Home / Verzekeringen Blog / 3 Redenen voor het afsluiten van een fietsverzekering

3 Redenen voor het afsluiten van een fietsverzekering

Met het niet afsluiten van een fietsverzekering ben je dief van jouw eigen portemonnee

Als je tot de realisatie komt dat er per jaar een half miljoen fietsen gestolen worden, dan krab je jezelf toch nog eens achter de oren. Misschien ben je zelfs al even naar het raam gelopen om te kijken of die van jou er nog steeds staat? Tenzij jij dit leest terwijl jij allang een fietsverzekering hebt afgesloten! Dan schrik jij hier niet van. Want dankzij jouw fietsverzekering hoef jij je geen zorgen te maken over schade en diefstal.

1. Laat fietsendieven geen grip krijgen op jouw fiets

Ervoor zorgen dat jouw fiets niet gestolen wordt is niet altijd haalbaar. Fietsendieven worden steeds slimmer en vinden ingenieuze manieren om jouw fiets mee te nemen. Dit is op zich al vervelend genoeg, maar zonder fietsverzekering kan het zijn dat je zelf een volledig nieuwe fiets moet vergoeden. Hierdoor heb je dus eigenlijk dubbel pech. Diefstal van een fiets wordt namelijk niet vergoed door een inboedelverzekering, behalve wanneer de fiets uit jouw huis of uit de schuur is meegenomen. Dit is bij veel mensen niet het geval. Daarom is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in de mogelijkheden rondom een fietsverzekering. Helemaal bij een elektrische fiets is dit een extra dure grap. Laat dus altijd jouw elektrische fiets verzekeren.

2. Zo kom jij altijd weer thuis

Een fietsverzekering kan er ook voor zorgen dat jij veilig thuiskomt, wanneer jouw fiets het bijvoorbeeld heeft begeven. Zo weet jij zeker dat je niet ergens strand zonder vervoer. Deze extra service wordt niet bij alle verzekeringsmaatschappijen aangeboden, dus check eerst goed de voorwaarden voordat je besluit een verzekering af te gaan sluiten. Je kunt de verschillende verzekeringen vaak heel eenvoudig vergelijken door middel van een vergelijkingstool. 

3. Gebruik maken van de 24/7 pechhulp

Naast de thuisbrengservice die sommige verzekeraars aanbieden, is er ook nog de 24/7 pechhulp. Dit is al heel gewoon voor auto’s. Voor wat betreft fietsen is dit een minder bekend fenomeen. Niet veel mensen weten dat er mogelijkheden zijn om een pechhulp service in te schakelen wanneer zij pech hebben met hun fiets. Stel dat je bijvoorbeeld naar huis fiets en je rijdt met jouw fiets over een scherp voorwerp. Dan kan het zijn dat jouw band zo lek is dat je echt niet meer verder kunt fietsen. In dat geval kan je dus bij sommige verzekeraars een beroep doen op de 24/7 pechhulp.

3 Redenen voor het afsluiten van een fietsverzekering

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

18-09-2022 - Ongeval op het werk: welke schade wordt vergoed door een bed
Elk jaar raken er meer dan 200.000 werknemers gewond bij een bedrijfsongeval. Een deel van hen komt er gelukkig met de schrik of zeer lichte verwondingen vanaf. Bij de helft van alle ongevallen op het
Lees meer

01-06-2022 - Drie alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekerin
Bepaalde kosten en verzekeringen heb je als kleine ondernemer en ZZP’er gewoon echt nodig. Andere daarentegen zijn discutabel, zeker gezien de kosten die het met zich meebrengt en de risico&rsqu
Lees meer

31-03-2022 - Wanneer heeft u recht op schadevergoeding na een verkeersong
U bent gewond geraakt in het verkeer. Daardoor heeft u naast lichamelijke klachten, ook onverwachte kosten en verdriet te verwerken. Wanneer heeft u precies recht op schadevergoeding voor al uw leed?
Lees meer

16-03-2022 - 6x belangrijke verzekeringen voor ondernemers
Wil jij gaan starten met ondernemen? Dan komt er veel op je af. Zo moet je onder andere een aantal verzekeringen afsluiten, maar er zijn zó veel verzekeringen dat je wellicht door de bomen het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap