Home / Verzekeringen Blog / Wat is een kredietverzekering?

Wat is een kredietverzekering?

Wat is een kredietverzekering?

Als u een ondernemer bent heeft u er vast wel eens van gehoord, een kredietverzekering (ofwel debiteurverzekering). Het internet staat vol met allerlei aanbieders als Coface, die u graag willen helpen met de financiële zaken van uw bedrijf. Als u niet bekend bent met kredietverzekeringen is het natuurlijk lastig in te schatten bij wie u het beste terecht kunt. Hieronder staat voor u duidelijk uitgelegd wat u kunt verwachten op het moment dat u een kredietverzekering afsluit.

Bescherm uw inkomsten

De naam zegt het natuurlijk al, met een kredietverzekering verzeker je het inkomen van je onderneming. Heb jij een klant die zijn factuur niet kan betalen door bijvoorbeeld faillissement? Dan springt de verzekeraar in om deze kosten voor jou te betalen. Zo weet jij zeker dat je nooit inkomsten misloopt of ongewilde kosten maakt wanneer een klant betaalproblemen heeft. Dit scheelt dus behoorlijk veel stress over openstaande betalingen.

Verschillende soorten kredietverzekering

Net zoals er verschillende soorten bedrijven zijn, zijn er ook verschillende soorten kredietverzekeringen. Welke verzekering voor u het beste is kunt u zelf het beste inschatten. Dit is afhankelijk van de omvang van uw onderneming, de manier waarop u zakendoet en hoeveel uw bedrijf op rekening levert. Er worden vier soorten verzekering onderscheden: verzekering per transactie, verzekering per debiteur, kredietverzekering per land en een omzetverzekering.

Een verzekering per transactie is het handigst als u nu en dan een groot bedrag ontvangt van een klant, een verzekering per debiteur wanneer dit structureel gebeurt. Doet u voornamelijk zaken met klanten uit één of een aantal landen? Dan kunt u een kredietverzekering per land afsluiten. Als laatste is er de omzetverzekering, hiermee is de gehele omzet van uw bedrijf verzekerd.

Altijd hulp van uw verzekeraar

Dus wat kunt u nu precies verwachten van een kredietverzekeraar? Zij zal niet alleen van belang zijn voor uw bedrijf op het moment dat een klant een rekening niet meer kan betalen. Ook op andere moment zal uw onderneming in contact blijven met de verzekeraar, zelfs al voordat u zeker weet dat een partij een klant bij u wordt. Voordat het contract is ondertekend stelt de verzekeraar namelijk een rapport op, welke u kunt opvragen. In dit rapport staan gegevens en ervaringen van eerdere betaalervaringen van bedrijven met deze klant, maar ook een credit rating. Aan de hand van dit rapport kunt u zien hoe waarschijnlijk het is dat deze klant uw factuur (op tijd) kan/gaat betalen.

Met een kredietverzekering heeft u dus niet langer stress over openstaande bedragen. Ook weet u van tevoren met wat voor klant u in een overeenkomst stapt, waardoor de kans op vervelende verassingen en betaalproblemen een stuk kleiner is. Wilt u met een gerust hart zakendoen als ondernemer? Dan is het afsluiten van een kredietverzekering een goed idee.

Wat is een kredietverzekering?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

14-09-2021 - Je onderneming beschermen tegen schade gemaakt door werkneme
Je bent als werkgever aansprakelijk voor schade die werknemers maken als deze niet veroorzaakt is door roekeloos handelen of door opzet. Bij het uitvoeren van werkzaamheden voor een bedrijf bestaat al
Lees meer

09-02-2021 - Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering?
Als ondernemer kun je vandaag de dag talloze verzekeringen afsluiten. Zo kun jij je onder meer verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid. Daarnaast kun jij je verzekeren voor rechtsb
Lees meer

10-11-2020 - Run jouw zelfstandig bedrijf met een veilig gevoel dankzij d
Er zijn tegenwoordig meer zelfstandige ondernemingen dan ooit tevoren en als jij een van deze zzp’ers bent, dan is het erg van belang om jezelf te voorzien van de juiste zzp verzekeringen. Je he
Lees meer

09-10-2020 - 3 tips voor het kiezen van jouw zorgverzekering
Het kiezen van de juiste zorgverzekering is erg belangrijk, omdat je risico’s wil uitsluiten maar ook niet teveel wil betalen. Als ondernemer loop je andere risico’s dan als werknemer zond
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap