Home / Uitzendbureau Blog / Tekort aan personeel? Overweeg studenten en/of een uitzendbureau!

Tekort aan personeel? Overweeg studenten en/of een uitzendbureau!

Tekort aan personeel? Overweeg studenten en/of een uitzendbureau!

Krapte op de arbeidsmarkt: het is tegenwoordig een groot probleem voor veel bedrijven. Hierdoor ontstaan namelijk op verschillende plaatsen personeelstekorten, wat weer kan leiden tot een grotere werkdruk bij de huidige werknemers. Gevolgen: meer stress, een lagere productiviteit en meer burn-outs. U heeft dan dringend nieuw personeel nodig! Maar wat nu als u dat zelf niet kunt vinden?

Denk ook eens aan studenten

Veel bedrijven denken niet eens aan studenten, wanneer zij extra personeel nodig hebben. Zonde! Studenten kunnen uw bedrijf immers veel voordeel opleveren. Ze hebben vaak best een aantal uren per week tijd om naast hun studie te kunnen werken. De meesten doen dit ook graag. Ook studenten moeten namelijk hun huur betalen. Bovendien zijn studenten relatief goedkoop, enthousiast, en leergierig en hebben ze up-to-date kennis van hun vakgebied, aangezien ze nog op school zitten. Daarnaast zijn studenten de werknemers van de toekomst. Als u nu al een goede student aan uw bedrijf kunt binden, kan deze student in de toekomst wellicht als volwaardig werknemer voor uw bedrijf blijven werken. U investeert dus meteen ook in de toekomst, wanneer u een student aanneemt. 

De voordelen van een uitzendbureau

Heeft u zelf echt alles al geprobeerd, maar lukt het u maar niet om goed personeel te vinden, student of geen student? Overweeg dan eens een uitzendbureau in te schakelen! Een uitzendbureau heeft namelijk verschillende voordelen:

  1. Platforms van uitzendbureaus hebben vaak een groot bereik. Dit betekent meer potentieel geschikte kandidaten voor een groot aantal functies.
  2. Uitzendbureaus hebben vaak een grote database, met daarin veel talent dat in aanmerking komt voor bepaalde banen. Er is daardoor een grote kans dat een uitzendbureau snel een geschikte kandidaat vindt voor uw vacature.
  3. Uitzendbureaus zijn gespecialiseerd in het opstellen van goede, creatieve en aantrekkelijk vacatureteksten, die snel de aandacht trekken van potentiële werknemers.
  4. Tekort aan administratieve krachten? Een uitzendbureau kan u veel administratie uit handen nemen met betrekking tot uitzendkrachten die voor u werken. Salariëring, belastingen, jaaropgaven en loondoorbetaling bij ziekte. In veel gevallen kan een uitzendbureau dit allemaal voor u regelen.

Een tekort aan personeel. Het is een probleem dat waarschijnlijk in de toekomst alleen maar groter gaat worden. Wees er daarom op tijd bij en zorg dat u tijdig goed personeel aan uw bedrijf bindt. Met deze tips moet dat vast en zeker goed komen!

Tekort aan personeel? Overweeg studenten en/of een uitzendbureau!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

04-01-2018 - NIVVO: Vacatures onderwijs
Op het voortgezet onderwijs zijn in Nederland een heleboel leraren nodig. Omdat de meeste scholen het prefereren om hun leerlingen in kleine klassen in te delen, zijn er per vak meerdere leraren nodig
Lees meer

15-09-2017 - Maakt werken in de financiele sector jou onzeker?
Hebben jullie het artikel ook gelezen? in bijna alle sectoren groeit het aantal banen maar niet in de financiele sector. Sterker nog het aantal banen zal de komende jaren alleen maar afnemen door verd
Lees meer

10-08-2017 - Verzorg jezelf voor een sollicitatie
Om een sollicitatie op een goede manier in te gaan moet u op veel dingen letten. Werving en selectie is een belangrijk moment in een sollicitatie procedure. Allereerst moet u uzelf natuurlijk goe
Lees meer

14-07-2017 - Wil je meer vrijheid en onafhankelijkheid?
Ben je niet meer tevreden met je huidige werksituatie? Wil je extra geld verdienen? Wil je meer uit jezelf halen? Praat je graag met mensen? Vind je vrijheid en onafhankelijkheid belangrijk? Wi
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap