Home / Website Blog / Hoe begin je een zakelijke website?

Hoe begin je een zakelijke website?

Hoe begin je een zakelijke website?

Als ondernemer heb je klanten nodig. Een eigen website is dan belangrijk. Het moet niet alleen professioneel eruitzien maar ook klanten trekken. Je hebt de website nodig voor Google zodat je vindbaar bent. Een website kun je bijvoorbeeld laten bouwen door iemand die er verstand van heeft maar je kunt er ook zelf een maken met Wordpress als je er de tijd voor hebt. In het algemeen wordt een zakelijke website uitbesteed vanwege tijdgebrek maar hoe leuk is het om zelf te bouwen. 

Hoe wil je dat de zakelijke website eruitziet?

Iedere onderneming is anders. Het kiezen van een website hangt af van de onderneming die je hebt. Een zakelijke website wordt het visitekaartje van je bedrijf. Het is belangrijk dat de website zzper dan professioneel is. Een zakelijke website is handig wanneer je spullen verkoopt bijvoorbeeld want je hebt klanten nodig. 

Hoe begin je een zakelijke website?

Een zakelijke website kan ook goed zijn wanneer je diensten aanbiedt en tarieven. Je kunt eerst bedenken wat je precies wilt met je eigen website. Het beste is om alles op papier te zetten zodat je het dan niet vergeet. De zaken die je bijvoorbeeld in gedachten kunt nemen zijn:

  • Voor welk doel heb je de zakelijke website nodig
  • Wil je het alleen als visitekaartje of wil je ook informatie delen
  • Welk navigatiemenu wil je hanteren (home, contact, info, diensten etc)
  • Wil je ruimte vrijlaten op de website voor eventuele blogs

Overweeg je om er een webshop aan te koppelen 

Een website zzper laten bouwen of zelf maken is niet altijd eenvoudig. Er komt genoeg bij kijken. En als je vooraf bedenkt hoe die eruit moet komen te zien dan ben je al een stap dichterbij. Het is een zakelijke website voor je onderneming en die moet professioneel en zakelijk overkomen. Je zakelijke website moet uniek zijn op professionele wijze.

De zakelijke website optimaliseren voor mobiel gebruik

Tegenwoordig wordt de telefoon veel gebruikt. De meeste mensen gebruiken de telefoon meer als de computer en dat geldt ook voor het surfen op internet. Het is dan belangrijk om de customer journey zo goed mogelijk moet inrichten voor smartphones en tablets.

Maak snelle en aanspreekbare content

Gebruikers die je website zzper vinden houden van snelle en deelbare tekst. Ze willen niet lang scrollen door lange teksten. Het content moet snel kunnen worden gelezen en het content moet het liefst gedeeld kunnen worden. Video’s, tabellen, etc. zorgen ervoor dat jouw website ook snel zal gevonden worden of gelezen op social media.

Bedenk een domeinnaam voor je zakelijke website

Je hebt nu een domeinnaam nodig zodat je gemakkelijk wordt gevonden. In de domeinnaam moet ook je bedrijfsnaam in voorkomen. Het geeft ook direct een professionele uitstraling en komt de vindbaarheid in de zoekmachine ten goede. Een domeinnaam met je bedrijfsnaam voorop.

Controleer domeinnaam op beschikbaarheid en laat deze registreren

Wanneer je voor de website zzper een ideale domeinnaam hebt gevonden is het de bedoeling dat je deze controleert op beschikbaarheid. De controle en ook de registratie van de domeinnaam kun je doen bij Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Dat doe je niet zelf maar gebeurt via een registrar. 

In de meeste gevallen is dat het bedrijf waar je ook het hostingpakket regelt. Als je de domeinnaam registreert betaal je registratiekosten. Deze kosten zijn in een maandelijks bedrag inbegrepen. De hosting kosten kunnen verschillen. Dat heeft te maken met de serverruimte die je wilt gebruiken.

Het hostingpakket voor je eigen zakelijke website

Vanaf het moment je klaar bent met de domeinnaam en het registreren is het de bedoeling dat de zakelijke website de lucht in gaat. Op dat moment betaal je hosting kosten. Je betaalt eigenlijk huur voor de ruimte op de server. Hoeveel je gaat betalen is afhankelijk van hoeveel ruimte je nodig hebt.

Als je gekozen hebt voor veel ruimte omdat je ook foto’s en video’s wilt plaatsen dan moet je ook meestal meer kosten betalen voor je zakelijke website. Je gebruikt dan immers meer ruimte van de server.

Bouw je website met een goed cms-systeem

Als je precies weet hoe de zakelijk website moet uitzien en de hosting is in orde is het tijd om te starten met het bouwen van je eigen website. De informatie wordt beheerd door een cms-systeem. Dit wordt ook content managementsysteem genoemd. In feite is het de achterkant van een website. Met de cms softwaretoepassing kun je eenvoudig de inhoud beheren op je website. 

Dat geldt ook voor de webshop die je eventueel toevoegt. Als startende ondernemer kun je ook beginnen met een gratis versie van cms oplossing. Je kunt dan denken aan Wordpress en Joomla. Je kunt kiezen uit honderden templates en je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Er zijn die je kunt kopen maar er zijn ook vrij beschikbaar. Dat geldt ook voor plugins. 

Ontwerp je eigen huisstijl voor je website

Geef je zakelijke website een eigen identiteit en uitstraling. Maak je eigen huisstijl. Dat wil niet zeggen dat je alleen de bedrijfsnaam en logo moet maken. Er komt meer bij kijken. De huisstijl kun je laten terugkomen bij:

  • Je website
  • Je visitekaartjes
  • Je bedrijfsauto
  • Je briefpapier

De offertes en facturen

Pas de layout van je website ook aan de huisstijl aan. Je logo zal prominent in beeld staan en dan moet de kleur van de layout wel overeenkomen. Houd de inrichting simpel. Zorg dat een bezoeker niet vaak moet klikken voordat die bij informatie komt. De mensen die je website bezoeken willen snelle toegang tot informatie. Zet niet onnodige informatie op de website dat houdt het overzichtelijk.

Zorg dat je optimaal vindbaar bent met SEO

Nu je de achterkant en voorkant van de zakelijke website op orde hebt kan deze bezocht worden. ER moeten bezoekers de website kunnen vinden. Via Google Search Engine Optimization (SEO) kun je zelf zorgen dat jouw website online vindbaar wordt.

Hoe begin je een zakelijke website?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

23-09-2022 - De voordelen van een webdesign bureau voor je bedrijf
Je website is waarschijnlijk de eerste indruk die potentiële klanten van je bedrijf krijgen. Zoals het gezegde luidt: je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Daarom is prof
Lees meer

15-09-2022 - Hierom is het verstandig om je website te laten maken door e
Is je huidige website toe aan vernieuwing of ben je startend ondernemer en heb je een website nodig? In veel gevallen is het verstandig om het maken van je nieuwe website uit te besteden. In dit artik
Lees meer

29-03-2022 - Webshop laten maken door een externe partij
Je online bereik vergroten kun je het beste doen door een website of webshop voor je bedrijf op te zetten. Hiermee kun je namelijk online ook klanten trekken. Steeds meer gebeuren er namelijk aspecten
Lees meer

26-02-2022 - Hoe behoud je je rankings bij een website redesign?
Het redesign van je website heeft invloed op de gebruikerservaring en je SEO. Het maakt niet uit of je de site alleen in stukjes of in zijn geheel opnieuw inricht. Het maakt ook niet uit of je he
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap