Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Verschillende mogelijkheden om te verduurzamen als bedrijf

Verschillende mogelijkheden om te verduurzamen als bedrijf

Verschillende mogelijkheden om te verduurzamen als bedrijf

Bedrijven zoeken doorlopend naar nieuwe kansen om hun kosten terug te dringen, waarmee zij een hogere winst behalen. Snijden in de bedrijfskosten kan tegelijkertijd de kans bieden om je organisatie te verduurzamen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het huidige wagenpark van je bedrijf. Welk percentage van de aangeboden auto’s aan medewerkers is elektrisch? Tegenwoordig is Tesla Model Y lease populair, daar dit aan de ene kant nieuwe medewerkers aantrekt en tegelijkertijd een hele duurzame keuze is. Je verbruikt niet langer schadelijke brandstoffen, maar laat medewerkers volledig elektrisch rijden. Het bereik van dit model Tesla is ruim genoeg voor het gros van de zakelijke ritten die men maakt. Naast Tesla Model Y lease zijn er verschillende andere elektrische auto’s, die al snel in trek zullen zijn bij je personeel.

Maak gebruik van deelauto’s in plaats van een persoonsgebonden auto

Voorheen was het in verschillende branches gebruikelijk om medewerkers een eigen leaseauto te bieden. Op het moment dat zij de organisatie verlieten, werd de auto ingeleverd en toegekend aan een andere collega. Duurzamer is het echter om af te stappen van deze werkwijze en in te zetten op deelauto’s. Steeds meer organisaties kiezen hier momenteel al voor. Het hybride werken maakt dat veel collega’s steeds vaker vanuit huis zullen werken, wanneer zij de organisatie of haar klanten bedienen. Auto’s staan hierdoor vaker stil, wat zonde is; er wordt immers wel op de auto afgeschreven. Door met deelauto’s te werken kies je voor een duurzaam alternatief.

Leg zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand

Veel bedrijfspanden hebben een plat dak. Het maakt deze daken zeer geschikt voor het gebruik van zonnepanelen. Immers, de zonnepanelen kunnen in de meest optimale hoek op het dak worden geplaatst. Het resulteert in een in theorie maximale opbrengst aan zonne-energie. Gebruik de opgewekte groene energie voor het laten opladen van de elektrische auto’s op het wagenpark van je bedrijf, of zet het in om de machines binnen te laten draaien. Niet alleen een hele duurzame keuze, maar ook een voordelige. Zeker bij de huidige energietarieven loont het om te investeren in kansen om zelf energie op te wekken. Laat eens een aanbieder van zonnepanelen langskomen, welke vrij nauwkeurig kan bepalen welk voordeel het gebruik van zonnepanelen je jaarlijks oplevert als ondernemer. 

Tip: liever geen groot bedrag investeren in zonnepanelen? Je kunt ze tegenwoordig ook huren! Voor een vast bedrag per maand leg je het dak van je bedrijfspand vol met kwalitatief goede zonnepanelen. 

Verschillende mogelijkheden om te verduurzamen als bedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

01-02-2023 - Zo maak je een gebruiksvriendelijke handleiding
Wanneer je producent bent van een bepaald product dan wil je natuurlijk dat de consument veilig, effectief en efficiënt gebruik kan maken van dit product. Een gebruiksvriendelijke handleiding of
Lees meer

30-01-2023 - Hoe lang moeten we rekening houden met deze hoge inflatie?
De inflatie in België op het moment van schrijven komt neer op 10.35% En in Nederland ligt deze iets lager, op z’n 9,6%. De normale target inflatie percentage ligt op 2% per jaar.
Lees meer

27-01-2023 - De technologische vaardigheidskloof dichten
Als ondernemer, maar ook als werknemer zul je steeds meer gebruik moeten maken van technologie. Helaas lopen veel bedrijven, in verschillende branches, achter in het trainen van hun werknemers. Het ga
Lees meer

25-01-2023 - Zoek op deze drie vlakken een betrouwbare partner als ondern
Als ondernemer is het van cruciaal belang om betrouwbare partners te vinden die je kunnen helpen bij je bedrijf. Op drie vlakken is het specifiek noodzakelijk om een goede partner te vinden, namelijk
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap