Home / Website Blog / Manieren om een webshop zonder voorraad te beginnen

Manieren om een webshop zonder voorraad te beginnen

Manieren om een webshop zonder voorraad te beginnen

Tegenwoordig kan iedereen een webshop beginnen. Maar om een webshop te beginnen heb je vaak producten nodig. Vaak is dit een grote hindernis die genomen moet worden. Investeren in een voorraad kost namelijk geld. Maar, wist je dat het ook mogelijk is om zonder voorraad succesvol een webshop te runnen? 

Wat is het voordeel van een webshop zonder voorraad

Het voordeel van een webshop is dat je geen grote investeringen hoeft te doen om een voorraad aan te kopen. Het betekent ook dat je geen opslagruimte nodig hebt en dat je minder risico loopt dat je met een partij onverkoopbare producten blijft zitten. Bij een webshop zonder voorraad worden alle zaken met betrekking tot de voorraad overgenomen door de leverancier. 

Dropshipping

Een van de bekendste manieren van een webshop zonder voorraad is dropshipping. Zelf een dropshipping webshop beginnen is vrij eenvoudig. Wanneer iemand een product koopt in je webshop, geef je deze order door aan je leverancier. Deze stuurt het product rechtstreeks naar de klant. Zelf heb je dus niets te maken met het verzendingsproces. De klant merkt niet dat jij als dropshipper zaken doet met een dropshipping leverancier.

Verantwoordelijkheid

Als verkoper blijf je wel verantwoordelijk voor de verkoop en het product. De klant heeft het product immers via jouw webshop gekocht. Het is daarom belangrijk om te weten wat je verkoopt en met wie je zaken doet. Eventuele retouren worden naar je eigen locatie gestuurd en het kan veel tijd en geld kosten om de retouren terug te sturen naar je leverancier. 

Digitale producten

Er zijn meerdere manieren om een webshop te beginnen zonder voorraad. Een andere manier om dit te doen is door digitale producten aan te bieden. Deze producten zijn alleen online beschikbaar en worden geleverd als download. De voorraad kan opgeslagen zijn in de cloud, fysiek merk je niets van deze producten. Er zijn allerlei digitale producten die je kunt verkopen. Denk hierbij aan e-books, foto’s, software, apps en dergelijke. Digitale producten hebben als voordeel dat ze niet fysiek verstuurd hoeven te worden. Levering per e-mail is in de meeste gevallen mogelijk en hieraan zijn geen kosten verbonden. Daarnaast beschikt de klant direct over het product na het afronden van de bestelling. Je kunt ook de verkoop automatiseren, waardoor je weinig onderhoud hebt aan het verrichten van je digitale producten. 

Affiliate producten

Begin je een affiliate webshop promoot je producten die worden aangeboden op andere webshops. Je verwijst mensen via je webshop door naar andere webshops waar de klant het product kan aankopen. Koopt de klant het product dan krijg je hierover een commissie. De hoogte van deze commissie wordt bepaald door je affiliatepartner. Omdat de aankoop plaatsvindt op de website van de affiliatepartner hoef je geen voorraad te hebben. Het is wel belangrijk dat je voldoende bezoekers op je website krijgt om door te verwijzen. Daarom is het belangrijk om je doelgroep goed in kaart te brengen en te investeren in marketing.

Fulfillment

Je kunt ook het voorraadbeheer van je webshop uitbesteden aan een fulfillmentcenter. Deze derde partij regelt alles op het gebied van voorraad en verzenden zoals het inpakken, verzenden en het verwerken van retourzendingen. De voorraad is hierbij wel van jou. Deze partijen vragen een vergoeding voor alle inspanningen die ze voor je verrichten met betrekking tot het voorraadbeheer en het verzendingsproces. Het voordeel van een fulfillmentcenter is dat de bestellingen vaak snel verzonden kunnen worden.





Manieren om een webshop zonder voorraad te beginnen

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

19-04-2024 - Zo haal je het maximale uit de website van je bedrijf
Als je vandaag de dag een bedrijf hebt dan is het logisch dat het bedrijf ook een website heeft. Online vindbaar zijn wordt steeds belangrijker want steeds meer mensen zoeken online naar diensten en p
Lees meer

27-01-2024 - Een website maken of laten maken?
Heb je de wens om een eigen website te maken én te beheren? Dat is gelukkig makkelijker dan ooit te voren. Want de verschillende soorten software kun je op een laagdrempelige manier een profess
Lees meer

18-09-2023 - Zo weet je of een website betrouwbaar is
Oplichters verzinnen steeds nieuwe manieren om consumenten online op te lichten. Daardoor kunnen websites van webshops soms zo op elkaar lijken, dat het lijkt alsof de website betrouwbaar is. Dat terw
Lees meer

11-08-2023 - Een webshop beginnen? Hier 5 tips!
Met de groeiende populariteit van online winkelen, is het starten van een webshop een aantrekkelijke onderneming geworden voor veel mensen. Een webshop biedt de mogelijkheid om producten te verkopen a
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap