Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Dit moet je weten over time management

Dit moet je weten over time management

Dit moet je weten over time management

Heb je moeite met het stellen van prioriteiten? Lopen jouw werkzaamheden vaak door elkaar en heb je aan het einde van de dag problemen met het behalen van deadlines? Dan kan dit komen doordat je jouw tijd niet goed indeelt. Het maken van een goede planning en daarbij bepaalde werkzaamheden prioriteit geven, kan er namelijk voor zorgen dat jij meer orde in de chaos krijgt en je jouw werkzaamheden sneller af krijgt. Daarnaast zul je ook zelf meer rust krijgen doordat je weet hoe jouw dagen eruit komen te zien. Maar hoe kun je er dan voor zorgen dat je dit in goede banen leidt? Je leest het hieronder.

Jouw dag indelen met time management

Een goede time management is belangrijk voor het uitvoeren van werkzaamheden. Bij deze time management gaat het er namelijk om dat je jouw tijd beter in kunt delen. Er zijn een groot aantal manieren hoe je dit kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld per uur indelen, maar ook aan de hand van de deadlines die iedere dag plaatsvinden. Het is belangrijk dat je hier een goede balans in vindt en de werkzaamheden die snel klaar moeten zijn prioriteit geeft. Zo voorkom je dat er veel taken door elkaar gaan lopen en jij door de bomen het bos niet meer ziet. Hier verandering in aanbrengen kan ervoor zorgen dat jij werkzaamheden weer gedaan krijgt.

Prioriteiten stellen zorgt voor meer rust

Bij dit management gaat het dus om prioriteiten stellen. Je kunt alle werkzaamheden tegelijk oppakken, maar aan het einde van de rit weet je niet meer wat er nog moet gebeuren om de deadlines te halen. Door de prioriteit te geven aan de dingen die echt belangrijk zijn, houd je ook tijd over om op andere zaken te focussen. Je gaat merken dat je niet alleen meer rust krijgt bij het werk, maar ook in jouw privéleven. Na het afmaken van de werkzaamheden blijft er namelijk ook nog tijd over om te genieten. Zo voorkom je dat je uiteindelijk te veel werkt en de ontspanning niet meer opzoekt.

Ga voor de beste uitkomst

Zowel het stellen van prioriteiten als andere zaken van time management hebben tijd nodig om onder de knie te krijgen. In het begin merk je dat alles nog niet goed verloopt. Zo ben je bijvoorbeeld nog snel geneigd om andere werkzaamheden ook op je te nemen, terwijl het eigenlijk niet uitkomt met het schema dat je hebt gemaakt. Na verloop van tijd gaat het steeds beter verlopen en kun je ervoor zorgen dat je de rust ervaart die nodig is om de werkzaamheden goed uit te blijven voeren en jouw taken tot een goed einde te brengen. Jij zult weer resultaten boeken met jouw kwaliteiten en vaardigheden.

Dit moet je weten over time management

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-10-2022 - Freelance opdrachten vinden met deze 5 tips
Ondanks corona zijn er in 2021 maar liefst 68 duizend bedrijven bijgekomen in Nederland, blijkt uit cijfers van het CBS. Grote kans dat je daar als zelfstandig ondernemer iets van merkt binnen de nich
Lees meer

04-10-2022 - Online trends voor ondernemers
Zoals het gezegde luidt: de enige constante is verandering. Dit geldt vooral in het bedrijfsleven, waar altijd nieuwe technologieën en trends continu opkomen. Voor ondernemers is het bijhouden va
Lees meer

28-09-2022 - Concurrentie - de sleutel tot innovatie?
De auteur van het begrip innovatie is de vooraanstaande Oostenrijkse en Amerikaanse econoom Joseph A. Schumpeter (1889 - 1950). Hij analyseerde de zakelijke omstandigheden waarin het bedrijf geïn
Lees meer

23-09-2022 - Wat zijn de voordelen van een eenmanszaak?
Als je spreekt over een eenmanszaak wil dat zeggen dat je de enige verantwoordelijk bent voor het bedrijf dat je hebt of start. Je bent zelf aansprakelijk voor alles wat er met je eenmanszaak gebeurt.
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap