Home / Verzekeringen Blog / Wat is een kredietverzekering?

Wat is een kredietverzekering?

Wat is een kredietverzekering?

Als u een ondernemer bent heeft u er vast wel eens van gehoord, een kredietverzekering (ofwel debiteurverzekering). Het internet staat vol met allerlei aanbieders als Coface, die u graag willen helpen met de financiële zaken van uw bedrijf. Als u niet bekend bent met kredietverzekeringen is het natuurlijk lastig in te schatten bij wie u het beste terecht kunt. Hieronder staat voor u duidelijk uitgelegd wat u kunt verwachten op het moment dat u een kredietverzekering afsluit.

Bescherm uw inkomsten

De naam zegt het natuurlijk al, met een kredietverzekering verzeker je het inkomen van je onderneming. Heb jij een klant die zijn factuur niet kan betalen door bijvoorbeeld faillissement? Dan springt de verzekeraar in om deze kosten voor jou te betalen. Zo weet jij zeker dat je nooit inkomsten misloopt of ongewilde kosten maakt wanneer een klant betaalproblemen heeft. Dit scheelt dus behoorlijk veel stress over openstaande betalingen.

Verschillende soorten kredietverzekering

Net zoals er verschillende soorten bedrijven zijn, zijn er ook verschillende soorten kredietverzekeringen. Welke verzekering voor u het beste is kunt u zelf het beste inschatten. Dit is afhankelijk van de omvang van uw onderneming, de manier waarop u zakendoet en hoeveel uw bedrijf op rekening levert. Er worden vier soorten verzekering onderscheden: verzekering per transactie, verzekering per debiteur, kredietverzekering per land en een omzetverzekering.

Een verzekering per transactie is het handigst als u nu en dan een groot bedrag ontvangt van een klant, een verzekering per debiteur wanneer dit structureel gebeurt. Doet u voornamelijk zaken met klanten uit één of een aantal landen? Dan kunt u een kredietverzekering per land afsluiten. Als laatste is er de omzetverzekering, hiermee is de gehele omzet van uw bedrijf verzekerd.

Altijd hulp van uw verzekeraar

Dus wat kunt u nu precies verwachten van een kredietverzekeraar? Zij zal niet alleen van belang zijn voor uw bedrijf op het moment dat een klant een rekening niet meer kan betalen. Ook op andere moment zal uw onderneming in contact blijven met de verzekeraar, zelfs al voordat u zeker weet dat een partij een klant bij u wordt. Voordat het contract is ondertekend stelt de verzekeraar namelijk een rapport op, welke u kunt opvragen. In dit rapport staan gegevens en ervaringen van eerdere betaalervaringen van bedrijven met deze klant, maar ook een credit rating. Aan de hand van dit rapport kunt u zien hoe waarschijnlijk het is dat deze klant uw factuur (op tijd) kan/gaat betalen.

Met een kredietverzekering heeft u dus niet langer stress over openstaande bedragen. Ook weet u van tevoren met wat voor klant u in een overeenkomst stapt, waardoor de kans op vervelende verassingen en betaalproblemen een stuk kleiner is. Wilt u met een gerust hart zakendoen als ondernemer? Dan is het afsluiten van een kredietverzekering een goed idee.





Wat is een kredietverzekering?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

06-03-2024 - Een uitvaartverzekering afsluiten? Let op deze zaken
Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke stap voor iedereen die zijn nabije toekomst plant en zijn dierbaren wil beschermen tegen onverwachte kosten. Bij het afsluiten van deze ver
Lees meer

19-12-2023 - Wat moet je weten over de basis reisverzekering?
Wil je de juiste reisverzekering afsluiten en twijfel je of een basisverzekering wel voldoende is? Iedere verzekering begint in feite bij de basis en kan van hieruit steeds verder uitgebreid
Lees meer

13-10-2023 - Het belang van de juiste verzekeringen als ondernemer
Als ondernemer bent u er wellicht niet zo mee bezig, verzekeren. Het is druk en u besteed uw tijd liever aan het runnen van uw onderneming. Maar of u nu zelfstandige zonder personeel bent of directeur
Lees meer

24-08-2023 - Alles over het verzekeren van een bedrijfsauto
Veel bedrijven in ons land moeten voor het leveren van goederen of diensten beschikken over een bedrijfsauto. Omdat ze producten moeten afleveren bij klanten, omdat ze gereedschap of materialen mee mo
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap