Home / Winkel Blog / Hoe zorgt een schone, nette winkel voor meer omzet?

Hoe zorgt een schone, nette winkel voor meer omzet?

Hoe zorgt een schone, nette winkel voor meer omzet?

Ben jij van plan om een eigen winkel te openen? Dan is het belangrijk om te kijken hoe je zorgt dat je je winkel schoon kunt houden. Dat klinkt misschien als een open deur, maar in de praktijk zien we vaak dat ondernemers het schoonhouden van hun winkel onderschatten. Een schone winkel kan jou als eigenaar echter veel opleveren. Een goed onderhouden en georganiseerde winkel trekt klanten aan en wekt vertrouwen. Van de entree tot de schappen en de kassa, elke hoek van de winkel moet een uitnodigende en professionele uitstraling hebben. Een schoon winkelinterieur geeft klanten een gevoel van comfort en veiligheid, waardoor ze langer blijven en meer geneigd zijn om aankopen te doen. Wij laten je zien wat je kunt doen om zoveel mogelijk vuil buiten de deur te houden. 

Hou het vuil buiten

Het meeste vuil dat je in je winkel vindt, komt oorspronkelijk van buiten. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat er zo weinig mogelijk vuil de winkel binnenkomt. Een goede manier om dit te voorkomen is een buitenmat voor je ingang leggen. Kijk eens op de site van Madico. Hier vind je hoogwaardige matten voor een goede prijs. Ten eerste zorgt deze mat voor effectieve vuil- en vochtafvoer, waardoor het risico op uitglijden en vallen in jouw winkel als gevolg van een natte vloer, aanzienlijk wordt verminderd. Daarnaast beschermt de buitenmat de vloeren binnen tegen vuil, modder en andere verontreinigingen die van buiten worden meegebracht, want door dit vuil gaat je vloer ook achteruit. Dit vermindert de noodzaak van frequente reiniging en verlengt de levensduur van de vloer. Je vloer blijft er dus langer goed uitzien en daar pluk jij zeker de vruchten van. 

Behoud het overzicht

Een niet te volle winkelomgeving is van groot belang voor zowel klanten als winkeliers. Door de winkel niet vol te zetten met producten wordt een gevoel van ruimte en overzicht gecreëerd, wat de klant een aangename en stressvrije winkelervaring biedt. Een opgeruimde en goed georganiseerde winkel maakt het gemakkelijker voor klanten om te navigeren en gewenste producten te vinden. Daarnaast heeft een niet overvolle winkelomgeving ook voordelen voor de winkelier zelf. Het maakt het eenvoudiger om de winkel schoon te houden, omdat er minder obstakels zijn en het reinigen van vloeren en schappen minder tijd in beslag neemt. Bovendien kunnen medewerkers efficiënter werken en een betere klantenservice bieden wanneer de winkel niet overvol is. Het behouden van een evenwichtige winkelindeling met voldoende ruimte draagt bij aan het succes van de winkel en de tevredenheid van de klanten.

Tot slot

Wij hebben het belang van een schone winkel voor je toegelicht. Wij willen afsluiten met de opmerking dat het beter is om het schoonmaakwerk op regelmatige basis uit te voeren. Dat is namelijk beter dan dat je eens per jaar een zogenaamde ‘deep cleaining’ doet. Het kost je namelijk meer tijd en dus ook meer geld. Haal daarom regelmatig even een doekje over je producten en je zult zien dat je winkel er altijd perfect uitziet. 

Hoe zorgt een schone, nette winkel voor meer omzet?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

15-09-2017 - TitorKoopCenter
Winkel en webwinkel! Ik wil hier een lans breken voor de webwinkel! Een winkel en een Pannenset KINGHOFF 8 delig, twee totaal verschillende dingen. In de gewone winkel gaat de klant naar binnen en k
Lees meer

16-08-2017 - Tips om geld te besparen
Wil je meer gaan sparen? Of is het gewoon noodzakelijk dat je je uitgaven beperkt om maandelijks rond te komen? Wij hebben een aantal tips voor je die je kunnen helpen om maandelijks geld te besparen.
Lees meer

08-12-2016 - Feestdagen
Beste mensen, Wij weten allemaal dat de feestdagen dure tijden zijn. Het kost geld om het gezellig en lekker te maken, maar bij sommige dingen is het ’n eenmalige uitgave die altijd weer van pa
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap