Home / Zakelijke dienstverlening Blog / Verschillende mogelijkheden om te verduurzamen als bedrijf

Verschillende mogelijkheden om te verduurzamen als bedrijf

Verschillende mogelijkheden om te verduurzamen als bedrijf

Bedrijven zoeken doorlopend naar nieuwe kansen om hun kosten terug te dringen, waarmee zij een hogere winst behalen. Snijden in de bedrijfskosten kan tegelijkertijd de kans bieden om je organisatie te verduurzamen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het huidige wagenpark van je bedrijf. Welk percentage van de aangeboden auto’s aan medewerkers is elektrisch? Tegenwoordig is Tesla Model Y lease populair, daar dit aan de ene kant nieuwe medewerkers aantrekt en tegelijkertijd een hele duurzame keuze is. Je verbruikt niet langer schadelijke brandstoffen, maar laat medewerkers volledig elektrisch rijden. Het bereik van dit model Tesla is ruim genoeg voor het gros van de zakelijke ritten die men maakt. Naast Tesla Model Y lease zijn er verschillende andere elektrische auto’s, die al snel in trek zullen zijn bij je personeel.

Maak gebruik van deelauto’s in plaats van een persoonsgebonden auto

Voorheen was het in verschillende branches gebruikelijk om medewerkers een eigen leaseauto te bieden. Op het moment dat zij de organisatie verlieten, werd de auto ingeleverd en toegekend aan een andere collega. Duurzamer is het echter om af te stappen van deze werkwijze en in te zetten op deelauto’s. Steeds meer organisaties kiezen hier momenteel al voor. Het hybride werken maakt dat veel collega’s steeds vaker vanuit huis zullen werken, wanneer zij de organisatie of haar klanten bedienen. Auto’s staan hierdoor vaker stil, wat zonde is; er wordt immers wel op de auto afgeschreven. Door met deelauto’s te werken kies je voor een duurzaam alternatief.

Leg zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand

Veel bedrijfspanden hebben een plat dak. Het maakt deze daken zeer geschikt voor het gebruik van zonnepanelen. Immers, de zonnepanelen kunnen in de meest optimale hoek op het dak worden geplaatst. Het resulteert in een in theorie maximale opbrengst aan zonne-energie. Gebruik de opgewekte groene energie voor het laten opladen van de elektrische auto’s op het wagenpark van je bedrijf, of zet het in om de machines binnen te laten draaien. Niet alleen een hele duurzame keuze, maar ook een voordelige. Zeker bij de huidige energietarieven loont het om te investeren in kansen om zelf energie op te wekken. Laat eens een aanbieder van zonnepanelen langskomen, welke vrij nauwkeurig kan bepalen welk voordeel het gebruik van zonnepanelen je jaarlijks oplevert als ondernemer. 

Tip: liever geen groot bedrag investeren in zonnepanelen? Je kunt ze tegenwoordig ook huren! Voor een vast bedrag per maand leg je het dak van je bedrijfspand vol met kwalitatief goede zonnepanelen. 

Verschillende mogelijkheden om te verduurzamen als bedrijf

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

07-10-2022 - Freelance opdrachten vinden met deze 5 tips
Ondanks corona zijn er in 2021 maar liefst 68 duizend bedrijven bijgekomen in Nederland, blijkt uit cijfers van het CBS. Grote kans dat je daar als zelfstandig ondernemer iets van merkt binnen de nich
Lees meer

04-10-2022 - Online trends voor ondernemers
Zoals het gezegde luidt: de enige constante is verandering. Dit geldt vooral in het bedrijfsleven, waar altijd nieuwe technologieën en trends continu opkomen. Voor ondernemers is het bijhouden va
Lees meer

28-09-2022 - Concurrentie - de sleutel tot innovatie?
De auteur van het begrip innovatie is de vooraanstaande Oostenrijkse en Amerikaanse econoom Joseph A. Schumpeter (1889 - 1950). Hij analyseerde de zakelijke omstandigheden waarin het bedrijf geïn
Lees meer

23-09-2022 - Wat zijn de voordelen van een eenmanszaak?
Als je spreekt over een eenmanszaak wil dat zeggen dat je de enige verantwoordelijk bent voor het bedrijf dat je hebt of start. Je bent zelf aansprakelijk voor alles wat er met je eenmanszaak gebeurt.
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap