Home / Videoproducties Blog / 3 handige tips voor het maken van een bedrijfsvideo

3 handige tips voor het maken van een bedrijfsvideo

3 handige tips voor het maken van een bedrijfsvideo

Terwijl de wereld van de marketing zich blijft ontwikkelen, blijft één ding constant: video is king! Bedrijfsvideo's zijn een geweldige manier om je bedrijf voor te stellen aan potentiële klanten of partners, en ze kunnen ook worden gebruikt om werknemers te informeren over bijvoorbeeld de missie en waarden van je bedrijf. Maar het maken van een goede bedrijfsvideo is niet eenvoudig. Hier zijn drie nuttige tips om je op weg te helpen. 

#1 Plan vooruit

Als het op bedrijfsvideo's aankomt, is kwaliteit key! Een professionele video doet wonderen voor het imago van je bedrijf, terwijl een “amateuristische” video een slechte indruk geeft van je bedrijf. De eerste stap bij het maken van een geweldige bedrijfsvideo is vooruit plannen. Je zult het doel van de video moeten bepalen en wie je doelgroep is. Als je eenmaal helder hebt wat je met de video wilt bereiken, kun je beginnen met het samenstellen van een storyboard en het werken aan het script. Er zijn ook diverse Nederlandse stemacteurs, die naast het inspreken ook graag helpen bij het redigeren van tekst naar een goed geschreven voice-over script. Win-win! 

#2 Houd het kort en krachtig

Je kunt wel eindeloze lange video’s maken, maar zit je doelgroep daarop te wachten? Bij online video's is korter bijna altijd beter. Studies hebben aangetoond dat de gemiddelde aandachtsspanne van internetgebruikers slechts acht seconden bedraagt, dus moet je ervoor zorgen dat je video direct ter zake komt. Streef naar een looptijd van twee minuten of minder, en zorg ervoor dat elke scène bijdraagt aan de algemene boodschap van de video. Zo weet je zeker dat je impact maakt naar je doelgroep toe! 

#3 Investeer in hoogwaardige productie 

Zoals we al eerder zeiden is kwaliteit de sleutel als het gaat om bedrijfsvideo's. Je video moet er net zo goed uitzien en net zo goed klinken als elk ander stuk marketingmateriaal van je bedrijf. Zorg ervoor dat je een professioneel team inhuurt met ervaring in het maken van bedrijfsvideo's en wees niet bang om wat extra geld uit te geven aan zaken als muziekrechten of locatiekosten. En vergeet vooral niet de audio te bewerken, nadat de bedrijfsvideo is gemaakt. Zo weet je zeker dat de video van de juiste kwaliteit is! Het maken van een geweldige bedrijfsvideo kost zeker tijd, moeite en investering, maar het is de investering dubbel en dwars waard!





3 handige tips voor het maken van een bedrijfsvideo

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap