Home / Weegschaal Blog / 3 voordelen van een automatisch weegsysteem

3 voordelen van een automatisch weegsysteem

Wat is een automatisch weegsysteem?

Een automatisch weegsysteem zorgt ervoor dat je opslagcapaciteit in een magazijn wordt vergroot door snel en betrouwbaar producten te controleren op inhoud, kwaliteit en gewicht. Een automatisch weegsysteem is een slim meet- en weegapparaat waardoor je gelijk inzicht krijgt in hoeveel ruimte er voor de voorraad nodig is en hoe je de opslagruimte hier zo rendabel mogelijk voor kan gebruiken. Vaak wordt een checkweger gebruikt als automatisch weegsysteem. Bij dit apparaat wordt een transportband geleverd die je links of rechts aan het apparaat kunt aansluiten zodat het volledig geautomatiseerd is. Dit bespaart veel manuren en opslagruimte. De drie algemene voordelen van een automatisch weegsysteem worden hieronder uitgebreid uitgelegd.

Controle op inhoud en gewicht

Met een automatisch weegsysteem kun je controleren op de inhoud en gewicht van een voorraad. Vooraf kun je een streefgewicht, een minimum en maximum gewicht instellen op het apparaat. Als een product niet binnen deze waardes valt, kan het door het apparaat automatisch worden afgeschreven door een uitwerpmechanisme. Dit zorgt ervoor dat het product op een transportband komt die weer naar een algemene transportband kan leiden in je opslagruimte. Op deze manier kun je volledig geautomatiseerd zeer efficiënt voorraad op de juiste plekken in de opslagruimte zetten.

Controle op kwaliteit

Door gebruik te maken van zo’n transportband controleer je dus op kwaliteit. Je kunt zelf op het apparaat instellen welke voorraad aan jouw kwaliteitsstandaarden voldoet. Zo zit er op sommige automatische weegsystemen zelfs een metaaldetectiesysteem. Daarbij vindt er eerst een 100% inspectie plaats op de kwaliteit en het gewicht. Daarna vindt er een metaalverontreiniging controle plaats. Dit kan voor sommige voorraden heel nuttig zijn en veel tijd en handwerk besparen.

Snelle controle op de productielijn

Door middel van een automatisch weegsysteem kun je dus snel, eenvoudig en geautomatiseerd je productielijn controleren en efficiënter gebruik maken van je opslagruimte. Dit bespaart veel tijd, mankracht en kosten.

3 voordelen van een automatisch weegsysteem

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap