Home / Werk Blog / Wat is het stap budget en wat betekent dit voor mij?

Wat is het stap budget en wat betekent dit voor mij?

Wat is het stap budget en wat betekent dit voor mij?

De corona crisis heeft een flinke impact gehad op de wereldwijde bevolking. Als we dit op ons eigen kikkerlandje betrekken, dan blijkt dat veel mensen hun baan zijn kwijtgeraakt en inmiddels wat anders doen voor de kost. Deuren zijn open gegaan, mensen zijn gaan nadenken en uiteindelijk deels voor een compleet ander beroep gegaan. Het is voor veel mensen dan ook een van de weinige erg positieve punten aan de pandemie. De overheid probeert dit nog meer te stimuleren en heeft daarvoor het Stap Budget in het leven geroepen. Hiermee krijg jij de kans je te ontwikkelen in een ander vakgebied, terwijl je er weinig tot geen geld aan kwijt bent. 

Wat is het Stap Budget?

STAP in het Stap Budget staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie. Hierin komt direct de bedoeling achter het hele initiatief vanuit de overheid naar voren. De regering wil mensen namelijk stimuleren om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en zich, indien nodig, te laten omscholen. Dit is natuurlijk fantastisch nieuws voor iedereen die nog niet helemaal weet wat hij wil of simpelweg geen baan heeft. Door het invoeren van het Stap Budget betaalt de overheid €1000 voor jouw studie of cursus.

Omscholing voor je droombaan

Dit is voor veel mensen een doorslaggevende reden eindelijk aan die o, zo gewenste opleiding te starten. Want als je geen werk hebt, dan is een studie betalen niet het eerste wat in je opkomt. Er komt namelijk flink wat geld bij kijken. Ben jij dus helemaal gek op computerzaken of ICT? Dan heb je nu de mogelijkheid jezelf hierin te ontwikkelen. En we hoeven je niet uit te leggen dat een papiertje net even extra hulp biedt bij het zoeken van een baan. 

Wat betekent dit voor mij?

Het Stap Budget is ingegaan op 1 maart 2022. Vanaf dit moment worden er echter meerdere momenten ingelast, waarop deze mogelijkheid zich aandient. Er komt namelijk ook budget beschikbaar op 1 juli, 1 september en 1 november van het jaar 2022. Dit budget kun jij éénmalig aanvragen bij het UWV. Je kunt dit aanvragen als jij enigszins verbonden bent met de Nederlandse arbeidsmarkt. Simpel gezegd betekent dit dat alle werkende en werkzoekende mensen hiervoor in aanmerking komen. Dikke kans dat dit dus ook voor jou geldt. Dus let goed op en wie weet heb jij binnen afzienbare tijd wel een eigen onderneming.

Oriënteer je op de markt

Aangezien het even kan duren voor het budget weer beschikbaar is, raden wij je aan om in de tussentijd goed na te denken wat je met deze mogelijkheid wilt doen. Check online alle beschikbare studies en zoek iets waar je echt iets aan hebt en waar je iets mee wilt doen. Het is een kans die zich nu eenmaal niet vaak voordoet. Maak er dan ook op een nuttige manier gebruik van. 

Een eenmalige kans vanuit de overheid

Je hebt nu gelezen over de Stap Budget, een door de overheid aangeboden bedrag, waarmee jij jouw loopbaan nieuw leven kunt inblazen. Als het goed is weet je nu wat het precies inhoudt en wat je er zoal mee kunt. Lees je daarom goed in en maak gebruik van deze kans, voordat het te laat is. Succes met jouw nieuwe cursus of studie alvast!

Wat is het stap budget en wat betekent dit voor mij?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

19-03-2024 - Wat is Food Recruitment?
Ben je ondernemer en werk je binnen de voedingsindustrie? Wanneer het al jarenlang een grote passie is, kun je vast beamen dat het hard werken is en discipline vergt. Het is dus niet gek dat je wat ex
Lees meer

14-03-2024 - Hoe werkt factoring: Een stap-voor-stap uitleg
Factoring is een financiële praktijk die steeds populairder wordt, vooral onder freelancers en kleine bedrijven. Het biedt een handige manier om cashflow te verbeteren en financiële stabilit
Lees meer

01-03-2024 - Alle voordelen van een technisch beroep
Er zijn tal van redenen om voor een technisch beroep te kiezen. Toch heerst er nog altijd een nijpend personeelstekort in de technische sector. Jongeren kiezen steeds minder vaak voor technische oplei
Lees meer

30-01-2024 - De poort naar professionele kansen in Gelderland
In de dynamische wereld van arbeid en werkgelegenheid is Abeos Uitzendbureau een toonaangevende speler die zich onderscheidt door zijn toewijding aan het verbinden van talent met kansen. Met een uitge
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap