Home / Verzekeringen Blog / Drie alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Drie alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Drie alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bepaalde kosten en verzekeringen heb je als kleine ondernemer en ZZP’er gewoon echt nodig. Andere daarentegen zijn discutabel, zeker gezien de kosten die het met zich meebrengt en de risico’s die je loopt. Ook ligt het aan het vakgebied waarin je actief bent, een ZZP’er in de bouw loopt meer risico op een arbeidsongeval dan een webdesigner. 

Drie alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Toch kan iedereen iets overkomen, daar moeten we vooral niet naïef in zijn. Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering - als zelfstandige of kleine ondernemer- kan aardig in de papieren lopen. Daarom hebben wij drie alternatieven voor jou in kaart gebracht. 

Sparen vs. Beleggen

De meest voor de hand liggende optie om jezelf van een inkomen te verzekeren wanneer je arbeidsongeschikt wordt is door middel van simpelweg te sparen. Maar vergist je hier niet in. Vandaag de dag is de inflatie hoog en de spaarrente laag. Dit zorgt ervoor dat je geld per jaar echt snel in waarde daalt. 

Dat wil niet zeggen dat geld apart zetten geen goed idee is, maar dit kun je ook in andere vormen doen door bijvoorbeeld te beleggen. Ook wanneer je hier zelf weinig kennis en ervaring mee hebt zijn er mogelijkheden om dit toch te doen. Leg periodiek in bij een bedrijf wat het vervolgens voor jou belegt, zo bouw jij aan de hand van professionals een aardig vermogen op. 

Doe collectief

Naast de reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn er tegenwoordig ook collectieve andere groepen. Dit is gebaseerd op een kleinschaliger model waarbij diverse ondernemers (soms binnen een bepaalde niche) periodiek een inleg doen waar de getroffenen als het ware van worden betaald. 

Dit systeem kent dus een hoge mate van solidariteit en is persoonlijker dan een grote verzekeringsmaatschappij. En is vaak ook vele malen voordeliger,  er wordt immers geen winst gemaakt en het blijkt dat de deelnemers niet snel arbeidsongeschikt raken.

Ga voor vastgoed

Naast dat je kunt investeren in aandelen kun je ook beleggen in vastgoed. Hiermee voorkom je het gedoe van zelf een huis kopen en verhuren, maar profiteer je wél van rendement. Hiermee krijg je dus een extra passief inkomen, iets waar je bij eventuele uitval van werk van kunt leven. 

Ga voor vastgoed
Hoe dit werkt? Een bedrijf gespecialiseerd in vastgoed koopt panden en verhuurt dit. Dit doen zij (mede) met jouw geld, waardoor jij een rendement van hen ontvangt. Win-win situatie dus. 

Kortom, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook bij de ondernemer en ZZP’er, wees hier niet naïef in en heb altijd een plan B. Dat er meer is dan die dure verzekering, dat is inmiddels wel een feit!

Drie alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

31-03-2022 - Wanneer heeft u recht op schadevergoeding na een verkeersong
U bent gewond geraakt in het verkeer. Daardoor heeft u naast lichamelijke klachten, ook onverwachte kosten en verdriet te verwerken. Wanneer heeft u precies recht op schadevergoeding voor al uw leed?
Lees meer

16-03-2022 - 6x belangrijke verzekeringen voor ondernemers
Wil jij gaan starten met ondernemen? Dan komt er veel op je af. Zo moet je onder andere een aantal verzekeringen afsluiten, maar er zijn zó veel verzekeringen dat je wellicht door de bomen het
Lees meer

28-01-2022 - Leveringsvoorwaarden om risico's te beperken: zo stel je die
Leveringsvoorwaarden maken deel uit van de algemene voorwaarden en zijn gericht op de verkoop en levering van producten. Het is belangrijk om algemene voorwaarden op te stellen omdat daarmee voor klan
Lees meer

03-12-2021 - Wat is een kredietverzekering?
Als u een ondernemer bent heeft u er vast wel eens van gehoord, een kredietverzekering (ofwel debiteurverzekering). Het internet staat vol met allerlei aanbieders als Coface, die u graag willen helpen
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap