Home / Uitzendbureau Blog / Tekort aan personeel? Overweeg studenten en/of een uitzendbureau!

Tekort aan personeel? Overweeg studenten en/of een uitzendbureau!

Tekort aan personeel? Overweeg studenten en/of een uitzendbureau!

Krapte op de arbeidsmarkt: het is tegenwoordig een groot probleem voor veel bedrijven. Hierdoor ontstaan namelijk op verschillende plaatsen personeelstekorten, wat weer kan leiden tot een grotere werkdruk bij de huidige werknemers. Gevolgen: meer stress, een lagere productiviteit en meer burn-outs. U heeft dan dringend nieuw personeel nodig! Maar wat nu als u dat zelf niet kunt vinden?

Denk ook eens aan studenten

Veel bedrijven denken niet eens aan studenten, wanneer zij extra personeel nodig hebben. Zonde! Studenten kunnen uw bedrijf immers veel voordeel opleveren. Ze hebben vaak best een aantal uren per week tijd om naast hun studie te kunnen werken. De meesten doen dit ook graag. Ook studenten moeten namelijk hun huur betalen. Bovendien zijn studenten relatief goedkoop, enthousiast, en leergierig en hebben ze up-to-date kennis van hun vakgebied, aangezien ze nog op school zitten. Daarnaast zijn studenten de werknemers van de toekomst. Als u nu al een goede student aan uw bedrijf kunt binden, kan deze student in de toekomst wellicht als volwaardig werknemer voor uw bedrijf blijven werken. U investeert dus meteen ook in de toekomst, wanneer u een student aanneemt. 

De voordelen van een uitzendbureau

Heeft u zelf echt alles al geprobeerd, maar lukt het u maar niet om goed personeel te vinden, student of geen student? Overweeg dan eens een uitzendbureau in te schakelen! Een uitzendbureau heeft namelijk verschillende voordelen:

  1. Platforms van uitzendbureaus hebben vaak een groot bereik. Dit betekent meer potentieel geschikte kandidaten voor een groot aantal functies.
  2. Uitzendbureaus hebben vaak een grote database, met daarin veel talent dat in aanmerking komt voor bepaalde banen. Er is daardoor een grote kans dat een uitzendbureau snel een geschikte kandidaat vindt voor uw vacature.
  3. Uitzendbureaus zijn gespecialiseerd in het opstellen van goede, creatieve en aantrekkelijk vacatureteksten, die snel de aandacht trekken van potentiële werknemers.
  4. Tekort aan administratieve krachten? Een uitzendbureau kan u veel administratie uit handen nemen met betrekking tot uitzendkrachten die voor u werken. Salariëring, belastingen, jaaropgaven en loondoorbetaling bij ziekte. In veel gevallen kan een uitzendbureau dit allemaal voor u regelen.

Een tekort aan personeel. Het is een probleem dat waarschijnlijk in de toekomst alleen maar groter gaat worden. Wees er daarom op tijd bij en zorg dat u tijdig goed personeel aan uw bedrijf bindt. Met deze tips moet dat vast en zeker goed komen!

Tekort aan personeel? Overweeg studenten en/of een uitzendbureau!

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

05-09-2023 - Dit is handig om te weten over de Duitse arbeidsmarkt
Ben je een onderneming in Duitsland gestart of ben je van plan dit te gaan doen? Dan is het goed om eerst meer te weten te komen over de Duitse arbeidsmarkt. Waar we in Nederland graag emigreren naar
Lees meer

01-09-2023 - Nieuwe baan? Hier vind je passende vacatures!
Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Als werkzoekende kan het soms lastig zijn om interessante vacatures te vinden die passen bij je wensen en eisen. Maar, met de juiste aanpak is het zeker mogelijk o
Lees meer

13-08-2023 - Zo maak je een goede start op de banenmarkt in Zwolle
Een nieuwe baan vinden is leuk, maar tegelijkertijd een uitdaging. Of je nu in een grote of kleine gemeente zoekt, een job die bij je past is niet zomaar gevonden. Daarom wil je op voorhand zoveel mog
Lees meer

05-08-2023 - Succesvol werven met referral recruitment
In de wereld van werving en selectie zijn er verschillende strategieën en methoden die organisaties kunnen gebruiken om getalenteerde werknemers aan te trekken. Een van de meest effectieve en kos
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap