Home / Uitzendbureau Blog / Voordelen van een uitzendbureau en wat is het verdienmodel van een uitzendbureau?

Voordelen van een uitzendbureau en wat is het verdienmodel van een uitzendbureau?

Wat is een uitzendbureau?

Uitzendbureaus, ook wel recruitment agencies genoemd, sluiten contracten met bedrijven die voortdurend wisselende arbeidsbehoeften hebben. Uitzendbureaus verminderen de werkdruk van hun klanten door beschikbare functies voor hen in te vullen. Zij stellen vacatures op, beoordelen sollicitanten en stellen gekwalificeerde personen voor aan een werkgever, die vervolgens beslist of hij hen in dienst neemt. Voor korte termijn regelingen kan een klant aangeven hoeveel personeel hij nodig heeft en erop vertrouwen dat het bureau bekwame werknemers levert. Dit komt vaak voor bij catering of evenementen, waar er geen duurzame relatie is tussen het uitzendpersoneel en de klant. Het is een lange weg om een uitzendbureau te beginnen. Een stappenplan uitzendbureau beginnen kan handig zijn als je ooit een een uitzendbureau wilt starten.

Voordelen van uitzendbureaus

Opdrachtgevers betalen misschien meer voor uitzendkrachten, maar de extra kosten hebben voordelen, zoals

  • Minder administratie: Het aannemen van personeel vereist doorgaans de inspanningen van personeelsmedewerkers of managers en kost tijd en geld. Uitzendbureaus verlossen hun klanten van de moeite die gepaard gaat met het zoeken en opleiden van kandidaten, het invullen van documentatie en het beheren van de loonlijst.
  • Flexibiliteit: Veel organisaties ondergaan gedurende het jaar veranderingen in de werkgelegenheid behoeften waardoor het moeilijk wordt om de juiste personeelsbezetting te handhaven. Uitzendbureaus bieden klanten de flexibiliteit om een exact aantal werknemers voor een bepaalde periode aan te trekken. Backoffice uitzendbureau uitbesteden kan ook een methode zijn en geeft je meer flexibiliteit.
  • Expertise: Gevestigde uitzendbureaus ontwikkelen expertise en bouwen netwerken op die hen helpen uit te blinken in het werven van kwaliteits kandidaten. Ze kunnen efficiënter zijn in het vinden van de juiste werknemer dan de klant zou zijn als ze zelf kandidaten zouden onderzoeken en aannemen.

Hoe verdien je geld als uitzendbureau?

Er zijn tal van manieren om winst te maken met uitzendwerk. De meest populaire praktijk is om uw klant een vergoeding in rekening te brengen op basis van het salaris van de werknemer, meestal 10 tot 30% van het begin jaarsalaris.

Andere organisaties nemen uurtarieven en betalen de werknemers van dat bedrag. Als een wervingsbureau bijvoorbeeld €10 per uur vraagt, betalen ze de uitzendkracht €8, waarvan €2 wordt toegewezen aan operaties en winst. Er kunnen andere aanvullende vergoedingen zijn die u uw klant eventueel in rekening kunt brengen.

Naast het leveren van tijdelijke personeelsdiensten kunnen wervingsbureaus ook adviesdiensten aanbieden met betrekking tot personeels- en opleidingsprocessen. Dit type dienst kan worden belast met een vaste vergoeding of een uurtarief. U kunt de meest geschikte en winstgevende methode kiezen, afhankelijk van uw bedrijf.

Voordelen van een uitzendbureau en wat is het verdienmodel van een uitzendbureau?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

28-11-2022 - Naar deze engineering functies is de vraag momenteel groot
Nederlandse bedrijven hebben veel moeite om openstaande functies op het gebied van engineering gevuld te krijgen. Dit past bij het algehele beeld van de huidige omstandigheden op de arbeidsmarkt; ook
Lees meer

22-11-2022 - Eigen bedrijf of in loondienst, wat zijn de wezenlijke versc
Overweeg je om een eigen bedrijf te beginnen? Wil je liever werken in loondienst? Je bent er zelf nog over aan het nadenken wat het beste is. Werken in een eigen bedrijf betekent dat je een zelfstandi
Lees meer

23-09-2022 - 5 tips voor het gesprek over een salarisonderhandeling
Veruit het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking heeft een baan. In de eerste plaats zou dit iets moeten zijn dat je daadwerkelijk leuk vindt. Het zou echter naïef zijn om niet te benoem
Lees meer

14-09-2022 - Niet tevreden met je huidige baan? Dit zijn je opties
Haast iedereen heeft wel eens op een punt gestaan waarbij je niet goed weet wat je moet doen als het gaat om je baan. Misschien vind je het werk zelf niet meer leuk, zijn er dingen veranderd in je lev
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap