Home / Verzekeringen Blog / 4 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

4 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

4 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Het afsluiten van de juiste autoverzekering is belangrijk. Of je dit nu voor je privéauto of voor een groot wagenpark van je bedrijf doet, je wilt niet te veel premie betalen. En wat je ook zeker niet wilt, is geen uitkering krijgen als je daar wel op rekent. In dit artikel krijg je 4 tips voor het afsluiten van de (juiste) autoverzekering.

1. Allrisk, beperkt casco of WA

De hoogte van de premie wordt vooral bepaald door het type verzekering dat je afsluit. Een allrisk verzekering is namelijk een stuk duurder dan een WA verzekering. Toch is allrisk in bepaalde gevallen de beste keuze. Nieuwe auto’s, tot een leeftijd van 6 jaar, kun je namelijk het beste allrisk verzekeren. De dagwaarde van deze voertuigen is nog dermate hoog dat het de moeite waard is om voor volledige dekking te gaan.

WA sluit je af voor oudere auto’s, dat wil zeggen voertuigen met een leeftijd vanaf 12 jaar. Bij deze verzekering wordt alleen schade en letsel aan andere voertuigen en personen gedekt. Beperkt casco valt ertussenin. Deze verzekering is geschikt voor auto’s van 6 tot 12 jaar. Hierbij is de WA-dekking aangevuld met wat extra’s, waaronder schade als gevolg van storm en hagel.

2. Kijk naar aanvullende modules

Ben je niet helemaal tevreden over de dekking van je verzekering? Dit kun je eenvoudig oplossen door een aanvullende module af te sluiten. Iedere verzekeraar biedt aanvullende pakketten aan. Als je kijkt naar een autoverzekering van Allianz Direct, dan vallen onder meer de Verkeersrechtsbijstand en de Inzittendenverzekering op.

3. Denk aan de no-claim

Een verzekeraar kijkt naar je schadevrije jaren. Dit heb je grotendeels zelf in de hand. Niet alleen door voorzichtig te rijden, maar ook door niet alles te claimen. Een klein krasje hoeft niet per se hersteld te worden. Dit mag natuurlijk wel, maar voor de kwaliteit van de auto maakt het niet uit. En hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager de premie wordt.

4. Vergelijken

Er zijn veel verzekeraars, erg veel. Allemaal hebben ze hun goede en minder goede punten. Door de verzekeraars te vergelijken, kom je vanzelf bij de beste partij voor jou uit. Daarbij kijk je natuurlijk naar de prijs, maar ook naar de algemene voorwaarden. Iedere verzekeraar is verschillend. En het is niet zo dat als een schade bij de ene verzekeraar wordt vergoed, dit bij een andere ook het geval is.

4 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-01-2023 - Welke zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er?
Veroorzaak je schade wanneer je aan het werk bent bij één van je klanten? Of ontstaat er schade door een product dat je maakt of levert? Dan word je hier waarschijnlijk aansprakelijk voo
Lees meer

18-11-2022 - 3 voordelen van een AOV als zzp'er
Wanneer je als zelfstandig ondernemer werkt, is het belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Omdat veel zakelijke verzekeringen niet verplicht zijn en veel geld kosten, besluiten sommige zzp’ers
Lees meer

11-11-2022 - Gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken
Je bent als volwassene in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Op die manier kunnen de zorgkosten namelijk gedekt worden. Je kunt wel zelf kiezen bij welke maatschappij je een ver
Lees meer

18-09-2022 - Ongeval op het werk: welke schade wordt vergoed door een bed
Elk jaar raken er meer dan 200.000 werknemers gewond bij een bedrijfsongeval. Een deel van hen komt er gelukkig met de schrik of zeer lichte verwondingen vanaf. Bij de helft van alle ongevallen op het
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap