Home / Verzekeringen Blog / 3 voordelen van een AOV als zzp'er

3 voordelen van een AOV als zzp'er

3 voordelen van een AOV als zzp'er

Wanneer je als zelfstandig ondernemer werkt, is het belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Omdat veel zakelijke verzekeringen niet verplicht zijn en veel geld kosten, besluiten sommige zzp’ers om ze links te laten liggen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering is een goed voorbeeld van zo’n verzekering. Alhoewel deze verzekering (nog) niet verplicht is en behoorlijk veel kost, is het toch verstandig om hem af te sluiten. Als zzp’er profiteer je namelijk van de nodige voordelen als je een AOV afsluit. Om jou te overtuigen, zetten we hieronder drie voordelen van deze verzekering voor zzp’ers op een rijtje.

1. Financiële zekerheid

Laten we direct maar met het grootste voordeel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering beginnen. Wanneer je deze verzekering als zzp’er afsluit, heb je financiële zekerheid als je door arbeidsongeschiktheid niet meer kunt werken. Ondanks dat je dan niet meer kunt werken, komt er toch geld binnen. Hoe dit komt? Doordat een verzekeraar je iedere maand een bedrag uitkeert als je arbeidsongeschikt bent. Hierdoor kun je waarschijnlijk gewoon rondkomen.

Verwacht overigens niet dat je standaard een uitkering krijgt als je niet meer kunt werken, maar wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt. Een verzekeraar stelt namelijk vast voor hoeveel procent je arbeidsongeschikt bent. Als zij oordelen dat je voor 75 procent arbeidsongeschikt bent, krijg je maandelijks 75 procent van het verzekerde bedrag uitgekeerd. Dit gebeurt overigens pas na het verstrijken van de eigenrisicotermijn. Wanneer je voor minder dan 25 procent arbeidsongeschikt wordt verklaard, heb je bij de meeste verzekeraars geen recht op een uitkering.

2. Hulp bij re-integratie

Voor sommige zzp’ers is het eerste voordeel al voldoende om een AOV af te sluiten, maar dit geldt niet voor iedereen. Ben je nog niet geheel overtuigd? Dan trekt dit tweede voordeel jou misschien over de streep. Wanneer je arbeidsongeschikt bent geraakt en een AOV hebt afgesloten, schakelt een verzekeraar een arbeidsdeskundige in. Samen met deze professional stel je een plan op om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Er wordt alles aan gedaan om jou binnen je eigen bedrijf weer aan het werk te krijgen. Helaas lukt dit niet altijd. Wanneer dit niet mogelijk blijkt te zijn, worden andere opties bekeken.

3. Afgestemd op jouw situatie

Ga je voor het eerst een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Dan denk je misschien dat deze verzekering er voor iedere zzp’er hetzelfde uitziet. Dit is een misvatting, want je kunt een AOV afstemmen op jouw situatie. Bij het afsluiten van deze verzekering moet je namelijk een aantal keuzes maken. Hierdoor bepaal je in grote lijnen zelf hoe een arbeidsongeschiktheidsverzekering eruit komt te zien.

Wij kunnen ons voorstellen dat jij je afvraagt welke keuzes je allemaal moet maken. Allereerst kies je zelf een verzekerd bedrag uit. Aan de hand van dit bedrag wordt bepaald hoeveel je maandelijks uitgekeerd krijgt als je arbeidsongeschikt raakt. Daarnaast stel je zelf de eindleeftijd vast. Dit is de leeftijd waarop jouw AOV eindigt. Veel zzp’ers kiezen voor de leeftijd waarop zij met pensioen willen. Tot slot kies je een eigenrisicotermijn bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit is de periode waarin je wel arbeidsongeschikt bent, maar nog geen uitkering krijgt. Het is altijd aan te raden om arbeidsongeschiktheidsverzekeringen te vergelijken met elkaar, zodat je zeker weet dat je de meest passende kiest.

3 voordelen van een AOV als zzp

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

11-11-2022 - Gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken
Je bent als volwassene in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Op die manier kunnen de zorgkosten namelijk gedekt worden. Je kunt wel zelf kiezen bij welke maatschappij je een ver
Lees meer

18-09-2022 - Ongeval op het werk: welke schade wordt vergoed door een bed
Elk jaar raken er meer dan 200.000 werknemers gewond bij een bedrijfsongeval. Een deel van hen komt er gelukkig met de schrik of zeer lichte verwondingen vanaf. Bij de helft van alle ongevallen op het
Lees meer

30-08-2022 - 3 Redenen voor het afsluiten van een fietsverzekering
Als je tot de realisatie komt dat er per jaar een half miljoen fietsen gestolen worden, dan krab je jezelf toch nog eens achter de oren. Misschien ben je zelfs al even naar het raam gelopen om te kijk
Lees meer

01-06-2022 - Drie alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekerin
Bepaalde kosten en verzekeringen heb je als kleine ondernemer en ZZP’er gewoon echt nodig. Andere daarentegen zijn discutabel, zeker gezien de kosten die het met zich meebrengt en de risico&rsqu
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap