Home / Verzekeringen Blog / Gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken

Gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken

Gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken

Je bent als volwassene in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Op die manier kunnen de zorgkosten namelijk gedekt worden. Je kunt wel zelf kiezen bij welke maatschappij je een verzekering afsluit. Daarnaast kun je elk jaar ook overstappen naar een andere verzekeraar. Dit kun je doen tot en met 31 december 2022.

De collectiviteitskorting vervalt volgend jaar en om die reden is het aan te raden om je huidige verzekering eens te heroverwegen. Dit kun je doen door gebruik te maken van een zorgvergelijker. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze van Kieszeker. Maar waar moet je tijdens het vergelijken dan precies rekening mee houden? Daar gaan we in deze tekst dieper op in.

Premie basisverzekering

De basisverzekering is voor iedereen verplicht en de gedekte zorg wordt bepaald door de overheid. Toch verschillen de premiebedragen per verzekeraar en daarom is het de moeite waard om deze met elkaar te vergelijken. Sommige zorgverzekeraars vragen een hogere premie omdat het serviceniveau hoog ligt. Ze hebben bijvoorbeeld een gebruiksvriendelijke interne omgeving. Of ze hebben een klantenservice die altijd actief is. Niet iedereen heeft deze service echter nodig en dan kun je ook voor een goedkopere verzekeraar gaan. Kijk dus goed welke wensen je hebt en vergelijk op basis daarvan de verschillende verzekeraars met elkaar.

De hoogte van het eigen risico

De zorgkosten kunnen onder andere gedekt worden door het verplichte eigen risico. Het eigen risico bedraagt 385 euro. Wanneer je zorg nodig hebt, dan moet je dit bedrag zelf betalen. Niet alle zorg valt overigens onder het eigen risico. Een consult bij de huisarts wordt bijvoorbeeld altijd gedekt.

Ben je het type dat amper zorg nodig heeft? Dan kun je ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen tot maximaal 885 euro. Hoe hoger je eigen risico, hoe minder premie je hoeft te betalen. Het is wel verstandig om dit bedrag op je rekening te hebben staan. Iedereen kan immers te maken krijgen met een onverwacht ongeval. Dergelijke zorgkosten worden niet gedekt en dan ben je dit bedrag dus direct kwijt. Je moet dus zelf een afweging maken op basis van je gezondheid en je levensstijl.

Ga je voor een aanvullende verzekering?

Je bent verplicht om een basisverzekering af te sluiten en je kunt vrijwillig kiezen voor een aanvullende verzekering. Bij de meeste zorgverzekeraars heb je de keuze uit verschillende aanvullende zorgverzekeringen. Voor sommige mensen is een aanvullende verzekering de moeite waard. Ben je bijvoorbeeld een fanatieke sportster of heb je regelmatig fysieke klachten door je werk? In dat geval is het geen slecht idee om voor een aanvullende fysioverzekering te gaan. Ook de kosten voor de tandarts worden niet gedekt in het basispakket. Heb je regelmatig problemen met je tanden? Dan weet je ongetwijfeld wel dat een tandartsbehandeling flink aan de prijs is. Ook daar kun je een aanvullende verzekering voor afsluiten.

Conclusie

Het is niet verplicht om je zorgverzekering te heroverwegen, maar vaak is het wel verstandig. Dit geldt zeker voor mensen die gebruikmaken van de collectiviteitsverzekering. Deze korting gaat namelijk verdwijnen. Bekijk voor meer informatie over zorgverzekeraars de overheidswebsite.

Gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

18-11-2022 - 3 voordelen van een AOV als zzp'er
Wanneer je als zelfstandig ondernemer werkt, is het belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Omdat veel zakelijke verzekeringen niet verplicht zijn en veel geld kosten, besluiten sommige zzp’ers
Lees meer

18-09-2022 - Ongeval op het werk: welke schade wordt vergoed door een bed
Elk jaar raken er meer dan 200.000 werknemers gewond bij een bedrijfsongeval. Een deel van hen komt er gelukkig met de schrik of zeer lichte verwondingen vanaf. Bij de helft van alle ongevallen op het
Lees meer

30-08-2022 - 3 Redenen voor het afsluiten van een fietsverzekering
Als je tot de realisatie komt dat er per jaar een half miljoen fietsen gestolen worden, dan krab je jezelf toch nog eens achter de oren. Misschien ben je zelfs al even naar het raam gelopen om te kijk
Lees meer

01-06-2022 - Drie alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekerin
Bepaalde kosten en verzekeringen heb je als kleine ondernemer en ZZP’er gewoon echt nodig. Andere daarentegen zijn discutabel, zeker gezien de kosten die het met zich meebrengt en de risico&rsqu
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap