Home / Werk Blog / De voordelen van flexwerken

De voordelen van flexwerken

De voordelen van flexwerken

Flexibel ondernemen is populair bij de ondernemers. Ondernemers willen zich niet langer vastbijten in een prachtig ondernemersplan, maar willen experimenteren. Flexibel ondernemen leidt veelal tot groei en innovatie en dat levert een prettig beeld voor de toekomst. Er valt genoeg voordeel te behalen voor zowel ondernemers als personeel.

Flexwerken, wat is het?

Flexwerken is niet meer weg te denken tegenwoordig. Het is een manier van werken waar veel werknemers blij van worden. Denk maar eens aan bijvoorbeeld flexibele werktijden en flexibele werkplekken. Niet alle dagen meer naar kantoor, maar ook eens een dagje vanuit huis werken behoort bij sommige werkgevers tot de mogelijkheden. Het is per organisatie of bedrijf afhankelijk in hoeverre deze manier van werken mogelijk is. Als bouwvakker bij een bouwbedrijf zul je niet makkelijk kunnen flexwerken, terwijl een kantoorfunctie daarvoor uiterst geschikt is.

Voordelen van flexwerken 

Gelukkig zijn

Flexibel werken brengt voordelen met zich mee. Werknemers ervaren meer vrijheid door de flexibele werktijden en werkplekken en dat resulteert in een betere balans tussen het werk en de thuissituatie. Werknemers krijgen zo meer rust en zijn relatief gelukkiger doordat zij nu meer tijd hebben voor hun gezin of zichzelf.

Minder afleiding

Op kantoor kan er behoorlijk wat afleiding zijn en niet elke werknemer is daartegen bestand. Thuis werken kan voor deze werknemers dan een uitkomst zijn. Ook voor de mensen die het vreselijk vinden om dagelijks naar hun werk te moeten reizen kunnen hun rust vinden in flexibel werken.

Eigen tijd indelen

Bij flexwerken horen flexibele werktijden. Werknemers kunnen zelf bepalen wanneer zij aan de slag gaan en weer stoppen. Voorwaarde hier is natuurlijk wel dat de werknemer wel zijn uren maakt. Flexibele werktijden zijn ook een voordeel als het gaat om reistijd van de werknemer. Kostbare tijd die verloren gaat in de file of bij vertraging van de trein kan zo worden voorkomen.

Bovengenoemde voordelen zijn zowel op werkgever als werknemers van toepassing. Elke werkgever is gebaat bij personeel dat gemotiveerd is en zich gelukkig voelt in het werk. Als ondernemer kun je hier handig op inspelen door flexibele werktijden en werkplekken aan te bieden. Zo ontstaat er een win-win situatie en dat is voor alle partijen prettig.

 





De voordelen van flexwerken

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

19-03-2024 - Wat is Food Recruitment?
Ben je ondernemer en werk je binnen de voedingsindustrie? Wanneer het al jarenlang een grote passie is, kun je vast beamen dat het hard werken is en discipline vergt. Het is dus niet gek dat je wat ex
Lees meer

14-03-2024 - Hoe werkt factoring: Een stap-voor-stap uitleg
Factoring is een financiële praktijk die steeds populairder wordt, vooral onder freelancers en kleine bedrijven. Het biedt een handige manier om cashflow te verbeteren en financiële stabilit
Lees meer

01-03-2024 - Alle voordelen van een technisch beroep
Er zijn tal van redenen om voor een technisch beroep te kiezen. Toch heerst er nog altijd een nijpend personeelstekort in de technische sector. Jongeren kiezen steeds minder vaak voor technische oplei
Lees meer

30-01-2024 - De poort naar professionele kansen in Gelderland
In de dynamische wereld van arbeid en werkgelegenheid is Abeos Uitzendbureau een toonaangevende speler die zich onderscheidt door zijn toewijding aan het verbinden van talent met kansen. Met een uitge
Lees meer




Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap