de werknemer, meestal 10 tot 30% van het begin jaarsalaris.

Andere organisaties nemen uurtarieven en betalen de werknemers van dat bedrag. Als een wervingsbureau bijvoorbeeld €10 per uur vraagt, betalen ze de uitzendkracht €8, waarvan €2 wordt toegewezen aan operaties en winst. Er kunnen andere aanvullende vergoedingen zijn die u uw klant eventueel in rekening kunt brengen.

Naast het leveren van tijdelijke personeelsdiensten kunnen wervingsbureaus ook adviesdiensten aanbieden met betrekking tot personeels- en opleidingsprocessen. Dit type dienst kan worden belast met een vaste vergoeding of een uurtarief. U kunt de meest geschikte en winstgevende methode kiezen, afhankelijk van uw bedrijf.

Voordelen van een uitzendbureau en wat is het verdienmodel van een uitzendbureau?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

05-09-2023 - Dit is handig om te weten over de Duitse arbeidsmarkt
Ben je een onderneming in Duitsland gestart of ben je van plan dit te gaan doen? Dan is het goed om eerst meer te weten te komen over de Duitse arbeidsmarkt. Waar we in Nederland graag emigreren naar
Lees meer

01-09-2023 - Nieuwe baan? Hier vind je passende vacatures!
Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Als werkzoekende kan het soms lastig zijn om interessante vacatures te vinden die passen bij je wensen en eisen. Maar, met de juiste aanpak is het zeker mogelijk o
Lees meer

13-08-2023 - Zo maak je een goede start op de banenmarkt in Zwolle
Een nieuwe baan vinden is leuk, maar tegelijkertijd een uitdaging. Of je nu in een grote of kleine gemeente zoekt, een job die bij je past is niet zomaar gevonden. Daarom wil je op voorhand zoveel mog
Lees meer

05-08-2023 - Succesvol werven met referral recruitment
In de wereld van werving en selectie zijn er verschillende strategieën en methoden die organisaties kunnen gebruiken om getalenteerde werknemers aan te trekken. Een van de meest effectieve en kos
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap