Home / Werk Blog / Dit heb je nodig om aan de slag te gaan als MKB'er

Dit heb je nodig om aan de slag te gaan als MKB'er

Dit heb je nodig om aan de slag te gaan als MKB'er

Het Midden- en kleinbedrijf (MKB) is de grootste sector voor de economie in Nederland. Het runnen van je eigen zaak is hard werken. Het beginnen van je zaak in het MBK is moeilijk. In dit artikel lees je wat je nodig hebt om aan de slag te gaan als MKB’er en waar je als startende ondernemer rekening mee moet houden.

Kies een goede bedrijfsnaam

Er komt veel kijken bij het inschrijven van je bedrijf in de Kamer van Koophandel. Een van de vele zaken waar je aan moet denken, is de naam van je bedrijf. Omdat je veel aan je hoofd hebt, is dat wellicht iets wat er nog wel eens bij inschiet. Hoewel het niet relevant lijkt, is de naam die je kiest voor je bedrijf erg belangrijk. 

De naam van je bedrijf zal te zien zijn op reclameborden, je website of zelfs het uithangbord van je winkel, als je die hebt. Deze naam moet aantrekkelijk zijn en mag natuurlijk niet lijken op de naam van een ander bedrijf. Daarnaast zijn bepaalde leestekens, zoals ‘() ? ! * # /’ niet toegestaan voor je bedrijfsnaam. 

Zorg voor geld

Zonder startkapitaal zal het beginnen van een bedrijf lastig worden. Je hebt zakelijke financiering nodig om gezond te kunnen beginnen. De meest voor de hand liggende keuze is een bedrijfslening. Een zakelijke lening kost geld, want je moet rekening houden met de rente zakelijke lening, maar is de beste optie om in één keer een goede financiële boost te ontvangen om bijvoorbeeld de verbouwing van een kantoor of winkel te regelen of spullen in te kopen voor je nieuwe bedrijf.

Zakelijk krediet kun je ook vaak ontvangen via de overheid, bijvoorbeeld in de vorm van een subsidie. Met name voor technische bedrijven zijn er veel mogelijkheden om startkapitaal van de overheid te ontvangen. 

Een website die consumenten kunnen vinden

Een bedrijf kan tegenwoordig niet meer zonder het internet. Iedere onderneming heeft een website waar klanten meer te weten kunnen komen over de diensten of producten die je aanbiedt als MKB’er. Het is belangrijk om je domein te claimen, zodra je een idee ontwikkelt voor een bedrijf. Registreer je domein bij een hostingbedrijf en zorg er zo voor dat concurrenten de URL niet meer kunnen kapen. 

Heel soms heeft iemand die geen concurrent is van jou al een domein gekocht. Vaak kun je de domein dan kopen van deze persoon, zodat die in jouw bezit komt. Toch is het altijd beter een nieuwe, nog beschikbare domein te bedenken. Zo voorkom je onnodige kosten.

Reclame voor je nieuwe bedrijf

Een nieuw bedrijf kan niet zonder een commerciële lancering. Rond de lancering van je bedrijf, komt veel marketing-knowhow kijken. Op welke manier prikkel je de consument en waar bevindt je doelgroep zich? Koop je advertentieruimte in op Instagram of juist Facebook? Misschien leest je doelgroep nog steeds de krant of kijken ze televisie? 

Denk na over de manier waarop de klant je bedrijf gaat vinden en wie deze klanten zijn. Je kunt daarvoor extern marktonderzoek laten doen. Dat kost geld, maar zorgt er wel voor dat je niet met losse flodders schiet wanneer je begint aan je nieuwe avontuur in het MKB.

Dit heb je nodig om aan de slag te gaan als MKB

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

21-03-2023 - Manieren om uw vacature op de markt te brengen
Het maakt niet uit tot welke bedrijfstak u behoort; uw beste troef is niet het product dat u verkoopt of de diensten die u aanbiedt; het is het personeel dat u heeft dat het allemaal mogelijk maakt. E
Lees meer

20-02-2023 - Hoe voorkom je fysieke klachten op de werkvloer?
Veel mensen brengen tegenwoordig een groot deel van hun tijd door op kantoor of achter een bureau. Dit kan leiden tot verschillende fysieke klachten, zoals rugpijn, nekpijn en carpaal tunnelsyndroom.&
Lees meer

20-02-2023 - Hoe verhoog je veiligheid op de werkvloer?
Veiligheid op de werkvloer is van cruciaal belang voor zowel werknemers als werkgevers. Werkgevers hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun werknemers veilig en gezond kunnen werken,
Lees meer

13-02-2023 - Hoe vind je makkelijk de juiste baan via een uitzendbureau?
Wanneer je op zoek bent naar werk, kan een uitzendbureau absoluut oplossing bieden. Een uitzendbureau biedt allerlei verschillende banen aan. Soms ook meerdere dezelfde banen, bij verschillende werkge
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap